Здравейте колеги,нов съм в този форум но от доста време се занимавам с коли и ремонти,това ми е хоби.Имам Фолксваген бора 1,9 тди 110 коня и имам следният проблем не ми святка лампата за подгряващите свещи при подаване на контакт и не ще да запали,какво ли не опитах и проверих но не би,моля помагайте а имам и пасат 1,9 тди 110 коня автоматик и няма проблем с него но с бората направо съм в шах.
Колеги положението е отчайващо,днес купих прословутото реле 109 и лампата за подгряване не ще да светне и колата не пали,вече съм на ръба на нервна криза
Четирте свещи бяха изгоряли и още онзи ден ги смених с нови,всички бушони съм проверил вече три пъти,като дам контакт всички лампи си светят нормално освен тази за подгряването,тя въобще не се появява иначе си върти на стартер,само на ВАГ-ком не е закачена все още.Има ли вероятност да е изгърмял компютъра и ако е така пак ли няма да ссветне лампата за подгряването.Онзи ден 1 приятел ме посъветва да презапоя всички връзки по реле 109 и след като го поставих и дадох на контакт се появи лампата за подгряването но само премигваше и долу релетата цъкаха опитах да запаля и дотам пак изчезна лампата за подгряването и сега и с ново реле и какво ли още не и не става и не става
Колега ти да не си я чипосвал тази кола и от там да идват проблемите,или не6то да си пипал по компа на скоро по чиповете?иначе 6том си сменил реле 109 и пак я няма лампата аз друго не виждам какво можа да е.