Централно - Въпрос
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Re: Централно - Въпрос
В крайна сметка какво направи?Плавно гасене на плафона само?Относно централното-> мигачите без плафона ?
-
- Автомобил: VW Passat B5 1.9 TDI
- Двигател: AFN
mupk0 написа:В крайна сметка какво направи?Плавно гасене на плафона само?Относно централното-> мигачите без плафона ?
Плавно загасване на плафона и мигачите без плафона. Сложих реле за мигачите другия месец ще закача и плафона. Сега остава проблем да направя така, че да не ми цвили зумера за забравени фарове взема тока на кондензаторите и цвили. Трябва да му измисля някаде диод.

- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
в неговия случай няма да може да управлява плафона както трябва, за отключване ОК но за заключване ще си е докато се разреди кондензатора
- PASSAT
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: AFN 1996
Колега valku , ако идеята ти е забавено гаснене на плафона (но не плавно), да светне като отключиш с централното най лесно потърси по моргите има плафони за такъв пасат, които имат забавяне при изгазване, тогава с едно малко реле става да го накараш да светне като отключиш. Ако прецениш този вариант за удачен ще ти начертая подробна схема кое как да направиш. Като освен забавено гаснене при затваряне на вратата има още: при отключване плафона светва; при заключване плафона гасне; когато двигателя работи няма забавено гаснене на плафона, което е много хубаво (представи си вечер, когато някой се качи в колата и потеглиш лампата да свети - гадно е). Освен да си смениш плафона ще ти се наложи да си купиш още 2 диода и едно реленце - цена общо под 2 лв.
П.П. Видях, че си от Габрово. Работата ми е такава че от време на време ходя до там, ако искаш дай един телефон на л.с. да се обадя като идвам натам и ще ти помогна с каквото мога на място.
П.П. Видях, че си от Габрово. Работата ми е такава че от време на време ходя до там, ако искаш дай един телефон на л.с. да се обадя като идвам натам и ще ти помогна с каквото мога на място.

-
PASSAT написа:Колега valku , ако идеята ти е забавено гаснене на плафона (но не плавно), да светне като отключиш с централното най лесно потърси по моргите има плафони за такъв пасат, които имат забавяне при изгазване, тогава с едно малко реле става да го накараш да светне като отключиш. Ако прецениш този вариант за удачен ще ти начертая подробна схема кое как да направиш. Като освен забавено гаснене при затваряне на вратата има още: при отключване плафона светва; при заключване плафона гасне; когато двигателя работи няма забавено гаснене на плафона, което е много хубаво (представи си вечер, когато някой се качи в колата и потеглиш лампата да свети - гадно е). Освен да си смениш плафона ще ти се наложи да си купиш още 2 диода и едно реленце - цена общо под 2 лв.
Много благодаря да информацията но аз го направих долу горе с кондензатори но има лека спънка когато са пуснати фаровете при светване в колата и след това поставяне на положение да светва при отваряне на вратата зумера за светлините ми дърпа тока от кондензаторите и звъни

П.С. Писал съм ти л.с. дори за кафенце да звъннеш ще се радвам.

-
Колеги проблема със зумера е решен. Един диод горе на плафона на кабела който идва от прекъсвачите на вратите и заспа. Централното работи сега остава да го направя когато отключа да включва плафона в колата.
Благодаря пак на хората които ми помогнаха задължен съм ви!