проблем с Винетка за 2011

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Re: проблем с Винетка за 2011

Мнениеот k_garchev » Пон 03 яну 2011 19:04

group® написа:Само да ми остане време ще си попиша и аз с тея.
Как дават съвет леко и внимателно да си я разлепиш :shock
Ужас.

С това ще назрее скандал.

То занапред колко скандали ще има!Сигурен съм,че ще има много хора които не са си написали номера и ще има много караници!Сигурен съм че ще се измисли някакъв компромисен вариант,а не отлепване и .....

rukuku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rukuku » Вто 04 яну 2011 11:47

Здравейте,
тъй като и аз бях в същото положение като колегата пуснал темата, пиша как точно се разрешава проблема от личен опит. Нагрява се винетката със сушоар и внимателно се разлепя само горната част на винетката, където трябва да се впише номера (лента по-малка от сантиметър). Вписва се номера, като може да се получи малко грозно предвид кофти позицията за писане и се залепя обратно. Ако се мъчите да разлепите цялата винетка шанса да бъде повредена е много голям. Горният участък се разлепя без проблеми при нагряване.

Потребителски аватар
tonkata88
Автомобил: Голф 4
Двигател:

Мнениеот tonkata88 » Вто 04 яну 2011 15:08

Да колега, това направих и аз. Награях горния край на винетката обаче с вода доста си поиграх с макетното ножче, но стана. Трудно написах номера, защото е много не удобно, но все пак оправихме положението.
Благодаря на всички за съветите. Успешна и безаварийна нова година. Поздрави

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 04 яну 2011 15:36

Стига паника..
четете ЗДвП..
там е урегулирано как се глобява за всякакви чудесии с винетки и пр.

Там пише... не е закупил винетен стикер.!
Дори да се заядат.. ще пишат акт и той ще е до 20 лв.. за неща не цитирани закона.

Вземи един перманентен маркер и си напиши на стъклото.
Ако се заяждат.. забравих и точка...да пишат акт за 10 -20 лв.

Потребителски аватар
Johnny_Brawo
Автомобил: VW Passat
Двигател: BWA

Мнениеот Johnny_Brawo » Вто 04 яну 2011 15:46

Въпреки, че е решен проблема на колегата искам да попитам какъва по-точно е пречката, след като винетката е залепена на стъклото, човека има квитанция с номера на колата, то КАТ да му издадат ... / примерно / талонче, с което да се казва, че винетката е активна(легално действаща). Писмото, което са му пратили е повече от абсурдно. Пияницата казва -"Спрете алкохола" -> хем за защита от кражби , хем - "разлепете я " !? :?:

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Вто 04 яну 2011 16:15

wili98 написа:Стига паника..
четете ЗДвП..
там е урегулирано как се глобява за всякакви чудесии с винетки и пр.

Там пише... не е закупил винетен стикер.!
Дори да се заядат.. ще пишат акт и той ще е до 20 лв.. за неща не цитирани закона.

Вземи един перманентен маркер и си напиши на стъклото.
Ако се заяждат.. забравих и точка...да пишат акт за 10 -20 лв.

Точно така :) Мен на входа на София ме спират онез и питат защо винетката ми прилича на парцал и едва стои на стъклото. Аз им казах, че редовно си я разменям между двете коли. Нали ..защо ми са две винетки, като едновременно мога да карам само едната кола. Наплюнчиха се нещо, но като им показах втората част с баркода се кротнаха.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Сря 05 яну 2011 18:16

Stoi написа: Точно така :) Мен на входа на София ме спират онез и питат защо винетката ми прилича на парцал и едва стои на стъклото. Аз им казах, че редовно си я разменям между двете коли. Нали ..защо ми са две винетки, като едновременно мога да карам само едната кола. Наплюнчиха се нещо, но като им показах втората част с баркода се кротнаха.

Ти си бил покъртително откровен mhihi Представям си как са гледали като си им "признал" :hahhihi:
Johnny_Brawo написа:... то КАТ да му издадат ... / примерно / талонче, с което да се казва, че винетката е активна(легално действаща)...

Няма катаджия, който да се навие да даде подобна бележка - най-малкото, че никъде не е упоменато, че могат да го сторят :wink:

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Сря 05 яну 2011 18:41

golfer написа:На квитанцията от агенция пътна инфраструктура има написан Рег. номер на автомобила.

Именно!Ако пребързате като колегата, просто си пазете баркода от винетката, квитанцията и касовата бележка.Никой не може да ви направи проблем.
group® написа:На бензиностанцията едва ли ще знаят.

Аз работя на бензиностанция.На бензиностанцията не могат да направят нищо по въпроса.

Потребителски аватар
tonkata88
Автомобил: Голф 4
Двигател:

Мнениеот tonkata88 » Сря 05 яну 2011 19:10

Малко късно се сетих :oops: , но сега проверих квитанцията издадена ми заедно с винетката. Какво да видя :shock на квитанцията има само печат на бензиностанцията и някакъв подпис. Няма нито написан рег. номер, нито каквато и да било друга информация.
Явно не ми върви с тази винетка :banghead:
Може ли аз да я попълня или трябва да ходя до бензиностанцията и да ми я попълнят те?

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Сря 05 яну 2011 21:05

Moже. То важно е да имаш касов бон и печат на бензиностанцията.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 05 яну 2011 21:43

попълни си номера, разбира се и недей да разлепяш винетката
за ненанесен номер на нея, няма санкция още

Потребителски аватар
alex_7656
Автомобил: Golf IV
Двигател: AUM

Мнениеот alex_7656 » Чет 06 яну 2011 22:44

Колеги без паника, винетки,граждански и прегледи се свалят перфектно с препарат за прозорци и бръснарско ножче.Макетния нож е поне 5 пъти по-дебел от бръснарското и има опасност от късане.Тренирай на стари стикери и лепенки и ще видиш, че не е кой знае каква философия!!!

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Пет 07 яну 2011 0:35

Искам да ви кажа, че аз си написах номера с химикалка и като я залепих се оказа, че едвам се вижда и най-късно на пролет, при първото по ярко слънце ще избелее на 100% :evil:
Пишете с тънкописец а не с химикалка, че поне се вижда добре :idea:
Очаквам проблемации с КАТ лятото с тая винетка...

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 18 яну 2011 9:14

казах ли, че цялата работа с винетките е малоума ???
казах ли, че "мислителите" на всичко това и не само са убедени, че населението на тази територия РБ е изключително просто и затова си правят каквото искат ?
казах ли, че не сме народ, а стадо овце ?
както и да е

ново 20 от днес :

Глоби за невписан регистрационен номер на колата във винетката ще се налагат, но не тази година, а от 1 януари 2012 г., съобщи вчера агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). "Корекцията" се прави след публикация на в. "Сега".
http://www.segabg.com/online/new/articl ... id=0000604

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 18 яну 2011 11:26

One написа:казах ли, че цялата работа с винетките е малоума ???
казах ли, че "мислителите" на всичко това и не само са убедени, че населението на тази територия РБ е изключително просто и затова си правят каквото искат ?
казах ли, че не сме народ, а стадо овце ?
както и да е

ново 20 от днес :

Глоби за невписан регистрационен номер на колата във винетката ще се налагат, но не тази година, а от 1 януари 2012 г., съобщи вчера агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). "Корекцията" се прави след публикация на в. "Сега".
http://www.segabg.com/online/new/articl ... id=0000604
Такаам, малък цитат от статията на в. Сега:
Наказанията се отнасят за всички възможни казуси - както за липсата на актуална винетка, ползване на фалшива и дори само за непопълнено поле с номера на возилото.

Нека някой да ми покаже в закона къде го има това болднатото горе?
За липсата на винетен стикер в закона нищо не е упоменато, написано е само за "неплатена винетна такса".
Идиоти!!!

И все пак, за да не съм голословен ще цитирам ЗДвП:

Чл. 100.
(2) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм., бр. 51 от 2007 г.) Водачът на моторно пътно превозно средство е длъжен да залепи валиден винетен стикер за платена винетна такса съгласно чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата в долния десен ъгъл на предното стъкло на моторното пътно превозно средство при движение по републиканските пътища и да премахва незабавно винетния стикер след изтичането на неговата валидност.

Чл. 171. (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., изм., бр. 51 от 2007 г.) За осигуряване на безопасността на движението по пътищата и за преустановяване на административните нарушения се прилагат следните принудителни административни мерки:
2. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) временно спиране от движение на пътно превозно средство:
ж) (нова - ДВ, бр. 43 от 2008 г.) когато не е заплатена съответната винетна такса по чл. 10, ал. 1, т. 1 от Закона за пътищата или е залепен невалиден винетен стикер;

Чл. 179. (1) (Предишен текст на чл. 179 - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) Наказва се с глоба от 50 до 150 лв.:
(3) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм., бр. 51 от 2007 г.) Водач, който управлява пътно превозно средство по републиканските пътища, за което не е заплатена съответната винетна такса по чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата, или управлява пътно превозно средство, на което е залепен невалиден винетен стикер или винетен стикер с изтекъл срок, се наказва с глоба, както следва:
3. при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 места, без мястото на водача - 200 лв.;

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”