Обръщане на волан на Passat B5 (от дясно в ляво)

Техническа и сервизна информация за Passat
ellitu
Автомобил:
Двигател:

Обръщане на волан на Passat B5 (от дясно в ляво)

Мнениеот ellitu » Пон 03 яну 2011 13:27

Искам да попитам къде,как, колко струва обръщането на волана на пасат 1997-ма година.
Как стоят нещата с фаровете,чистачките.. :077:
Дали в сервизите, където сменят волана имат необходимите части - табло, рейки и т.н. или аз сама ще трябва да си ги търся и закупувам.
Ако някой до сега се е сблъслквал със смяна на волан на същия модел да ми пише..или поне да ме ориентирате къде в Северна България мога да закарам колата да ми сменят волана.
love.vw
Също така искам да попитам, понеже като се рових в нета попаднах на това http://www.desenvolan.com/ някой имал ли е такова "огледало" и добре ли е с него? :)
Благодаря.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re: Обръщане на волан на Passat B5 (от дясно в ляво)

Мнениеот Ljubon » Вто 04 яну 2011 2:47

За обръщането ще трябва да приготвиш 2к, както и да имаш същата кола с ляв волан за донор. Като пресметнеш всички разходи, разправиите и загубеното време, цената ще излезе като покупка на кола с ляв волан. Но при такова обръщане колата няма никога да бъде като фабрично произведена с ляв волан. :012:
viewtopic.php?f=6&t=115768

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Вто 04 яну 2011 12:40

в мобилето има фирми който предлагат тази услуга.
потърси, но мисля че 2000-2500 ще ти стигне за всичко.
един познат обърна опел фронтера.
излезе му майка му и баща му.
в пловдив му казаха 2500 с всичко ,но му излезе 4000 защото сменяли и скорости и други и го прекараха жестоко.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 04 яну 2011 13:06

Ако я правя аз сигурно ше ми стъпи колкото нов щото ще искам всичко да е перфектно изпипано mhihi

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 04 яну 2011 14:21

Изводът е: или си я карай така, като смениш фаровете само, или ако не те кефи я продавай и взимай нормална, с ляв волан.

ellitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ellitu » Сря 05 яну 2011 23:30

Ами май ще си я карам с десен волан, само фаровете ще се сменят. Аз за тези 2000-2500 лв. , които ще дам за обръщане на волана ще си взема куп неща за колата.. : vw fen
Благодаря ви все пак за информацията.
Само да попитам някой знае ли за това огледало "кръгозор" нещо повече..в смисъл да я е ползвал тази система, защото в сайта е разяснено принцип и т.н , но все пак опита е друго нещо..примерно при слънце дали свети в очите на шофьора и т.н :roll:

ellitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ellitu » Съб 08 яну 2011 22:00

и все пак можете ли да ми кажете примерно къде мога да намеря сервиз за обръщане на волана в областите Русе,Плевен и Враца?
За да чуя от хора, които се занимават с това какво е нужно и тогава вече да си преценя. :013:

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Съб 08 яну 2011 23:20

Имам приятел в Русе който обърна един такъв пасат,доста сполучливо се получи,но всички части бяха налице,целия масраф 6-800 лева части и мисля още толкова за труд...ти си прави сметката изгодно ли ти е или не,кола 97 година....ако беше 5,5 от по новите тогава определено би си струвало според мен

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 08 яну 2011 23:59

колегата rabotnika е правил неведнъж процедурата,но е от Разград
п.п системата от огледала е пълна шитня-има си огледала с видимост и за мъртвата зона

ellitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ellitu » Нед 09 яну 2011 0:24

Вече се чудя какво да правя. :036:
Всеки ме съветва различно.Едни казват, че не си е работа с десен волан и независимо от разходите по-добре да го обърна, а други казват, че не си заслужава и всичко е въпрос на навик и само извънградско при изпреварването е малко по-кофти. :024:
Мисля да покарам малко колата с десен волан и ако тоооолкова немога да свикна ще го сменя.
До сега не съм карала автомобил с десен волан, но ще видим до какъв извод ще стигна сама. :да:

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Нед 09 яну 2011 9:19

ами познавам жена на над 50 години,кара пежо с десен волан от близо 5 години и не е имала никога ядове,така че всичко зависи от човека зад волана!

Потребителски аватар
ico.stoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ico.stoev » Нед 09 яну 2011 9:34

Колега карай си я с десен волан не ти трябва беля на главата с обръщане на волана.Аз имам пасат б5 с десен волан от 2 години и съм изминал 40 000 км нямам никакви ядове.Не правя разлика между десен и ляв волан.Когато неможеш да правош преценка на ситуацията в даден момент и не си познаваш автомобила дали ще е ляв или десен волан няма никакво значение (риска е еднакъв)

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Нед 09 яну 2011 12:27

Не се занимавай с глупости да обръщаш волани на 13-годишна кола, да се набутваш само. Покарай така, ако не ти е удобно, продавай я и додай парите, дето си приготвила за обръщане и вземи кола с ляв волан. Ще избегнеш много разправии, вЕрвай ми! :012:

ellitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ellitu » Нед 09 яну 2011 16:58

iGolf написа:ами познавам жена на над 50 години,кара пежо с десен волан от близо 5 години и не е имала никога ядове,така че всичко зависи от човека зад волана!

Напълно съм съгласна.Както се казва "Няма значение колко коня има под капака, а какво магаре стои зад волана.." mhihi :048:
Ами ще я карам така за сега.
Само имам още няколко въпроса..понеже до сега не ми се е налагало да регистрирам кола. :oops:
Казаха ми, че от скоро имало промени за колите с десен волан.При самата регистрация някакви допълнителни такси и т.н :shock Някой знае ли нещо по въпроса?Или като отида в КАТ ще разбера :roll:
И за да я регистрирам с десен волан освен фаровете да сменя нещо друго трябва ли?Предполагам, че трябва да са сменени и преди техническия преглед :???
Аа.. и само в КАТ Плевен ли мога да я регистрирам, тъй като се водя район Плевен, но сега съм с временно местожителство Русе ..сигурно не мога в Русе да я регистрирам.. :?
Може да задавам тъпи въпроси, но до сега съм карала регистриран автомобил и единственото нещо, за което съм имала грижа са били техническите прегледи и гражданската..
Благодаря. :applause:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Нед 09 яну 2011 17:50

Ако ще правиш каско, имай предвид, че много застрахователи я оценяват под реалната стойност и искат завишени премии, защото били по-опасни на пътя. Чудя се, откъде ти дойде тази идея да си вземеш такава кола и да имаш верижни разправии после.
Хайде, успех с регистрацията. :beer

Върни се в “Passat”