Vento 1.8 моно проблем с оборотите на празен ход
-
DoktoraKJ
- Автомобил:
- Двигател:
Vento 1.8 моно проблем с оборотите на празен ход
здравейте колеги имам проблем с оборотите на празен ход на бензин на газ не. смених стъпковия мотор без резултат оборотите на празен ход продължават да са на 2000 или играят.моля за съвет.
Re: Vento 1.8 моно проблем с оборотите на празен ход
DoktoraKJ написа:здравейте колеги имам проблем с оборотите на празен ход на бензин на газ не. смених стъпковия мотор без резултат оборотите на празен ход продължават да са на 2000 или играят.моля за съвет.
Кви са тия 2000 оборота на празен ход бре колега
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
След откачане на клема на Акумулатора как се държи?Да не си с прекалено голямо предварение?
DoktoraKJ написа:здравейте колеги имам проблем с оборотите на празен ход на бензин на газ не. смених стъпковия мотор без резултат оборотите на празен ход продължават да са на 2000 или играят.моля за съвет.
има известни майстори там ! запиши си час и бягай на диагностика!
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
вместо да даваш пари за диагностика която е 30лв. си смени датчика на температурата на тройника онзи двойния и пий една ракия за мое здраве.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
jagler написа:вместо да даваш пари за диагностика която е 30лв. си смени датчика на температурата на тройника онзи двойния и пий една ракия за мое здраве.
Ами той ще даде същите пари и за датчика,но без да е сигурен какво точно има на колата!!!

- mehanika_s
- Автомобил:
- Двигател:
Я виж като за начало дали не съска някаде отпред при мотора,тампон моно или има едни вакуумчета от възд.филтър към моното.Моето като излезне и вдига 1500об.
- Stefan
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:
Аз съм имал същия проблем, оказа се температурен датчик
Като откачиш буксата на датчика, оборотите трябва да се нормализират 
Като гледам темата, съм попаднал на точното място. При мен от днес сутринта се появи проблем с оборотите на празен ход. Както си работи двигателя и изведнъж оборотите рязко падат от 900 до към 500
След подаване на газ се оправят и след 2-3 минути пак падат. Някой знае ли откъде може да е проблема?
Колата е Vento 1.8 моно. Мотора е ADZ.
Не съм много в час, но възможно ли е да е прехвърлила зъб на ангренажен ремък и от там да прави такива неща. Сутринта акумулатора беше паднал (понеже не я бях карал тия дни и е паднал от студеното време) я запалих на бутане, отидох до магазина, влязох да пазарувам и като излязох
...работеше на 500 оборота.
Между другото и по време на движение прави номерца. При потегляне е добре, но при превключване от 1-ва на 2-ра, първо заби муцуната (все едно няма приток на гориво) и после рязко потегли. Както се казва - губи мощност за момент и имам чувството че иска да гасне както върви...странна работа, колеги
Не съм много в час, но възможно ли е да е прехвърлила зъб на ангренажен ремък и от там да прави такива неща. Сутринта акумулатора беше паднал (понеже не я бях карал тия дни и е паднал от студеното време) я запалих на бутане, отидох до магазина, влязох да пазарувам и като излязох
Между другото и по време на движение прави номерца. При потегляне е добре, но при превключване от 1-ва на 2-ра, първо заби муцуната (все едно няма приток на гориво) и после рязко потегли. Както се казва - губи мощност за момент и имам чувството че иска да гасне както върви...странна работа, колеги
Здравейте.И при мен има подобен проблем(Голф 3 1.8 моно) не винаги но често на газ при вдигане на обороти кам 2000 и после не падат,трябва насилствено с по висока предавка да ги сваля и после пак се качват като подам газ и не падат и трябва пак същата процедура.На бензин няма подобен проблем.Дали може да се получава от натрупване на грешки в компютъра?Това предполагам понеже като я изгася и запаля се оправя за известно време.И ако е възможно да е от компа къде във Варна има сервиз който би ми помогнал да отсраня този проблем. Благодаря ви предварително.
- butsefal
- Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
- Двигател: RP AFN
- Контакти:
като цяло 3-тия пост е най правилен - от там трябва да се започне щом колата е на газ. Когато колата се кара дълго време на гааз комппютъра запаметява разни стойности и трябва да се занули. Това става чрез откачане на +-совата клема или разкачане на ЕКУ-то (или иначе казано компа). Един от безболезнените методи да се търси какво е ако не се оправи след зануляването е да се опиташ да понатиснеш насам - натам моното и да следиш променят ли се оборотите както и да се услушваш за специфичен звук на сфистене което се чува и когато откачиш някой от вакумите. При наличието на "уред" който притежава вече почти всеки разбиращ или не от ел може да се хване и датчика на антифриза дали работи коректно а начина е следнияслед откачане на буксата трябва да се премери дали чрез допиране ту на единия ту на другия комплект краища ще даде еднакви стойности - ако са различни то трябва моментално да смените датчика - защото ако е така то или се подават грешни стойности на компа или грешни стойности на уреда в таблото което също не е желателно.
В общи линий това са нещата който сами можете да проверите ако и след тези интервенций не се подобри работата на мотора вече терябва да се ходи на сервиз (да се провери най-напред работата на ТПС, работата на датчика за температурата на входящия въздух, както и ако се наложи работата на самата ламбда)
В общи линий това са нещата който сами можете да проверите ако и след тези интервенций не се подобри работата на мотора вече терябва да се ходи на сервиз (да се провери най-напред работата на ТПС, работата на датчика за температурата на входящия въздух, както и ако се наложи работата на самата ламбда)
- butsefal
- Контакти:
колега, щом проблемите ти са само на газ значи нямаш проблеми с компа (освен ако не си с газов инжекцион - което ме съмнява) най напред се замисли изпарителя ти на кйолко години е и от колко време не си си сменял филтъра на клапана за газта както и от колко време не е чистен изпарителя от смоли.gko написа:Здравейте.И при мен има подобен проблем(Голф 3 1.8 моно) не винаги но често на газ при вдигане на обороти кам 2000 и после не падат,трябва насилствено с по висока предавка да ги сваля и после пак се качват като подам газ и не падат и трябва пак същата процедура.На бензин няма подобен проблем.Дали може да се получава от натрупване на грешки в компютъра?Това предполагам понеже като я изгася и запаля се оправя за известно време.И ако е възможно да е от компа къде във Варна има сервиз който би ми помогнал да отсраня този проблем. Благодаря ви предварително.
колега, щом проблемите ти са само на газ значи нямаш проблеми с компа (освен ако не си с газов инжекцион - което ме съмнява) най напред се замисли изпарителя ти на кйолко години е и от колко време не си си сменял филтъра на клапана за газта както и от колко време не е чистен изпарителя от смоли.
Филтъра на изпарителя + обстойно почистване на него тръбите от газовото и филтър на магнитния клапан са сменени преди няколко часа и пак задържа обороти след това,и за това ме съмнява да е друго,тъй като това го отметнах като възможност.А дали е инжекцион не знам ако кажеш по какво мога да преценя дали е ще видя

А да и как да си регулирам подаването на газ? Смисъл то момчето дето ги смени настрои оборотите да са добре в ниските но при подаване на газ,като е на газ подава до 1/3 от педала и надолу няма никой а на бензин не е така там е нормално с нормални обороти и подаване на газ.
- butsefal
- Контакти:
първо колега откачане с цел зануляване на компане означава откачаш и веднага закачаш ами да остане откачен компа известно време - най добре няколко часа. Относно газовата явно не си с газов инжекцион но този който ти е настроивал газта май не е чеовек който работи в сервиз а някой приятел който си мисли че знае какво прави но всъщност незнае - най добре иди на някой газаджия да ти оправи врътките..... друго не мога да ти кажа ... съжелявам 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”