Значи имам следния проблем преди 2 дена много студ и колата не искаше да запали и да я бутнеме с едно приятелче да запали та след 20тина метра запали и кво да видя капки от масло и продължава да тече и накрая датчика почна да ми пищи , че няма масло и оставих колата . Днес сипах малко пак от същото масло и колата тръгна от раз и не тече масло , някви идеи от какво може да е било , защото при нас ми искат 20 лв само за да я погледнат , а нямам толкова пари.
А в началото виках да не е картера , ма не съм я удрял никъде и уш я повдигнах малко на бордюра да вида да не е пукнат и не забелязах.
Тече масло Golf 3
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Тече масло Golf 3
семеринга на колянов вал,семеринга на вала на делкото или семеринга на разпределителен вал....температурните разлики за идеални за подобен дефект....За съжаление ще трябва да отвориш целия ангренаж за да разбереш....еквивалент на смяна на ангренаген ремък с всички настройки след това....около 3 часа работа,,,
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Възможна причина : замръзнала картерна вентилация.....
С какъв мотор си колега ?
С какъв мотор си колега ?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
fill написа:Възможна причина : замръзнала картерна вентилация.....
И аз минах през този проблем! Оставих колата на топло в гаража, после се наложи да сменя маслото, шот в картера имаше яко Маьонеза, и след смяна на маслото колата се оправи! Иначе ми изхвърляше пез отдушника масло, при всяко форсиране на двигателя! Та колегата може да има и същия проблем! Но нека обоснове какъв двигател е и кога му прави проблема!
-
kachakov
- Автомобил:
- Двигател:
аз съм сърбал попарата на замръзнала картерна вентилация изплю щеката като тапа на шампанско ,колега дай насока от къде тече маслото
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”