Падащи обороти голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Filip91
Автомобил:
Двигател:

Падащи обороти голф 2

Мнениеот Filip91 » Пон 03 яну 2011 15:26

Здрашейте !!!!

Ако има такава тема вече съжелявам. От доста време имам проблеми с моя голф 2. Той е края на 87 началото на 88 година и е с бензин. Проблема е следния много често оборотите на колта спадат рязко като това се случва предибно на 1 скорост при потегляне независимо дали колата е загряла или не. При положение на краката на константа при натискането на съединителя и газта оборотите от 2300-2500 рязко падат до към 1200-1500 като колта или потегля бавно следствие на повторното натискане на съединителя до край или просто гасне ако крака не се мести от съединителя и колата остава на полу съединител. Дълго време си мислех че проблема идва точно от него, но преди седмица ми се наложи да смяня съединителя ,но уви проблема си остава същия. Ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарен!!!

Потребителски аватар
Cypariss
Автомобил: VW GOLF II
Двигател: GU

Re: Падащи обороти голф 2

Мнениеот Cypariss » Пон 03 яну 2011 18:10

колега механична инжекция ли е ? моно инжекция ли е ? карбуратор ли е ? код на мотор ?

Filip91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Filip91 » Пон 03 яну 2011 18:46

колата е с моно инжекция

Потребителски аватар
Cypariss

Мнениеот Cypariss » Пон 03 яну 2011 19:09

Filip91 написа:колата е с моно инжекция

колата как е на празни обороти добре ли са оборотите ? колата във високи обороти върви ли добре.. набира ли добре ? разпитвам те за да има информация и да търсим причина.

Filip91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Filip91 » Пон 03 яну 2011 19:24

Колата на празни обороти няма проблеми ако изключим, че примерно ако не е загряла на без скорост може да изгасне следствие на падането на оборотите само там те спадат доста плавно и е нормално поне според мен но това се случва сравнително рядко и то през зимата. На високи обороти няма проблеми но аз се старая да не вдигам над 2800-3000 дори на магистрала, колата набира добре за възрастта си до 130 набира перфектно тя е 1.6 бензин стандартния мотор.

Потребителски аватар
Cypariss

Мнениеот Cypariss » Вто 04 яну 2011 17:55

Много странно, значи само при тръгване имаш проблем ? Във високите обороти си добре колата върви.. хмм може би е нещо от моноинжекцията, но нз какво може да е :(

Filip91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Filip91 » Вто 04 яну 2011 18:56

Спокойно този проблем е от няколко години и до сега никой не е успял да го разреши уши не е единствения :Д!!! Другия проблем на който никой не мове да намери решение защо след дъжд когато има много влага колата не пали или пали много трудно а като изсъхне колата пали без проблем. Като колата е с чисто нов съедител, акумолатор и стартер а кабелите изглеждат добре .

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Вто 04 яну 2011 20:49

Ами щом след като е влажно времето прави проблем с паленето обърни внимание на следните компоненти от запалителната система - капачка, палец, кабели,бобина. Дали като си разрешиш тоя проблем няма да ти изчезне и другият? :beer

Filip91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Filip91 » Вто 04 яну 2011 22:01

ха дано чул те господ иначе за първа кола е супер здрава и евтина за ремонт :D пък и да я чукна някаде не ми пука много :bowdown :beer

Потребителски аватар
Vehti Majstor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vehti Majstor » Сря 05 яну 2011 0:05

Възможно е да имаш дрешка в предварението на запалването. Имах подобен проблем при подаване на "газ", независимо дали в загряла, или не. Трябваше са отпускам съединителя и да ръчна газта яко. Изображение

Потребителски аватар
Cypariss

Мнениеот Cypariss » Сря 05 яну 2011 16:07

stefan4o написа:Ами щом след като е влажно времето прави проблем с паленето обърни внимание на следните компоненти от запалителната система - капачка, палец, кабели,бобина. Дали като си разрешиш тоя проблем няма да ти изчезне и другият? :beer

това си мислех и аз... ти го каза преди мен :)

колегата с проблема имах подобен проблем с паленето на влажно време имах пукната обувка на кабела към бобината и палеца и капачката ми бяха много зле... ти се сети за изплюеш камъчето :) (колко много те разпитвах). един палец и една дистрибуторна капачка струват 20 25 лева макс.

Потребителски аватар
TheExorcist
Автомобил: Golf 3 94
Двигател: ABF

Мнениеот TheExorcist » Сря 05 яну 2011 17:00

Аз бих те посъветвал следното:
1 Капачка и палец задължително! Много внимавай за палеца,че има едни ментета които им липсва съпротивлението вътре
2 Провери си и вакумните маркучлета които са от и за моното и също така на делкото маркуча (предполагам си с вакуумно делко) го провери къде влиза (дали е на правилното място)
И ако не те мързи си взимаш един термо устойчив силикон и съвсеееееем леко мацаш дистрибуторната капачка по края така,че като я сложиш на мястото й да се получи уплътнение. Идеята е да не влиза вътре влага.

Потребителски аватар
Cypariss

Мнениеот Cypariss » Вто 01 фев 2011 11:31

Е колега какво стана с колата ? Аз направо забравих.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”