жепейска нафта - за или против ?
Re: жепейска нафта - за или против ?
Момци, аз имам Мерцедес 124 2,5Д на 22 години. И компот да и сипеш-върви. Някои ако има оферти за нафта- моля на ЛС да ми пише. 

- ulipet
- Автомобил: VW PASSAT B7
- Двигател: CFF
sobieski_2 написа:жепейска нафта - за или против ? Или всякаква друга,която не е от бензиностанция .
Колега ,не мислиш ли ,че злепоставяш "жепейците"с този въпрос.....или ти самия си такъв....крадеш или купуваш и си мълчиш и без въпроси които всеки може да ги прочете

- kkarakashev
- Автомобил:
- Двигател:
Само ще кажа, че нафтата на дизеловия локомотив докато се източи, ако знаеш от къде, минава през 18 филтъра! Правете си сами сметка дали е чиста или не.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Аз сипах 20 литра от тази нафта,една червена.Втори път няма да повторя.Голфа ми даде 10 на 100 разход.А за вървенето не искам да коментирам.Пръв и последен път сипвам нафта от туби.
Който пожелае мога да му покажа голф 4 тди помпа-дюза 116 коня....70 000км само с такава жепейска нафта,червена...се кара колата...и до сега проблеми-нулеви....
П.П:само незнам що се заблуждавате,че щом отивате и сипвате от колонка на голяма зелена или жълто-червена бензиностанция ви се гарантира 100% качесто на горивото било то нафта или бензин...за въпросния голф който ви казвам е на приятел...моя мотор е същия,,принципно сипвам от бензинпостанция...но е имало случаи и на сипване от въпросната нафта...не съм имал проблем...темата е куца и ще отиде при другите стотици подобни...
П.П:само незнам що се заблуждавате,че щом отивате и сипвате от колонка на голяма зелена или жълто-червена бензиностанция ви се гарантира 100% качесто на горивото било то нафта или бензин...за въпросния голф който ви казвам е на приятел...моя мотор е същия,,принципно сипвам от бензинпостанция...но е имало случаи и на сипване от въпросната нафта...не съм имал проблем...темата е куца и ще отиде при другите стотици подобни...
- ivan_nenchev
- Автомобил: Pasat B4
- Двигател: 1Z 1994
Bankina написа:Момци, аз имам Мерцедес 124 2,5Д на 22 години. И компот да и сипеш-върви. Някои ако има оферти за нафта- моля на ЛС да ми пише.
баце там е истината ко искаш да ти дам моита пропорция 20 литра трансорматорно масло 8 литра нафта и 2 литра бензин върви като 3000 кубика

- mirogti1983
- Автомобил:
- Двигател:
jrc2 написа:Който пожелае мога да му покажа голф 4 тди помпа-дюза 116 коня....70 000км само с такава жепейска нафта,червена...се кара колата...и до сега проблеми-нулеви....
ми тя колата като се развали и после почваме да обвиняваме я нафтата я бензина я газта . ама истината е че една кола като тръгне да се чупи ти ако ще и с пикня от папата да я караш пак ще се развали

- donMaranzano
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AQY
Колеги тези приказки аз карам с тази нафта ги оставете когато се съберете с приятелите за риба. На стари дизели проблеми няма, но новите комън рейли и помпа дюза проблема е голям. Има по голямо количество на сяра (цетаново число) и парафин. Като паднат температурите ниски, да не пускате теми: "Не мога да запаля", "Нафтата стана гъста" и т.н.
-
- Автомобил:
- Двигател:
IceHeart написа:За чист дизел, няма проблем! Но за ТДИ, и тем подобни двигатели е смърт за дизеловата мопма! И не само...
Аз лично нямам дизелов автомобил! Приятел все зареждаше в Македония навта, пълнеше резервоара до връх с тая евтината цветната нафта, а когато нямаше път до Македония, зареждаше от тая нафта от Гарата и така си караше колата (Ланчия 2,5 тди) И един ден, беше изпуснала водите нафровата помпа, уплатненият бяха издали фира! И беше ракал колата в Благоевград, и се наложи смяна на помпата! Цялата процедура 400 лева с ремонта и оригинална помпа! (Не мога да твърдя 100% че е от нафтата но има нещо верно)
Колега като нямаш дизелова кола и нямаш поглед върху нещата няма смисал да даваш мнение. Твоето е като мангалите;едно циганче казало на другото че кибапчетата били много вкусни и то го попитало от къд езнаеш да не си ял а отговорът е като твоя чичо ми е гледал как ядът

Колега слагай смело ако човека който ти я кара е стабилен. Аз карам ПД от скоро- 2 месеца и 15 000 км и се кара само с гръдска нафта(червена за селскостопанските машини) и никакъв проблем до сега,братовчед ми кара същия голф такси и му е врътнал 530 000 км и е сменил една помпа,ама вий колко е навъртял ако е бил с нафта от омв сигурно е щяла да изкара милион ли? а до колегата който казва че е смърт за помпата да ми носи без пари за да умори мойте помпи

-
- Автомобил:
- Двигател:
Espero написа:k_garchev написа:Espero написа:Предлагат ми такава нафта и понеже съм с ПД,много се замислям.Ако някой знае с какво е по различна от тази на бензиностанцията и напише ще много хубаво.
Точно ти не си и помисляй за такава нафта!Аз лично ако карах автомобил помпа-дюза никога не бих сипал нафта на черно!Трябва да знам откъде идва и да съм сигурен в нея,иначе .....
Тя една такава червеникаква...та за това малко не ми се рискува.
Колега червена е защото я оцветяват.Гръдската е същата и е оцветена за да може да се хване ако се кара на нормални коли защото е забранена. Тяхната е само за селскостопанските машини и е забранена за ползването и от лични коли. Глобата е от порядъка на 1000 евра. Гърците да не са по-луди от нас да слагат от тази Нафта на машини за по 200-300 000 евра ,а пък ни е се косим за кошници за по 7-8 000лв?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
red.devilll Виждам че много разбираш, що не идеш от Гърция да заредеш нафта на твоята Шаситка червена нафта, и да видиш как ще я бракуват на 2-рия завой! Ся че на твойта кола за момента и няма нищо не означава че тряба да слушат тебе! Със здраве да си я караш Шаситката! С най-добри чувства :да: И когато изпреварваш погледни в огледалото за задно виждане, и виш как хората зад тебе пускат халогените, че нищо са не види! Ай моля ти се погледни точно за твоята кола, какво гориво я дават от пройзовдителя да се кара!? Дали пише червена нафта за Трактори! Ма нали сме много разбирачи! Карай я ако искаш и на 3 в 1 ама не лъжи колегите! Ай жив и здрав!
п.п Дано не ти изпуснат уплатненията на помпата, че да видиш филм!
-
- Автомобил:
- Двигател:
ulipet написа:sobieski_2 написа:жепейска нафта - за или против ? Или всякаква друга,която не е от бензиностанция .
Колега ,не мислиш ли ,че злепоставяш "жепейците"с този въпрос.....или ти самия си такъв....крадеш или купуваш и си мълчиш и без въпроси които всеки може да ги прочете![]()
![]()
Колега ти знаеш ли колко жепейци има в бг? А с нафтата от тировете не злепоставяме ли тираджиите? Всички знаят че се краде нафта ,но нали трябва първо да ги хванат и след това да ги уволнят

-
- Автомобил:
- Двигател:
IceHeart написа:red.devilll Виждам че много разбираш, що не идеш от Гърция да заредеш нафта на твоята Шаситка червена нафта, и да видиш как ще я бракуват на 2-рия завой! Ся че на твойта кола за момента и няма нищо не означава че тряба да слушат тебе! Със здраве да си я караш Шаситката! С най-добри чувстваИ когато изпреварваш погледни в огледалото за задно виждане, и виш как хората зад тебе пускат халогените, че нищо са не види! Ай моля ти се погледни точно за твоята кола, какво гориво я дават от пройзовдителя да се кара!? Дали пише червена нафта за Трактори! Ма нали сме много разбирачи! Карай я ако искаш и на 3 в 1 ама не лъжи колегите! Ай жив и здрав!
Колега мояте шаситка струва колкото 3 от твойте гроба май. зареждам нон стоп редовдо от гурция нафта и никакъв проблем нямам. Даже ако искаш мога да те уверя че зареждам и по 180 литра в 4 тубив багажника за да ми излиза по-евтино

-
- Автомобил:
- Двигател:
колегата иска мнение и аз го давам от личен опит. и казах ако източника му е надежден,защото има случаи когато даден търговец купува нафта от приятел за 1,70 и я продава на 1,80 дали не се кръщава тази нафта с нещо а?
А доолкото за помпата не се притеснявай писал сум малко по-отгоре че сам с ПД и ще ми протекът 4 а не една
,ама нали всеки собственик сам си поема щетите по личния автомобил а не ти. а тези 400 лв които е дал твоя позват за ремонт на помпата той ги е избил още с първите 300-400 литра нафта ,а не мисля че е карал само толкова нали?
Служебното ни ауди е на 188 000 км реални защото сме първи собственици и знам и правихме вече два пъти помпа,а от как е купена се зарежда само на омв спринт и зимата алпин а сега ми кажи от какво се наложиха два ремонта на помпа като е зареждано само от омв? Ако бяхме карали с туба оил щеше да е от нафтата
Ако на една кола и е писано нещо да се предаде и в гараж да я държиш пак ще се предаде.
Всеки да кара на каквото иска никой не агетирам и нямам полза да агетирам-само изказвам мнение от опит.
А доолкото за помпата не се притеснявай писал сум малко по-отгоре че сам с ПД и ще ми протекът 4 а не една

Служебното ни ауди е на 188 000 км реални защото сме първи собственици и знам и правихме вече два пъти помпа,а от как е купена се зарежда само на омв спринт и зимата алпин а сега ми кажи от какво се наложиха два ремонта на помпа като е зареждано само от омв? Ако бяхме карали с туба оил щеше да е от нафтата

Всеки да кара на каквото иска никой не агетирам и нямам полза да агетирам-само изказвам мнение от опит.
- Espero
- Автомобил: Passat B4 1.9TDI
- Двигател: 1Z
Мисля че темата е да си давате мнението по дадена тема а не да се заяждате!!!Или да оценявате мнението на друг!!! 

Върни се в “Дизелови агрегати”