Проблем със Голф 6 1.4 TSI 7 DSG

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
CS9090
Автомобил:
Двигател:

Проблем със Голф 6 1.4 TSI 7 DSG

Мнениеот CS9090 » Пет 17 дек 2010 3:00

Здравейте колеги ! Имам следния проблем със моят Голф (1.4 TSI 160 PS 7DSG)

Значи от няколко месеца има следния проблем и дори във сервиза се чудят и вайкат какъв е той.
Както шофирам без причина колата прекъсва за няколко секунди и се губи мощност когато отидох във сервиза и го включиха на компютъра отчете първо грешки във 1ви цилиндър сменяха бубини после подмениха и софтуера преди 1 месец близо даде грешка във 2ри и 3ти цилиндър отново не намериха решение на проблема а прекъсванията се получават своеволно без явна причина например 1-2 седмици няма прекъсвания нищо всичко си е нормално на третата прекъсне няколко пъти в различни дни за по няколко секунди,а мен това ме притеснява защото все пак си позволявам по рискови изпреварвания защото си е мощничък и не е приятно при едно такова изпреварване да се загуби изведнъж мощността..сами се сещате да чукнем на дърво какви може да са последствията при една такава случка :)

Надявам се някой да може да помогне или да даде някой друг съвет :) Благодаря предварително и безаварийни пътувания :) !!

deko2211
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със Голф 6 1.4 TSI 7 DSG

Мнениеот deko2211 » Вто 04 яну 2011 14:35

Здравей колега, имам същия голф 6,1.4 TSI122ps аз имах подобен проблем от около 2 месеца!Губеше мощност при изпреварване ,тоест когато рязко подавам газ, при това бъркаше и скоростите,явно компа му се побъркваше заради нещо.Отидох за диагностика и за смяна нз поленов филтър защтото почна да мирише в купето и откриха проблем в турбото!Съветвам те да отидеш и да споделиш опасенията си .На мен ми смениха турбото по гаранция-поне така казаха.Казаха че е някакъв клапан който регулира изхвърлянето на излишната тяга от турбината и когато даде грешка вкарва я в двигателя и той не се справя с нея.Ако имаш др. въпроси питай,Успех!

Потребителски аватар
CS9090
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CS9090 » Нед 06 мар 2011 15:31

deko2211 написа:Здравей колега, имам същия голф 6,1.4 TSI122ps аз имах подобен проблем от около 2 месеца!Губеше мощност при изпреварване ,тоест когато рязко подавам газ, при това бъркаше и скоростите,явно компа му се побъркваше заради нещо.Отидох за диагностика и за смяна нз поленов филтър защтото почна да мирише в купето и откриха проблем в турбото!Съветвам те да отидеш и да споделиш опасенията си .На мен ми смениха турбото по гаранция-поне така казаха.Казаха че е някакъв клапан който регулира изхвърлянето на излишната тяга от турбината и когато даде грешка вкарва я в двигателя и той не се справя с нея.Ако имаш др. въпроси питай,Успех!

При мен проблема го прави под 3000 оборота когато работи компресора не ми се вярва да е от това.Мерси все пак!

Mirkooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mirkooo » Пет 24 авг 2012 15:39

здравеите колеги
аз имам същия проблем с моя голф губи мошност а е само на 5000 км не е това което беще преди 2000 км и разхода се повиши с малко
първо мислех че е кофти бензин но май не е от бензина ми да ходя директно в сервиза

Mirkooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mirkooo » Сря 17 апр 2013 9:23

здр
както писах преди за губенето на мощност отидох в сервиза по гаранция ми смениха съединителите и уж се оправи но сега на 13000 км пак ми направи същият проблем но много по зле скоростната кутия направо откачи и това само между 1300 до 3000 оборота От сервиза казаха най накрая че имат проблем с кутията и сега вече 3-та седмица чакам новата кутия
Поне във Варна твърдят че е кутията моята е втората с подобен проблем във Варна
Дано да помогна

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”