проблеми със загряване на двигател

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
voxel
Автомобил:
Двигател:

проблеми със загряване на двигател

Мнениеот voxel » Сря 05 яну 2011 16:33

Здравейте колеги знам че има много теми по въпроса но немога да намеря отговор.

Смених 3 термостата температурен датчик но стрелката пак показва различни стойности казаха ми че стрелката на таблото не е вярна къде мога да проверя това когато ме увериха че всичко е точно стрелката мина на цариградско в крайно ляво нямаше къде да спра надух парното после стрелката се нормализира днес видях че на капачката на маслото има бяли налепи които ги нямаше досега и се притесних моля помогнете ходих при много майстори всеки казва различно колата е Поло 1.4 бензин 1996г.

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Re: проблеми със загряване на двигател

Мнениеот van4ooo » Сря 05 яну 2011 21:48

Краино ляво не е ли студено а до колкото разбирам казваш,че прегрява.Ако прегрява провери отваря ли термостата(затоплят ли се и двата маркуча на радиатора)когато стане 80-95гр.,перката вклучва ли се,тоя дарчик за стрелката общ с тоя на компа ли е или са отделно(да не си сменил тоя за компа),с термометър замери антифриза и сравни със стрелката.Тия маистори какво казват?

voxel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот voxel » Чет 06 яну 2011 23:06

Съжалявам объркал съм се имах предвид крайно дясно ами преди да сменям термостатите не отваряха единия маркуч беше студен а монтьорите искат гарнитура на глава да правят но преди случая на цариградско при който неможех да спра поради голямото движение ходих на диагностика мериха ми газовете на антифриза нямаше проблеми имаше разлика от това което показва стрелката и каквото показваше на компа разликата беше към 14 градуса но досега нямаше бяла пяна на капачката откъдето се сипва маслотоа иначе смених датчика който е за компютъра за таблото и ми казаха че самата стрелка не показва вярно но лошото е че преди термостата понякога отваряше понякога не и сега пак може да създава същите проблеми

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Пет 07 яну 2011 16:03

Бялото по капачката на маслото е конденз нормално за зимата при -10 градуса когато се кара колата градско виж само маслото да не е станало на боза като издърпаш масломерната пръчка че тогава е гарнитура на главата.А за да не ти отваря винаги смени ли отпред пласмасата където влиза маркуча от радиатора -там засича иглата на термостата друг вариант-менте термостат .

Потребителски аватар
Jores
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jores » Пет 07 яну 2011 23:18

Абе приятелю, voxel, не съм придирчив чак толкова към правописа, ама ти в кой клас си? В постовете си нямаш нито една запетайка, нито една точка или каквато и да било пунктуация. Всеки може да допусне правописни грешки, ама твойта мисъл е текла като ниагарския водопад... и не спира. Съжалявам за офтопик-а и дано ти помогнат по проблема ти. :beer

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”