Прекъсване на бензин от какво е

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ianek
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Прекъсване на бензин от какво е

Мнениеот ianek » Съб 18 дек 2010 19:17

Здравейте колеги имам проблем с пасата от днес като го запаля на бензин и като му подам газ неще да качва оборотите както трябва и докато го карам е съшото прекъва губи обороти дори понякога гасне на светофар имам и газова като префключа на газ го нямам този проблем че съм много благодарен на някой ако ми каже от какво може да е така. :oops:

Потребителски аватар
basata-user
Автомобил: pasat b5
Двигател: 1.8T AEB
Контакти:

Re: Прекъсване на бензин от какво е

Мнениеот basata-user » Съб 18 дек 2010 19:22

откачи клемата на акомулатора за 10 мин вразваш палиш на бензин и чакаш без да даваш газ на място да качи 90 градуса и да вклучи перката :wink:

Потребителски аватар
WOB
Автомобил: Vw Golf mk2 GTD
Двигател: JR 1984

Мнениеот WOB » Съб 18 дек 2010 22:52

basata-user написа:откачи клемата на акомулатора за 10 мин вразваш палиш на бензин и чакаш без да даваш газ на място да качи 90 градуса и да вклучи перката :wink:
:да: :D

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Сря 22 дек 2010 17:15

Ако не се е оправил Пасата,помисли кога си сменял бензиновия филтър. И дали няма други проблеми в горивната система - регулатор на налягането на бензина, бензинова помпа.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Сря 22 дек 2010 21:42

имах същия проблем.
на газ вървеше ,но на бензин предърпваше.
смених кабели,свещи и стана по зле. mhihi
почнах да сменям всички филтри ,масла ,квото се сетиш.
накрая смених бобината и се оправи целия филм.
колата е пасат б5

nerka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nerka » Чет 23 дек 2010 9:34

Ако неси карал на скоро на бензин е от това,запушва се инжектора и аз имах подобен проблем.Продават по бензиностанциите добавка за инжекциони системи вземи си и го сложи варши страхотна работа при мен така се оправиха нещата,успех...

Потребителски аватар
ianek
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ianek » Пет 24 дек 2010 10:17

пасата се оправи от към губене на обороти обаче пък сега като карам и понякога като изключа от скорост и неще да сваля обороти държи на 2000 и го прави и на бензин и на газ

azhake
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот azhake » Вто 04 яну 2011 9:43

здр и аз имам същия проблем,смених,стъпковото,плочката и нищо,хора плс.от време на време вдига 2000оби неги сваля.Както на газ така и на бенз.Студена и топла.Какво да правя.

Потребителски аватар
danielmihov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот danielmihov » Вто 04 яну 2011 20:08

Мили,драги колеговци ненагледани този прословут проблем с оборотите е т.н проблем "АЛАМИНУТ".Това ще рече че в един хубав ден си палиш и проблема е налице.Освен че качва разхода на горива с 10 литра има много по лоша страна и това са майсторчетата.По тяхна зарука се сменят неща от сорта на стъпково моторче,крачково моторе,бягащо моторче и въобще всички възможи и невъзможи моторчета.Освен тях и още един багажник с части.При мен този проблем просъществува ненадейно.Почнаха се едни предположения,мистерии даже ми казаха че Пасатката има черна магия.И така аз взех култовото решение ,което всеки който кара VW е вземал поне веднъж в живота си ,а именно теглих му една и нищо не смених.За мой късмет обаче четейки темите в форума попаднах на златна мина.Други колеговци(няма да казвам имена)са имали подобни проблеми-зацапани свещи,пушене отзад(както исате го разбирайте).Виновника за това бил култовия темнпературен датчик.Реших да пробвам дали като го изключа нещата ще се оправят и нещеш ли АЛИЛУЯ стана чудо.Оборотите се свалиха до нормалното.И така до ден днешен си карам без него.Стрелката на температурата така или иначе не бачка.
И въпреки че сега всичко е нормално продължавам да си задавам вечния въпрос-ЗАЩО?
:012: :screwy :drinking:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 05 яну 2011 9:24

Вкарал си ЕКУ-то в сервизен режим с махането на датчика и затова са ти се оправили оборотите, макар и по - ниски от нормалното. Със същия успех можеш да откачиш и някой друг датчик или клема или каквото и да е, зависи от двигателя де. Не съм запознат много с моно инжекцийте, но при мен точно така става като извадя някой от датчиците необходими за образуването на горивната смес.

vesco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesco » Сря 05 яну 2011 12:15

Здравейте. И при мен от скоро се появи проблема с оборотите (високи) както на газ така и на бензин. След пипане тук там по двигателя проблема се оказа доста елементарен. При топъл двигател малкото маркуче което влиза в разширителния беше студено :o . Оказа се, че входа за маркучето на разш. съд е задръстен с ръжди боклуци и др. гадорийки. В резултат не стопля авт. смукач и колата си бачка на смукач постоянно. Което пък не се отразява добре на джоба. :) Сега ми предстои сваляне и почистване на разширит. съд. При пробата като извадих маркучето от там и го вкарах директно през отвора на капачката, веднага свали оборотите.

rrooccoo
Автомобил: пасат б4 и пасат б7
Двигател: абс 1994г и CFFB 2014г

Мнениеот rrooccoo » Сря 05 яну 2011 15:29

vesco написа:Здравейте. И при мен от скоро се появи проблема с оборотите (високи) както на газ така и на бензин. След пипане тук там по двигателя проблема се оказа доста елементарен. При топъл двигател малкото маркуче което влиза в разширителния беше студено :o . Оказа се, че входа за маркучето на разш. съд е задръстен с ръжди боклуци и др. гадорийки. В резултат не стопля авт. смукач и колата си бачка на смукач постоянно. Което пък не се отразява добре на джоба. :) Сега ми предстои сваляне и почистване на разширит. съд. При пробата като извадих маркучето от там и го вкарах директно през отвора на капачката, веднага свали оборотите.

при мен проблема е почти саштия,само че на метан са добре оборотите дори малко ниски около 800 а на бензин са 2000

Потребителски аватар
simak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simak » Чет 06 яну 2011 14:49

Ако искаш да си сигурен проблема се открива по следния начин:
1. Отиваш да ти закачат колата на компютърна диагностика , буксата е до скоростите /и аз имам ABS/ - веднага се вижда така дали проблема е в ламбда сондата. Сменя се лесно.
2. Ако не е ламдба - смени задължително бензиновия филтър - на канал, отдолу под резервоара.

Вариантите за други проблеми са много малки, особено ако е добре на газ значи не е ел. проблем - бубуна например.

Върни се в “Passat”