Някакво устройство гаражно производство

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Някакво устройство гаражно производство

Мнениеот enigma79 » Пон 03 яну 2011 19:57

Така оказа се точно за дневна светлина,а синия кабел е за контролна лампа,или нещо подобно.Но пак се сблъсквам с проблем,дядо коледа ми остави втори подарък mhihi като гледам схемата е пак същото,но с потенциометър.Обаче пак греда,свързвам го както е по платката,син+,черен минус и кафяв кабел стартер+.Но никаква реакция,само ако дам кафявия кабел на минус има за момента реакция на релето и това е.Взех да се замислям,дали не трябва да обърна + и –,че като гледам от другата схема,тази нещо на опаки ми изглежда :banghead:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Чет 06 яну 2011 21:56

Колеги,този процесор се използва на доста платки по колите.Днес ми попадна още една подобна платка,като гледам не е гаражно производство.Искам дави попитам,ако някой от вас е виждал такава платка,ще помоля да сподели от какво е и за какво е използвана.Гледам по елементите че има и кварц,значи отчита,засича време,дали не мога дая използвам за фаровете.Днес я захраних на 12волта,червен + и черен –,с синия опитах първо на +,никаква реакция,после на – и пак никаква реакция на входовете :roll:
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
meen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот meen » Чет 06 яну 2011 23:34

колега това ми прилича на схема за обемни датчици от аларма

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Пет 07 яну 2011 9:20

И на мен на това ми прилича. На платка към която се свръзват ултразвуковите обемни датчици които се монтират в горния край на кората на предните колонки...

Кварца е за стабилната честота на излъчване, за да няма случайни задействания на алармата.

Даже може би ще налучкам изводите като я гледам. Кабела на буксата откъм кварца е за излъчващият елемент. Другата букса е за приемащият елемент.

Червено +

Черно - маса

Синьо - изход към алармата

Вържи и датчиците (ако ги имаш) и захранването и сигурно ще заработи ако не е изгоряло нещо си. Светодиода трябва да примигва когато има движение пред датчиците.

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 07 яну 2011 19:28

Mihailov78 написа:И на мен на това ми прилича. На платка към която се свръзват ултразвуковите обемни датчици които се монтират в горния край на кората на предните колонки...

Кварца е за стабилната честота на излъчване, за да няма случайни задействания на алармата.

Даже може би ще налучкам изводите като я гледам. Кабела на буксата откъм кварца е за излъчващият елемент. Другата букса е за приемащият елемент.

Червено +

Черно - маса

Синьо - изход към алармата

Вържи и датчиците (ако ги имаш) и захранването и сигурно ще заработи ако не е изгоряло нещо си. Светодиода трябва да примигва когато има движение пред датчиците.

Нещата се навързват,Благодаря много колеги :bowdown При теста какво се получи,при подаването на + и – червена лампа си светеше и при замерването на изходите,лампата започна да премигва неравномерно.Позачудих се защо премигва при измерването с мултицета и вашите отговори ми дават ясна представа защо.Значи излиза че ще наоборудвам с обемни датчици(имам ги в наличност) и пак ще тествам.Още един път едно голямо БЛАГОДАРЯ :bowdown Измежду другото има доста платки около мен,май ще изскочат интересни находки mhihi

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 12 яну 2011 22:53

Благодаря колеги :bowdown платката работи с обемните датчици.При мен попадна и ново устройство,обемен датчик на мини платка,смятам и него да го свържа към алармата в багажника mhihi Изображение Освен него имах шанса да се сдобия и с шоков датчик с Microwave Sensor
Изображение
.Имам само един въпрос към хората запознати с тази материя,а имено,мисля да сложа по 2ва обемни датчика на страна,общо 4ри и един за багажното отделение.Тука изниква въпроса,дали няма да има проблем при толкова много датчици :roll:

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Пет 14 яну 2011 7:53

enigma79 написа:...мисля да сложа по 2ва обемни датчика на страна,общо 4ри и един за багажното отделение.Тука изниква въпроса,дали няма да има проблем при толкова много датчици...

Недей, едно ще си пречат, друго няма смисъл. Два са напълно достатъчни за този малък обем какъвто е купето на колата. В багажника може да си сложиш, ако не е много мощен няма да пречи на другите. Опитай :да:

Ако искаш да си повишиш сигурността на колата варианта е микровълнов с две зони. По 20-30 лв са. Така, ако някой само доближи много до колата се задейства втора зона и алармата приписква кратко и предупреждава, че някоя я оглежда.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 14 яну 2011 11:04

Преди време имах един ван с обемни датчици. И към полунощ винаги се включваше алармата - това си го обяснявам с факта, че през деня се затопля купето, а нощем изстива и се свива въздуха, което влияе на обема.

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 14 яну 2011 20:51

Mihailov78 написа:
enigma79 написа:...мисля да сложа по 2ва обемни датчика на страна,общо 4ри и един за багажното отделение.Тука изниква въпроса,дали няма да има проблем при толкова много датчици...

Недей, едно ще си пречат, друго няма смисъл. Два са напълно достатъчни за този малък обем какъвто е купето на колата. В багажника може да си сложиш, ако не е много мощен няма да пречи на другите. Опитай :да:

Ако искаш да си повишиш сигурността на колата варианта е микровълнов с две зони. По 20-30 лв са. Така, ако някой само доближи много до колата се задейства втора зона и алармата приписква кратко и предупреждава, че някоя я оглежда.

Попадна ми платка с четири обемни датчика разположени в четирите посоки,като полилей mhihi Така разположени заводски май няма да си пречат.Всичко опира до опити може би.А по въпроса за микровълнов датчик,ами на по горното ми мнение съм показал и такова животно,единствено трябва да го приобщя към алармата с малко калай и един поялник mhihi Свързва се на мястото на шоковия датчик,или заедно в една верига,единствения минус е че алармата ми е с три кабела на шоковия датчик,или казано по просто,няма втора зона(жълтия кабел)В този случай и при нашия вариант жълтия кабел отпада.Гледах и при производителя на
Microwave Sensor и там е показано че ако алармата няма за втора зона,жълтия кабел трябва да се изолира.Решил съм да прекъсна червения кабел на шоковия датчик,по него алармата захранва шоковия датчик,от там през едно реле и така да се захрани,шоковия датчик,обемните датчици и Microwave Sensor.С другите кабели е ясно,черния е минус и синия е този през който се задейства алармата от датчика.Само се чудя дали да не сложа по един диод на всеки един син кабел от различните датчици.Може би и тука ще се експериментира :roll:

Върни се в “Направи си сам!”