За много години първо на всички във форума.
Проблема е следния ролката тресе и имам чуството,че ще се счупи рамото на което е закрепена.Рових се в нета и намерих същия проблем на този мотор: http://www.youtube.com/watch?v=X7AKSWd4UjU
на видеиматерияла спрямо моя случаи е доста по добре,при мене е УЖАС.Ходих в магазина,но нямат такова рамо.Един колега ми каза,че дори и нова да сложа след известно време пак ще се получи така.При подаване на газ спира да се тресе,но на свободен ход ме плаши.

Проблем с ролка 1.9 ААЗ
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с ролка 1.9 ААЗ
погледни на клипа как мята демпферната шайба 

- freezone
- Автомобил:
- Двигател:
В моя случаи само малката ролка която се опъва е проблема.Друго всичко си е наред
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
нещо не ти вярвам;току що си гледах кристалната топка и видях 4е възможните при4ини са:износени пластмасови втулки на пръта;износен(изяден) прът-това ти е железото между малката ролка и обтега4а от задната страна и най накрая е самия обтега4 

- freezone
- Автомобил:
- Двигател:
Явно трябват нови втулки
- izcrazy
- Автомобил: Vw Golf 3 Variant 1995
- Двигател: AAZ
к0лега нем0га да разбера 0т демпферната шайба ак0 е тя струва 2ра рака 100лв някаде
а ак0 става на въпр0с за тая г0рната с 0тпигача сменяш сам0 пр0жината и ще се 0прави ак0 няк0й ти каже че ще е п0 д0бре да се затегне не г0 слушай и м0йта така прави затегнаха я и пак същатата раб0та зат0ва утре ще си купя н0ва и ще си я м0нтирам има сам0 2 б0лчета пр0жина и едн0 рам0 в т0ва чуд0
Успех

Успех

- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
колега аз сменях оптягащата ролка на другия край на пърта и струваше 100 лева .Спря да трака обаче пак на свободен ход играе малко ... Преди да я сменя мн играеше ролката и заради тази вибрация смених 2 водни помпи но сега вече всичко е ок ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Минах през това - наварки на желязото износено много, втулки на стругар - извадих ги на парчета - накрая - нова пружина пружинно тяло, ново желязо, нови втулки - нещата почити заспаха.Не се занимавай със стугари.И ако демферната шайба спи ще видиш спокойна обтягаща ролка.
Върни се в “Дизелови агрегати”