Трениране на лостове
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Re: Трениране на лостове
Ами да кажем, че съм 88кг на 180см и си имам доволен релеф на пресата. Под изкривяване имам предвид, че се превръщам не толкова в добре сложен младеж, колкото е мускулест такъв. Преди залата тренирах Джудо и Кемпо и представите ми за физическа подготовка не съвпадат само с ходенето на фитнес. Пък и не знам колко са ентусиастите дето тренират на лостове зимата
Това по повод забележката кога се сещам.

- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Еми просто промени начина по който тренираш,пак потвтарям че е много хубаво това с лостовете,но едно че иска много тренировки не ги гледай тия нинджи дето се занимават с гимнастика,те са от 10 годишни в залата и цял живот се занимават с това а тия негрите по клиповете са някакви неочвешки генетици.
Ако те болят китките или други стави значи не правиш нещо правилно Арнолд е казал "no pain no gain" ама едва ли е имал впредвид това
xalerrelax написа:И за да не ревнат срещу мен хората, веднага да кажа че независимо от спортната ти форма, при всички положения тежеста се отнася предимно от китките ти.
Много точно,ако имаш проблеми с китките(смисъл,ако те болят често след тренировки)по-добре пропусни лостовете.
Ако те болят китките или други стави значи не правиш нещо правилно Арнолд е казал "no pain no gain" ама едва ли е имал впредвид това

Последна промяна от kaiser666 на Пон 10 май 2010 21:52, променено общо 1 път.
- nurv
kaiser666 написа: Ако те болят китките или други стави значи не правиш нещо правилно Арнолд е казал "no pain no gain" ама едва ли е имал впредид това
А освен всичко казано си има и фитили. Ама се отклонихме от темата за упражненията като цяло.
Само на лост не става, твърдение базирано на моя опит. Имам лост в къщи, ходил съм и по училищата преди. Нямам познат близо и над 90кг. които да е "машина" на лостовете, но имам такива тежащи около 70кг. които са като Й.Йовчев.
-
- Автомобил: Golf II
- Двигател:
6x10 кофички
6x10 набирки-две серии зад врат,две серии за бицепс,две серии не много широк хват(съсипва се раменната става).Това е за една тренировка,три-четири пъти седмично,при положение,че си във форма.
Много добре си се насочил,чрез упражнения с твоите си килограми се постига завиден атлетизъм.
Понеже съм от групата на 90 килограмовите,корем на лоста не тренирам
6x10 набирки-две серии зад врат,две серии за бицепс,две серии не много широк хват(съсипва се раменната става).Това е за една тренировка,три-четири пъти седмично,при положение,че си във форма.
Много добре си се насочил,чрез упражнения с твоите си килограми се постига завиден атлетизъм.
Понеже съм от групата на 90 килограмовите,корем на лоста не тренирам
- nurv
Харесах си един уред, който излежда полезен при лошо време: http://www.doorgym.net/ Някой да го е срещал в магазините в София, че в sport depot нещо го няма?
- BastunSelski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тоя лост е пълен ташак!!! Ако имаш пари си купи цялостна висилка ,за 300-400 лева ще е перфектна. Разбира се зависи колко място имаш.
Хубавото на лостовете е ,че не може да свикнеш с упражненията и винаги си е трудно. Някой е постнал Ханибал ,но има и едни пичаги дето се викат Барбариани
:):) http://bar-barians.com/Home.html и за да станеш такъв
Physical requirements include:
1. 5 Muscle Ups
2. 45 Dips
3. 25 Pull-ups
4. 55 Push Ups
5. and 5 Muscle Ups, within 6 mins.
А иначе се замисли за лост,който е на принципа на крика и се сглобява м/у касата на вратата,но ако използваш тежести - за крака,раница,жилетка и т.н ,то няма да издържи много. Така че виж този пичага http://www.flexcom-bg.com/ - той прави лост,който се монтира на таван или на стена. Ако стените са ти тухли ,то е по-добре да се ориентиаш към тавана.
Успех!
бтв и не всичко е химия ,а начин на живот. Сега като съм роб по 8-9-10 часа много ясно,че имам време само да се се поддържам,а не да градя. Ако имаш по 7-8 часа свободно време,то какво да правиш освен да висиш по висилките и да си тренираш.
Хубавото на лостовете е ,че не може да свикнеш с упражненията и винаги си е трудно. Някой е постнал Ханибал ,но има и едни пичаги дето се викат Барбариани

Physical requirements include:
1. 5 Muscle Ups
2. 45 Dips
3. 25 Pull-ups
4. 55 Push Ups
5. and 5 Muscle Ups, within 6 mins.
А иначе се замисли за лост,който е на принципа на крика и се сглобява м/у касата на вратата,но ако използваш тежести - за крака,раница,жилетка и т.н ,то няма да издържи много. Така че виж този пичага http://www.flexcom-bg.com/ - той прави лост,който се монтира на таван или на стена. Ако стените са ти тухли ,то е по-добре да се ориентиаш към тавана.
Успех!
бтв и не всичко е химия ,а начин на живот. Сега като съм роб по 8-9-10 часа много ясно,че имам време само да се се поддържам,а не да градя. Ако имаш по 7-8 часа свободно време,то какво да правиш освен да висиш по висилките и да си тренираш.
- Arr0w
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Този спорт е страхотен. Мен лично ме устройва, защото искам да имам добре оформено тяло, сила и издражливост, а не искам да съм някое говедо. Този спорт определено няма много почитатели в България. Във Фейсбук има група и много печени хора, ако някой има въпроси може там да пита.
ПС Зимата добра загрявка!!! Ръкавици и избягвай да правиш набирания зад врат, поне зимата, защото това движение е нестандартно за раменната става и ще имаш сериозни проблеми
ПС Поздрави за всички лостаджии
ПС Зимата добра загрявка!!! Ръкавици и избягвай да правиш набирания зад врат, поне зимата, защото това движение е нестандартно за раменната става и ще имаш сериозни проблеми

ПС Поздрави за всички лостаджии

- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Еее 120-то училище всяка вечер след 11 там се ходеше години наред:) Имаше един висок около 10 метра паяк от пръти направен ,който ставаше за идеални упражнения за катерене на ръце ,обаче стана инцидент от горе някакъв ученик паднал и се натрошил целия ии.. в крайна сметка отрязаха съоръжението ,защото го сметнаха за опасно..
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Arr0w написа:Ризбягвай да правиш набирания зад врат, поне зимата, защото това движение е нестандартно за раменната става и ще имаш сериозни проблеми
Това е много важно!!!Важи също и за раменни преси със щанга зад врат....И колега запоми контролираната негативна част от всяко повторение може да ти даде много по голям ефект отколкото активната....това означава-при набиране движението нагоре го правиш бързо а после движението на долу го правиш 2пъти по бавно и контролирано,а не да се отпускаш като пран чорап,както много псевдо билдери

- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
До колко броя чисти набирания сте стигали зад врат и предврат с длани към лицето (за бицепс)?
Едновреме много висях лостовете ма сега съм дебел и повече от 13набирания едно след друго и 2коремни не мога да направя, а зад врат ме боли едното рамо като тръгна да се набирам
.
Иначе е много готин начин за трениране, травми почти няма, няма с какво да се затиснеш, вдигаш със собствените си килограми и ако си малко по-тежък забравяш да се набираш, докато не свалиш кила, единствено може да си паднеш на главата примерно или да падне лостта или да се отчупи клона, ако импровизираш (това ми се е случвало, имаше едно много удобно дърво пред блока и сега за зимата беше чук)
Обичах да се набирам на решетката за лампите в асаньора, така всеки път до първия етаж имах време за една седмичка или осмичка ама последния път решетка се откърти и си ударих малко главата, та вече гледам да не импровизирам след няколко инцидента
Едновреме много висях лостовете ма сега съм дебел и повече от 13набирания едно след друго и 2коремни не мога да направя, а зад врат ме боли едното рамо като тръгна да се набирам

Иначе е много готин начин за трениране, травми почти няма, няма с какво да се затиснеш, вдигаш със собствените си килограми и ако си малко по-тежък забравяш да се набираш, докато не свалиш кила, единствено може да си паднеш на главата примерно или да падне лостта или да се отчупи клона, ако импровизираш (това ми се е случвало, имаше едно много удобно дърво пред блока и сега за зимата беше чук)

Обичах да се набирам на решетката за лампите в асаньора, така всеки път до първия етаж имах време за една седмичка или осмичка ама последния път решетка се откърти и си ударих малко главата, та вече гледам да не импровизирам след няколко инцидента

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
niikoo_1 написа:До колко броя чисти набирания сте стигали зад врат и предврат
Набирания правех в залата в програмата за гръб-за да работя само за гръб правех със широк хват предврат,със фитили и бях стигнал до 9-10 набирания със 25кг.тежест(аз бях 90кг.) закачена на кръста(колан с верига).Свободни не съм броил ама правех преди основното упражнение за загрявка и да вкарам кръв във мускулите...
Иначе обичах също един друг вид набиране,по точно със друг хват-дланите гледат една срещу друга на 40см една от друга.Няма друго такова упражнение за долната част на "перките"

- digo_pl
- Автомобил: omega V6
- Двигател:
- Контакти:
Веднъж седмично на лостове, веднъж във фитнеса и 3/4 дена - карате
))

Върни се в “ОФФ-Топик - други”