Здравейте колеги.
Отдавна чета из форумите, но не съм изпадал в нужда, за да пиша, а пък и не съм голям "разбирач", че да давам компетентни мнения.
Знам, че доста има изписано за тези шумове и доста търсих из архивите, но не намерих подобен проблем постван преди. Двигателя е 1.6 карбуратор, но мисля, че не той е важен в случая.
Шума, за който става въпрос го има доста отдавна (години), но винаги е бил много лек и ту изчезваше, ту се появяваше. Определено не дразнеше и не съм му обръщал внимание. Мисля, че е от предно дясно колело. Усеща се като пристъргване на всеки оборот на колелото, независимо от скорост, предавка или пътна настилка. Даже като натисна спирачки и тежестта падне напред леко се усилва. Напомня проблем с гума. Сменях гуми, взел съм нови спирачни дискове, но не мисля, че е от тях, макар че и тях ще сменя. По форума често се пише за лагер, но си мисля, че стърженето трябва да е постоянно, а не на оборот на колелото, както в моя случай. Наскоро ходих до морето и след това шума се усили (може и да си втълпявам ма вече се плаша) и се усещат леки вибрации, а на висока скорост (след 90км/ч) като метален шум. Най странното и объркващо е, че е точно на оборот на колелото, а не е постоянен стържещ свук.
Ходих на разни майстори и всеки различно ми казва...
Ще сменям и лагери това е ясно, но все пак се обръщам към вас за помощ ако някой има идея от какво конкретно може да се получава.
Благодаря предварително на всички
Гаден шум при пасат 89-а - решен!
- KingOfPain
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Гаден шум при пасат 89-а - решен!
Последна промяна от KingOfPain на Пет 14 юли 2006 18:23, променено общо 1 път.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ами не, че се имам за разбирач пък аз, ама като гледам, че по добрите още не са се обадили...
Не, не е постоянен шума от лагера... поне до определен момент! След това вече да. Така, че шанса да е лагерчето е напълно реален. А иначе може и от спирачки да е... ако заклинва нещо супорта и не се връща.. Отваряне му е майката! Късмет!

Не, не е постоянен шума от лагера... поне до определен момент! След това вече да. Така, че шанса да е лагерчето е напълно реален. А иначе може и от спирачки да е... ако заклинва нещо супорта и не се връща.. Отваряне му е майката! Късмет!
- KingOfPain
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- KingOfPain
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти: