проблем с двигателя на AAZ

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с двигателя на AAZ

Мнениеот tarikat89 » Сря 29 дек 2010 2:01

Smeagol написа:Ако се стигне до ремонт за 600 лв - аз не бих влагал тази сума в този мотор!
За тези пари 1z с все турбо, кулер и инсталацията ще намериш!

няма такъв филм..за такъв мотор в моргата оборудван със скоростите искат 1600-1800лв
из форума под 1200-1400лв никои не го дава..
600лв искат за 1.6тд,1.6тди,1,9тд ..по старите мотори без електрониката..

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Сря 29 дек 2010 17:24

tarikat89 написа:няма такъв филм..за такъв мотор в моргата оборудван със скоростите искат 1600-1800лв

Според мен това са нерелани цени, но не е там въпросът...
Да се провери състоянието на двигателя и едва тогава да мисли какви са алтернативите.

Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Мнениеот vladobo » Сря 29 дек 2010 19:13

Smeagol написа:
tarikat89 написа:няма такъв филм..за такъв мотор в моргата оборудван със скоростите искат 1600-1800лв

Да се провери състоянието на двигателя и едва тогава да мисли какви са алтернативите.

:beer послушаи колегата и тогава го мисли колко пари ще ти отидат и дали си заслужава да се прави или да го замениш и споко . няма да е за цифрите дето ти казаха по горе от 1500 и нагоре. за тея пари ще ти продам моя голф 1.9тд с застраховка нов акомулатор и нови зимни гуми - взема6 двигателя и другото на части а купето на моргата

Потребителски аватар
qnikol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnikol » Сря 29 дек 2010 21:39

vladobo написа:
Smeagol написа:

:beer послушаи колегата и тогава го мисли колко пари ще ти отидат и дали си заслужава да се прави или да го замениш и споко . няма да е за цифрите дето ти казаха по горе от 1500 и нагоре. за тея пари ще ти продам моя голф 1.9тд с застраховка нов акомулатор и нови зимни гуми - взема6 двигателя и другото на части а купето на моргата

Благодаря,ако се стигне до там да купувам кола,ще ти пиша :beer

Потребителски аватар
qnikol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnikol » Сря 29 дек 2010 21:45

До ден два майстора ще се освободи и ще погледне колата,след това ще пиша какво е излезнало.Благодаря на всички за съветите.

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Сря 29 дек 2010 22:16

Кофти случка. Обикновено ремъка не се къса, а се изронват само зъбите му и много хора се заблуждават, че е на мястото си и е "здрав" и опитват да запалят докато падне акумулатора и после салатата е голяма шопска с три ракии... Чакаме да видим какво е развитието. Успех.

Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Мнениеот vladobo » Чет 30 дек 2010 19:14

fantomasss написа:Кофти случка. Обикновено ремъка не се къса, а се изронват само зъбите му и много хора се заблуждават, че е на мястото си и е "здрав" и опитват да запалят докато падне акумулатора и после салатата е голяма шопска с три ракии... Чакаме да видим какво е развитието. Успех.

е така изпатих с една вектра. 8 зъба. ама те не посрещат клапани mhihi и се опрах за 2 дена (зорта беше че наистина ремъка си е там и няма как да видиш че е тои ако не разглобиш) сваляш капака а ремъка си е на място. номера е долната ролка

tromba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tromba » Пон 03 яну 2011 14:13

Най вероятно загуба на центровка от зъбчатката на кол.вал,при мен стана така на мотор 1z,но при спускане на скорост,изпускаше син пушек,докато накрая изгасна и .....от там въже и направо в сервиз,дано е нещо незначително.

Потребителски аватар
qnikol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnikol » Съб 15 яну 2011 14:11

Здравейте,оказа се ,че ремонта отива към 700лв,повредата е била точно от оная зъбчатка на вала ,загубена центровка,прехвърляне на ремъка и буталата и клапаните са се срещнали,все още обаче не се знае дали има пукнати или криви бутала,ако и те са з правене нещата стават много зле.Искам да попитам дали някой знае откаде мога да намеря нов двигател и горе долу за колко пари,защото не ми се дават пари за ремонт на стария.Ако някой има нещо предвид ще се радвам да го сподели :bowdown Благодаря ви предварително.

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Съб 15 яну 2011 14:27

Какво значи нов мотор? Ако е втора употреба, което е най-вероятно, то съвсем не е нов и състоянието му може да е по-зле и от твоя мотор. Ще дадеш едни 700-800 лева за него, а за тия пари си направи твоя. Поне ще имаш всичко ново , бутала , сегменти, гумички, гарнитури и куп други неща.

Потребителски аватар
qnikol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnikol » Съб 15 яну 2011 19:03

fantomasss написа:Какво значи нов мотор? Ако е втора употреба, което е най-вероятно, то съвсем не е нов и състоянието му може да е по-зле и от твоя мотор. Ще дадеш едни 700-800 лева за него, а за тия пари си направи твоя. Поне ще имаш всичко ново , бутала , сегменти, гумички, гарнитури и куп други неща.

Така е колега,но тези 700-800 лв са без буталата,ако и те са за смяна цифрата ще надхвйрли 1000.аедин колега вйв форума каза ,че друг двигател може да се намери за около 300-400 лв,та затова се спрях на идеята,все пак си мисля че като купувам двигател на старо поне ще може да се изпробва и да се провери дали е читав

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Съб 15 яну 2011 19:10

сегменти -120лв
гарнитури к-т -120лв
биелни лагери - 60лв
основни- 80лв
клапани- 80лв
и шлайф глава 30лв
и вече ако има бутала там е малко по скъпо но тях може и от моргата да ги вземеш за по евтино..

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Съб 15 яну 2011 19:40

Лошо...
Определено търси 1.9ТДИ - това е моя съвет.
С все инсталация, турбо, кулер и скорости. От ударена кола не мисля че ще искат повече от 1000-1200 лв.
Поне като даваш пари да има смисъл и да ти е кеф.
Защото AAZ си е проблемен... И подобен ремонт не се знае колко ще е сполучлив.
А и все пак говорим за кола наближаваща 20 години. Подобен ремонт за 1/2 от цената е неоправдан, според мен.

Потребителски аватар
qnikol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnikol » Съб 15 яну 2011 19:47

Smeagol написа:Лошо...
Определено търси 1.9ТДИ - това е моя съвет.
С все инсталация, турбо, кулер и скорости. От ударена кола не мисля че ще искат повече от 1000-1200 лв.
Поне като даваш пари да има смисъл и да ти е кеф.
Защото AAZ си е проблемен... И подобен ремонт не се знае колко ще е сполучлив.
А и все пак говорим за кола наближаваща 20 години. Подобен ремонт за 1/2 от цената е неоправдан, според мен.

И за мен ремонта е онеправдан,чудя се в такъв случай ако я разпродам на части дали ще може поне част от парите да си върне ,а аз да започна да се оглеждам за нещо по хубаво.

MORSKIQ2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MORSKIQ2 » Съб 15 яну 2011 20:45

Колега, не си заслужава да го правиш, личен опит :banghead: аз още съжалявам че не си намерих друг двигател ама моя бях почнал да го правя преди да ми кажат че ще е по изгодно така. Намери си някой от по новите 1Z или там 1Y беше другия, някой здрав блок с вал и бутала, сменяш сегменти, слагаш си твоята глава, помпа и т.н. и си караш без проблем, защото нашите двигатели са много ш*бани.

Върни се в “Дизелови агрегати”