Проблем с батерията на лаптоп

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Re: Проблем с батерията на лаптоп

Мнениеот дзвера » Нед 10 окт 2010 17:12

това за батерията е глупост,я си представете че има моментно колебание на електричеството или пад, а лаптопа е на директно захранване?честито ще си имате здрава батерия и изгорял лаптоп-захранване ,дъно,хард......
а колегата с темата :пробваи с ТЕС или подобен траф да подадеш на батерията напрежение малко по голямо от волтажа и примерно ако е на 18v и сложи 19.5-20v да се възбуди за 5-6 минутти и после на лаптопа и в зарядното.

Последна промяна от дзвера на Нед 17 окт 2010 11:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 11 окт 2010 9:10

avanto написа:Моя Acer откакто го имам 2007-ма година не съм му махал батерията никога. Държи си по 1 час и 30 минути долу горе в момента батерията, а е на 3 години. Това с махането е глупост лично за мен.

Packard Bell EasyNote MZ35 ли беше, 36 ли беше - купен юли 2007, до момента съм свалял батерията 2-3 пъти да я разгледам, в момента показва 2 часа и 20 минути при нормална работа - сърфиране, скайп и т.н.
Пуснах едно клипче в тубата, падна до 2 часа.
По мои наблюдения при активна работа, която отнема близо 100% процесор и рам до дупка + 1.5 гб виртуална памет - пак 2 часа...
П.П. Програмист съм, лаптопа се изключва само когато шофирам. И тогава не се изключва даже, а се suspend-ва, да не го чакам да зарежда после пак mhihi
А не е като да не го ползвам на батерия, в нас най-редовно си сменям стаите, вися във wc-то с него, та така :)

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 11 окт 2010 9:24

Много е разпространен мита, че ако държиш батерията постоянно на лаптопа когато той самият се ползва почти постоянно вързан за зарядното тя ще замине.

Да ама... на жена ми лаптопа е 1 година по-стар от моя и батерията му е вадена 4-5 пъти само да го разглобя и почистя и в момента държи час и половина без проблем. Моя при абсолютно същата експлоатация държи 10 минути.

Което ме кара да мисля, че проблема идва от power management-a на самото дъно.

Колкото до конкретния проблем - не бих рискувал да купя нова батерия като проблема може да не е в нея. За съжаление единствения лесен вариант за който се сещам как това да се провери е дасе качи батерията на друг такув лаптоп и да се види дали зарежда. Ама да търсиш някой със същия лаптоп май няма да е лесно.

А може би по-лесно ще е да идеш в оторизирания сервиз да го погледнат...

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Вто 12 окт 2010 20:29

radi_nrj написа: Много е разпространен мита, че ако държиш батерията постоянно на лаптопа когато той самият се ползва почти постоянно вързан за зарядното тя ще замине...

Всичко е много относително и зависи от много фактори - къде е произведена батерията, какъв е лаптопа - вид на чипсета, конструктивни особености на модела, вида на използвана операционна система, настройките и т.н.
Пример при GSM-ите - оригинална на Nokia финландско, германско, унгарско или китайско производство държат различно и изкарват различно дълго преди да станат за боклука, така и при лаптопите, освен това има значение дали конкретния лаптоп има много нагряващи се елементи в близост до батерията, а нагряването и води до по-кратък живот. Освен това веднъж извадена и забравена да се разреди тотално дори и качествена батерия търпи последици от това, тоест не можем от даден конкретен случай да си вадим генерални изводи, това имах предвид.

bobile
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobile » Чет 09 дек 2010 12:13

Здравейте!Пиша отностно лап-топчето с проблема...имам същата тошиба...и преди 2вечери ми се случи същото...моля създателя на темичката да сподели какво се случи с неговия :( дали се оказа от батерията или от самия лап-топ?А колкото до това,че лап-топ-а стой само на зарядно когато сме си в къщи и се маха батерията...това е много грешен подход!Поради простата причина,че когато лап топчето е включено в мрежата без батерия ако има токов удар...лапи топи си заминава директно...а ако е с батерия...ще се простите просто с батерията което мисля,че е мноооооого по-добрия вариант :)

Потребителски аватар
mickoff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mickoff » Пет 10 дек 2010 9:33

http://www.smartbattery.eu/index.php?id ... Dy5fDo6A== тук диагностиката е безплатна и ако се наложги ремонт може да се окаже само еднна мъртва клетка, а ако се подменят всичките и се пренастрои електрониката батерията си става като нова и дават гаранция 6 месеца.

Ако все пак не са изминали 2 години от покупката на лаптопа, пазите касовата бележка и сте го купили като частно лице /а не фирма/ може да позовете Закона за защита на потребителите. Давайки 6м на гаранцитя в писмен вид става въпрос за търговска гаранция, която не отменя 2 годишната. Ако търговците не уважат гаранцията пуснете жалба до КЗП http://www.kzp.bg/index.php?mode=viewd& ... ment_id=19 .

Потребителски аватар
strqsko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот strqsko » Пон 03 яну 2011 21:22

Използвам темата за консултация по моя проблем.Батерията на Satellite А210-16F даде фира и ангажирах приятел от София да ми вземе нова от технопро...ама като му искат там 150 лв.пича вика:"Цъ, много са,шъ намера по-добра цена".Да ама като обикаля тук-там цената става плаваща до 170 лв.Носи ми за новогодишен подарък батерия от ибей,уж същата само дето новата е 4400мАч,а старата 4000мАч и вече 4 дни не мога да я заредя на повече от 90%.След като стигне тоя процент,компа минава на батерия(зарядното си е включено,ама не му дреме)и така докато си я изтощи.Единствения вариянт т'ва да го прекъсна е Shut down и след като го включа,пак минава на зарядно,ама пак до 90% и филма се повтаря :?
Untitled.png
Untitled.png (11.17 KиБ) Видяна 2639 пъти

...тва е на зарядно... :?

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 04 яну 2011 8:49

Инсталирал ли си някой софтуер за управление на батерията (на тошиба предполагам)?
Как ти се казва профила, с който си, като цъкнеш на батерията?
Общо взето лаптопа още си мисли, че е с 4000 mAh батерия и за това ги прави тия магарии, въпроса е как да го излъжем без да преинсталираме..

Потребителски аватар
strqsko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот strqsko » Вто 04 яну 2011 12:52

Untitled.png

Не съм сигурен дали под профил имаш напредвид това...:oops: Нищо не съм инсталирал просто смених батериите и снощи ъпдейтнах драйверите на батерията и зарядното. :? Много ме дразни,че при включено зарядно си черпи батерията и чак гасне,все едно зарядното го няма.

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Вто 04 яну 2011 13:07

Батерията е китайски ментак, честито. В ибей е пълно с такива. Евтиното винаги излиза скъпо накрая. :wink:

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 04 яну 2011 14:03

Не е баш тъй.Въпроса е хубаво да четеш.Само като видиш ,че има батерии за един и същи лаптоп примерно по 20$ и по 40$ можеш да си направиш сметка.Преди 2 месеца си купих батерия от ebay Моята оригинална HP беше 2200mAh а тази 4400 .Взех я за 80 лв и към момента си заслужава всеки лев.Държи по 3 часа и нагоре/никога не е показала на HP Battery Check 100% 90-92

За справка наште кожодери /най различни/ми поискаха за оригинална HP 2200mAh 150-170 и за копие 120-140 лв
А направи си сметка

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 04 яну 2011 18:22

Най-вероятно си прави някакъв процес за разреждане на батерията.
Като стигне на 0% какво става?

Потребителски аватар
strqsko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот strqsko » Вто 04 яну 2011 19:21

Когато се изтощи батерията,компа гасне все едно зарядното не е включено.Единствения начин който съм открил да мине отново на зарядно преди това да се случи,е шът даун и пак го включвам(с рестарт не става също).Тогава временно нещата се оправят,ама докато стигне 90% само...
Untitled.png

Miki написа:Батерията е китайски ментак, честито. В ибей е пълно с такива. Евтиното винаги излиза скъпо накрая. :wink:

Може и да е ментак-незнам,затова се консултирам тук.Основните ми притеснения са дали може да навреди по някакъв начин на компа и дали мога да я ползвам изобщо,а не дали е станала набутвация няк'ва... :wink:

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Вто 04 яну 2011 20:56

Major_Bobi написа:Здравейте колеги.Случаят е следният.На лаптопа на жена ми и е паднала батерията докато играела някаква игра.След това го е пуснала да се зареди но батерията не ще да поема електричество,а лаптопа работи в режим на зарядно.Вадих батерията пак я слагах и резултата е нищо.Пробвани са многобройни рестарти -нищо.Батерията я засича -дава си и сериен номер,състояние и т.н. Но тя не се зарежда.Всичко останало по лаптопа работи както до сега е било.
Лаптопа е Тошиба Сателил Л300
Батерията и лаптопа са на по малко от година(още са в гаранция)
Досега такъв проблем не е правил
ОС е ХП СП 2

Серевиза на Тошиба е Тхно Про , намира се на гара Искър (това е на кучето в гъзъ) Ако е в гаранция ще те оправят. За всеки случай преди да им го занесеш издухай вентилаторите на компресор без да го отваряш защото тези модели се затлачват и е повод за онези да те помотаят с гаранцията

ПП не съм чел цялата тема и се извинявам ако някой го е написал преди мене

Потребителски аватар
mickoff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mickoff » Сря 05 яну 2011 13:07

Аз преди месец имах подобен случай с една китайска батерия - пак по-голяма от оригиналната - зареждаше до 88 проценат и не спираше да зарежда :banghead: . Намерих разрешение като качих софтуер за удължаване на живота на батерията - с него батерията зарежда до 80 процента и спира. heavy metal zork

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”