Дайте жокери за Пассат Б4 - купено А4

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
kraskko
Автомобил: bmw
Двигател: dizel
Контакти:

Re: Дайте жокери за Пассат Б4

Мнениеот kraskko » Пет 03 дек 2010 20:15

stefan4o написа:Съжалявам, колега, ама не мисля като теб :screwy Да се дадат 10 средни работни заплати за Стара Загора за кола, която цитирам "трупа грешки" и е със съмнителен произход и поддръжка ми звучи меко казано глупост, явно не всички мислят така :| Представи си човек, дето си купува обтяжна ролка втора ръка как си поддържа колата :bowdown Идеята ми беше, че за да й се оправят видимите забележки ще трябва немалка сума пари, да не говорим ако има и невидими, а такива съм убеден, че има. Чудя се на хората как успяват да си харесат и купят кола за една седмица. Явно не е особено чудно, щото един колега си взе Б5 и е толкоз доволен от покупката, пък всъщност малко са го метнали с някои неща по колата, като примерно че "има зимни гуми, само те са ми 400 лева", а гумите са от година господна 2005-та и са типичната гума за дрифтене зимата, твърда като пластмаса... :012: Продали са му я за 1.8Т, ама турбината нещо я е хванала липсата и такива все дребни неща. За автоджамбазите такива са ВИП клиенти, ако всеки поне малко разбираше от коли и се консултираше със сервиз голяма част от джамбазите вече щяха да сеят домати и да гледат оранжерийни краставици mhihi

:да:

tdi90 turbo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tdi90 turbo » Пет 03 дек 2010 20:25

stefan4o написа:Съжалявам, колега, ама не мисля като теб :screwy Да се дадат 10 средни работни заплати за Стара Загора за кола, която цитирам "трупа грешки" и е със съмнителен произход и поддръжка ми звучи меко казано глупост, явно не всички мислят така :| Представи си човек, дето си купува обтяжна ролка втора ръка как си поддържа колата :bowdown Идеята ми беше, че за да й се оправят видимите забележки ще трябва немалка сума пари, да не говорим ако има и невидими, а такива съм убеден, че има. Чудя се на хората как успяват да си харесат и купят кола за една седмица. Явно не е особено чудно, щото един колега си взе Б5 и е толкоз доволен от покупката, пък всъщност малко са го метнали с някои неща по колата, като примерно че "има зимни гуми, само те са ми 400 лева", а гумите са от година господна 2005-та и са типичната гума за дрифтене зимата, твърда като пластмаса... :012: Продали са му я за 1.8Т, ама турбината нещо я е хванала липсата и такива все дребни неща. За автоджамбазите такива са ВИП клиенти, ако всеки поне малко разбираше от коли и се консултираше със сервиз голяма част от джамбазите вече щяха да сеят домати и да гледат оранжерийни краставици mhihi

ами колега търсиш 15 годишна кола,нормално е да пуши,да има чукнато,да има скъсано,това е 15 годишна,разбираемо е че всеки иска с малко пари много хубва нова кола,но това е нашият пазар скъпи стари трошки,успех с търсенето :да:

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 03 дек 2010 21:35

tdi90 turbo написа:
ами колега търсиш 15 годишна кола,нормално е да пуши,да има чукнато,да има скъсано,това е 15 годишна,разбираемо е че всеки иска с малко пари много хубва нова кола,но това е нашият пазар скъпи стари трошки,успех с търсенето :да:

Все си мисля че 5 бона са си пари :roll: ,или поне за мен.тва е кола на 15 години :evil:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 03 дек 2010 21:41

Да не говорим, че братовчед ми вика "ами тя твойта джета по-запазена от тоя пассат бе..." а, мойта е на 25 лазарника кола... mhihi и съвсем не е перфектна. Трудно е да се избере приличен 15-годишен автомобил, наистина. Но не се отказваме и продължаваме напред към следващия Пасатор :beer

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Съб 04 дек 2010 7:32

Колега май от много търсене ваче на малко предубеден ми изглеждаш, смени си малко нагласата и търси и хубавите неща в едва кола, защото на 15 години няма да намериш нищо идеално.Вземи помогни на човека да се вземе кола, зашото може да му е необходима, пък после ще я оправяте лека полека.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 04 дек 2010 8:19

mili 75 написа:Колега май от много търсене ваче на малко предубеден ми изглеждаш, смени си малко нагласата и търси и хубавите неща в едва кола, защото на 15 години няма да намериш нищо идеално.Вземи помогни на човека да се вземе кола, зашото може да му е необходима, пък после ще я оправяте лека полека.

Колега, никъде не съм казал, че търсим нова кола за 4000 лева. Поне да изглежда прилично, това е идеята. Когато забележките по външен вид и купе стигат цената на първоначално обслужване с труд за мен тая кола не си заслужава. Както споменах това са видимите неща, да не говорим ако излязат още. И какво става? Купуваш си с мерак кола за 4000, а тя ти излиза 5000+ само да я вкараш в някакъв вид, който да ти харесва. Да не говорим, че като се вземат 4 нови гуми и се обслужи спирачната система (щото няма смисъл да ти казвам в какво състояние са дисковете и накладките) цената й може да приближи 5500 спокойно. Е, според теб заслужава ли си кола на 15 лазарника за толко пари? И то само ако моторът излезе читав, разбира се. Ами ако и там иска нещо да се пипне, подмени? На мен ми е най-лесно да му вземем кола, ама после ще ми прави на мен така :dummy: , а не на теб, нали така? Във форума има една кола в много хубаво състояние, само че цената е далече малко от възможностите му. Иначе скоро ще гледаме едно Поло Комби 2000 година, изглежда много свежо и има необходимите екстри за нормално пътуване вкл. климатик ха дано да го харесаме и да не се занимаваме с тез дрънголници, че взе да ми омръзва само бараки да гледам, че и пари да им искат :horror:

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Съб 04 дек 2010 17:36

Тия Пасати държат големичка цена.И аз преди да взема моя обикалях по авто-къщите и кола под 3200лв нерегистрирана не видях.И то тая от 3200 беше пълен дарак.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Re: Дайте жокери за Пассат Б4 - купено А4

Мнениеот stefan4o » Вто 04 яну 2011 16:35

Реших да се похваля, че най-накрая дилемата с колата я приключихме. Взехме на братовчед ми Ауди А4. Ето това:
http://www.cars.bg/u247550
В крайна сметка като се замисля, излиза, че то е сякаш по-добрият вариант за него от всички пасати, които гледахме :beer Дано времето да го потвърди. Колата е доста стегната и някои от големите пера по нея са оправени, понеже не е нов внос - платени данък, ГО, ревизирани спирачки (сменени накладки АТЕ и дисковете са на малко километри, нямат ръб), предните две гуми са чисто нови зимни, сменени са всички течности и филтри по колата, климатроникът работи безупречно и т.н. Абе дано братовчед ми да е доволен. На ВАГ Ком не даде никакви грешки.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 04 яну 2011 19:34

4000лв наистина са много за такава кола Б4. Проблемите с дръжките тепърва предстоят, били са хубави но вече наистина са на 15 години и това е един добър избор за тези пари. На мен също ми се струва, че вече автомобилот Ваг-групата след 96 година е по на сметка от такъв Пасат при еднакви пари.

ПС: Също мисля за смяна, при евентуална смяна се колебаех Между Пасат Б4, Б5, Октавия и Голф 4. Г4 отпадна, държи си цена, която не желая да дам, Пасат 4 също отпадна поради тези сйображения.

Ivelin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin » Вто 04 яну 2011 19:40

stefan4o написа:Реших да се похваля, че най-накрая дилемата с колата я приключихме. Взехме на братовчед ми Ауди А4. Ето това:
В крайна сметка като се замисля, излиза, че то е сякаш по-добрият вариант за него от всички пасати, които гледахме :beer Дано времето да го потвърди. Колата е доста стегната и някои от големите пера по нея са оправени, понеже не е нов внос - платени данък, ГО, ревизирани спирачки (сменени накладки АТЕ и дисковете са на малко километри, нямат ръб), предните две гуми са чисто нови зимни, сменени са всички течности и филтри по колата, климатроникът работи безупречно и т.н. Абе дано братовчед ми да е доволен. На ВАГ Ком не даде никакви грешки.

Айде да му е честито на братовчед ти. Със здраве да си я кара и много да го слуша :)

Последна промяна от Ivelin на Вто 04 яну 2011 20:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 04 яну 2011 19:52

velinsl написа:4000лв наистина са много за такава кола Б4. Проблемите с дръжките тепърва предстоят, били са хубави но вече наистина са на 15 години и това е един добър избор за тези пари. На мен също ми се струва, че вече автомобилот Ваг-групата след 96 година е по на сметка от такъв Пасат при еднакви пари.

ПС: Също мисля за смяна, при евентуална смяна се колебаех Между Пасат Б4, Б5, Октавия и Голф 4. Г4 отпадна, държи си цена, която не желая да дам, Пасат 4 също отпадна поради тези сйображения.

Ами според мен ако искаш евтина поддръжка - Шкода Октавия, но и тя държи добра цена, виж в мобилето за справка (2002-2003 държат цени 4000+ ойро,колкото един Б5.5), иначе някое А4. Според мен на Голф Мк4 и Пассат Б4 са им доста завишени цените, явно от голямото търсене :beer Аудито е по-добрият избор от тези, но пък и поддръжката му е малко по-солена. Ако аз избирах също щях да предпочета А4 от първите модели пред някой от последните произведени Пассат Б4. Просто са различни поколения автомобили, дори и не са в един клас.

Ivelin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin » Вто 04 яну 2011 20:00

stefan4o написа:Ами според мен ако искаш евтина поддръжка - Шкода Октавия, но и тя държи добра цена, виж в мобилето за справка (2002-2003 държат цени 4000+ ойро,колкото един Б5.5), иначе някое А4. Според мен на Голф Мк4 и Пассат Б4 са им доста завишени цените, явно от голямото търсене :beer Аудито е по-добрият избор от тези, но пък и поддръжката му е малко по-солена. Ако аз избирах също щях да предпочета А4 от първите модели пред някой от последните произведени Пассат Б4. Просто са различни поколения автомобили, дори и не са в един клас.

Напълно съгласен ако не си 2 метра и 120 ++ килограма :oops: . Иначе и 2-те са си дървета вътре :D

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Вто 04 яну 2011 20:03

stefan4o написа:Реших да се похваля, че най-накрая дилемата с колата я приключихме. Взехме на братовчед ми Ауди А4. Ето това:
.

честито да му е.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 04 яну 2011 20:03

Ivelin написа:
stefan4o написа:Ами според мен ако искаш евтина поддръжка - Шкода Октавия, но и тя държи добра цена, виж в мобилето за справка (2002-2003 държат цени 4000+ ойро,колкото един Б5.5), иначе някое А4. Според мен на Голф Мк4 и Пассат Б4 са им доста завишени цените, явно от голямото търсене :beer Аудито е по-добрият избор от тези, но пък и поддръжката му е малко по-солена. Ако аз избирах също щях да предпочета А4 от първите модели пред някой от последните произведени Пассат Б4. Просто са различни поколения автомобили, дори и не са в един клас.

Напълно съгласен ако не си 2 метра и 120 ++ килограма :oops: . Иначе и 2-те са си дървета вътре :D

Няма как да не призная, че и Б4 си има предимства, но те са предимно в размерите. Май за други не се сещам. Нито като дизайн ми допада повече, нито пък моторите са кой знае колко различни, като оставим настрана бензините, където при Ауди са далеч по-интересни и предполагам също така по-скъпи за поддръжка. Както и да е, струва ми се, че А4 все пак ще бъде по-интересен автомобил след някоя година, като реши да я продава, отколкото Пассат Б4, който колкото и да е железен е доста морално остарял модел, според мен. Имаше вариант и за бензинов Пасат Б5, ама до него не можахме да стигнем, след като видяхме това Ауди heavy metal zork

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 04 яну 2011 21:07

Честита да му е колата и тя да служи на него, а не обратното.
Евтината подръжка също е предимство на Б4, ама и при такава цена и след 2-3 години отново ще иска смяна. Октавия 1 съм си харесал, ама не е сигурна ралтата. По-народен автомобил е.
А относно търсенето на Голф 4 и Пасат Б4, не знам - доста обяви гледам стоят и то доста в мобилето(от началото на Декември го преглеждам за зададените автомобили), а и тук във форума... Според мен са изкуствено надути.

Върни се в “Дизелови агрегати”