Смяна на чистачки Пасат Б6
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
Смяна на чистачки Пасат Б6
Колеги, знаете ли как да вкарам чистачките в сервизен режим, за да ги сменя. При нормално изгасяне се пъхат доста под предния капак е се вдигат само на около сантиметър от стъклото. На колегата на Ауди А6 му е по същият начин, но там в MMI има опция за смяна на чистачки, и като я пусне, чистачките застават на половин оборот. Дали има нещо подобно на Пасата или?
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Смяна на чистачки Пасат Б6
не става ли по следния начин - даваш на контакт . пускаш чистачките и в момента в който са в средата на стъклото махаш от контакт и те си остават там ?
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
Ами не съм пробвал, ама все се надявам да има по-интелигентен метод.
Да видим.
Да видим.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
има :отвориш ли предния капак и 4иста4ките спират 

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Колата работи, гасиш я и включваш чистачките. Отиват в крайно горно положение 

-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
След като изгасиш колата натискаш лоста от положение изключено на долу. Така рамената се изправят и можеш да ги смениш лесно. След това дори и за запалиш колата остават отново в това положение. За да слязат трябва да вдигнеш над 20 км/ч (ако не греша) или да активираш чистачките.
Аз използвам тази функция зимата, когато оставям колата и вали сняг. Така чистачките дори и да замръзнат те са върху стъклото. Включвам подгрева и след около минута две вече са размразени
Аз използвам тази функция зимата, когато оставям колата и вали сняг. Така чистачките дори и да замръзнат те са върху стъклото. Включвам подгрева и след около минута две вече са размразени

- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
премести ги на ръка нищо им няма,просто взимаш едната и я местиш на горе по стъклото така и 2-те се мърдат
онзи ден жена ми го направи този номер като 4истеше снега
колега гледам 4е нямаш мултиволан като мен преди,но аз си сложиx и вси4ко си работит тип топ дори сменянето на скоростите
мога да ти кажа какви 4асти ти трябват-голям кеф си е 

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Ivo_ написа: За да слязат трябва да вдигнеш над 20 км/ч (ако не греша) или да активираш чистачките.
Благодаря колега. Досега не се бях сетил така да ги оставям. Само някой да не си помисли, че съм ги оставил за смяна, че вече ми ги крадоха един път. При потегляне веднага се връщат в изходно положение

- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
Ivo_ написа:След като изгасиш колата натискаш лоста от положение изключено на долу. Така рамената се изправят и можеш да ги смениш лесно. След това дори и за запалиш колата остават отново в това положение. За да слязат трябва да вдигнеш над 20 км/ч (ако не греша) или да активираш чистачките.
Ейй, това сработи. Супер

@miamo - пиши да видим дали ще ми се занимава

- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
ами лесно е аз сам си го смениx,трябват ти волан със коп4ета аз моя си го взеx от ебаи.де излизат и много xубави оферти модул които подържа мултиволан също от ебаи и кабел за еарбега които да е с функция за мултиволан също и останалото е малко настроики с ваг-ком.това е общо вси4ко ми излезе около 500лв но си заслужава