поло 97 г., 1 куб., двигател AER нестабилни обороти

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
hristo-1
Автомобил:
Двигател:

поло 97 г., 1 куб., двигател AER нестабилни обороти

Мнениеот hristo-1 » Сря 01 дек 2010 15:34

Здравейте,

карам поло 97 г., 1 куб., двигател AER. Миналата седмица забелязах, че когато съм на светофар и включа първа и подам газ, колата започва да губи обороти и да гасне. Оборотите падат и колата гасне, когато се опитвам да включа, в нито един останал случай не.

Имате ли някакви предположения. Не ми се ще да ходя неподготвен при майстор, че те малко си измислят понякога ;-)

Потребителски аватар
teddy
Автомобил: golf 4
Двигател:

Re: нестабилни обороти на Поло

Мнениеот teddy » Сря 01 дек 2010 21:25

отиди на диагностика така трудно може да се разбере!

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Чет 02 дек 2010 10:26

Сипи й 100 октана и виж дали го прави :D

hristo-1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristo-1 » Сря 08 дек 2010 14:22

Това с октаните в зависимост от размера на двигателя ли е? Моят е 1 - далие подходящ?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 08 дек 2010 16:51

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Сря 08 дек 2010 20:25

hristo-1 написа:Това с октаните в зависимост от размера на двигателя ли е? Моят е 1 - далие подходящ?

1.Сипвайте гориво с октаново число не по-ниско от предписаното от производителя.Октановото число всъщност изразява антидетонационния фактор на горивото.Колкото по-голяма е цифрата(октана) толкова това гориво е по-стабилно и по-трудно изпада в детонационно горене. - цитат от цитираната тема. :да:

tsetsi_ivanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tsetsi_ivanov » Сря 29 дек 2010 10:35

колега, първо отиди на компютърна диагностика, там ще покаже какво е на сто процента, почти сам сигурен че ще ти излезе стъпковия мотор>

targov_sl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот targov_sl » Съб 01 яну 2011 23:36

при мен има нещо подобно докато си карам по инерция на загрят мотор и оборотите почват да се колебаят и в един момент угасват
същото е положението и на стоене по светофарите .... и незная какво да го правя вече някой ми каза да видя бензиновия филтър друг каза дроселовата клапа че била замърсена и така нататък....

Потребителски аватар
tomo8889
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tomo8889 » Нед 02 яну 2011 20:33

Пробвай да зачистиш дроселовата клапа ,използвай търсачката там по-подробно е описано как става и определино има ефект :да:

Потребителски аватар
lazarov68
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lazarov68 » Вто 04 яну 2011 10:31

targov_sl написа:при мен има нещо подобно докато си карам по инерция на загрят мотор и оборотите почват да се колебаят и в един момент угасват
същото е положението и на стоене по светофарите .... и незная какво да го правя вече някой ми каза да видя бензиновия филтър друг каза дроселовата клапа че била замърсена и така нататък....

здравейте,колеги. И при мен нещата са такива.Казаха ми маисторите,че трябва да се смени дросела,стъпков мотор,потенциометри.....Смених дросела и пак същото,На диагностиката майстора ми каза че немогат да се обучат потенциометрите и до там :banghead: :banghead: :banghead: Даите съвет :bowdown

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Вто 04 яну 2011 20:06

lazarov68 написа:
targov_sl написа:при мен има нещо подобно докато си карам по инерция на загрят мотор и оборотите почват да се колебаят и в един момент угасват

здравейте,колеги. И при мен нещата са такива.Казаха ми маисторите,че трябва да се смени дросела,стъпков мотор,потенциометри.....Смених дросела и пак същото,На диагностиката майстора ми каза че немогат да се обучат потенциометрите и до там :banghead: :banghead: :banghead: Даите съвет :bowdown

Смени майстора !!! Дросела неможе да се счупи, само се зацапва при клапата!!! Прецаква се стъпковото моторче.С ВАГ-КОМ се обучава...
П.С и си искай парите от майстора, след като неможе да ти оправи колата и с други части (нови, втора употреба) значи е ..... нямам думи.

targov_sl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот targov_sl » Вто 04 яну 2011 20:25

аз този проблем днес го отстраних
почистих дросела и не гасне вече
незнам дали си въобразявам но като че ли има повече мощност

Потребителски аватар
lazarov68
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lazarov68 » Пет 07 яну 2011 14:05

Gecatawe написа:
lazarov68 написа:

Смени майстора !!! Дросела неможе да се счупи, само се зацапва при клапата!!! Прецаква се стъпковото моторче.С ВАГ-КОМ се обучава...
П.С и си искай парите от майстора, след като неможе да ти оправи колата и с други части (нови, втора употреба) значи е ..... нямам думи.

:beer проблема е решен .отидох в софия в сервиз макс пауер намирасе на старлезенски път,и за 10мин.ми се решиха проблемите.От близко намираща се морга взех дросел и отидох до сервеза.научи потециометрите направи диагностика и установи че аванса не е наред,оправиго и даже и жената е доволна :D

Владича
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Владича » Съб 17 яну 2015 19:41

Здравейте, колеги! Имам Поло AER 97, 1.0, 50 hp, инжекцион с газ. Проблемът с оборотите оправих така: Откачих гофрата и капака на ангренажа, предварително загрят двигател, и запалих. Включих си ВАГ кабела (от тези сините) и влязох в приложението ВАГ КОМ. След като излязат данните, изчиствате грешките и влизате в Межъринг Блокс. При мен обичайните групи не свършиха работа. Ръчно набирате група 001 (важно е да наберете с цифрите а не да скролвате защото избива грешка...забелязах, че на AER мотор го прави) и с МИШКАТА давате GO. Когато в полето излязат данните, с мишока цъкате на Бейсик Сетингс. Едва тогава двигателя се форсира и задържа около 1500 об/м! Сега вече закачате строб лампата и стреляте към белега. Ако е необходимо отхлабвате делкото и с почукване нагласяте резката на шайбата да е на 6º (да съвпада със символчето като обърната буква зет). Важно е да върнете на Межъринг Блокс и да поработи още около 30 сек. Не натискайте Дон Го Бек) Това е нужно за да се запази настройката. Вече сте настроили центровката на запалването, гасите, оправяте си гофрата и капака на ангренажа и готово. Термо датчици, вакууми и други елементи не се откачат. Изпробвано е само при няколко двигателя AER 1997 1.0 37 kW 50 hp marelli и няма пропуск! Дано съм бил полезен и бъдете здрави!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”