Имам един малак проблем с дизеловата помпа взе да праска малко нафта по ангренажа в долната част... Един майстор ми каза ,че е няква семерина която се сменяла...някои рециклирал ли е такава помпа или да си тарся направо от някаде 2-ра рака или ..
Колега помпата е -Лукас,пиши как си решил проблема,че тук един изедник в търново ,направо реже глави за тази профилактика.Няколко симеринги -О-пръстенчета и 250 лв назад.За Бош коплакта съм чувал ,че бил около 12 лв.
в крайна сметка ще сменям само тази симеринка(помпа Лукас) струва 12лв и дано всичко е ОК,а доколкото зная Лукас не са капсоловани.......ако няма голям луфт на лагерчетата на самата помпа това означава ,че само симеринката е за смяна и няма нужда да се правят допълнителни профилактики само и само да ти вземат парите
днес си взех колата от майстора ....силно се надявам да е всичко ОК и да се размина само с тази семеринка,която е сменил на ГНП........иначе си работи нормално и поне засега не виждам да пропуска,което ме обнадеждава.....и като цяло се разминах само със смяната на ремъците и ролките,на които им беше време...и със симеринката на ГНП т.е.олекнах с 250лв