голф3; 1.6-моно; 1993год.; газ/бензин хвърля чернилка отзад
- Mookie87
- Автомобил:
- Двигател:
голф3; 1.6-моно; 1993год.; газ/бензин хвърля чернилка отзад
Имам следния проблем: Колата е голф3; 1.6-моно; 1993год.; газ/бензин. Светеше и пиштеше лампата за маслото, масло има, премерихме дали качва маслената помпа, но с нея няма проблем и я карах така доста време. Оня ден на 31, като запалих колата на бензин и тя почна да ручи и да се тресе като трактор и хварляше масло от ауспуха. Имах чуството че работи на 3 цилиндара. След малко повече форциране изведнъж се оправи. но сега като я запаля хварля чернилка отзад и незнам от какво е. Преди да я водя на майстор да ми вземе парите,моля ако имате някакви идей от какво е, пишете.
- policevidin
- Автомобил: VW Golf 3 Modificated
- Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996
Re: Моля помогнете, колеги!
Mookie87 написа:Имам следния проблем: Колата е голф3; 1.6-моно; 1993год.; газ/бензин. Светеше и пиштеше лампата за маслото, масло има, премерихме дали качва маслената помпа, но с нея няма проблем и я карах така доста време. Оня ден на 31, като запалих колата на бензин и тя почна да ручи и да се тресе като трактор и хварляше масло от ауспуха. Имах чуството че работи на 3 цилиндара. След малко повече форциране изведнъж се оправи. но сега като я запаля хварля чернилка отзад и незнам от какво е. Преди да я водя на майстор да ми вземе парите,моля ако имате някакви идей от какво е, пишете.
Не се ли зачуди от къде е попаднало маслото в ауспуха преди да почнеш да я форсиш!:a boi de
А пушенето ти е от остатаците масло по трабите на ауспуха (предполагам), маслото???? сегмент,клапан,гумички....
- Mookie87
- Автомобил:
- Двигател:
тя си пушеше и преди това и аз си мислех 4е от ауспуха, но напоследак почна все повеч и повече. благодаря за съвета
- policevidin
Mookie87 написа:тя си пушеше и преди това и аз си мислех 4е от ауспуха, но напоследак почна все повеч и повече. благодаря за съвета
Гумички , поне при ме беше така ИЛИ ламбда сонда (Откачи я и пробваи без нея)
- Mookie87
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф3; 1.6-моно; 1993год.; газ/бензин хвърля чернилка отзад
как да я пробвам без ламбда сондата? и каде точно се намиря тя
- Gencho87
- Автомобил: VW Golf MK3 GT
- Двигател: AEK 1.6 1995
Сондата ще я намириш пред катализатора.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, колата кара ли се на бензин!? Ако не си я карал доста време, а си я караш само на ГАЗ, сега когато караш на бензин колата се чисте сама, сложи и бензин и я покарай да издуха, ако не се оправи търси проблем в свещите!
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
policevidin написа:Mookie87 написа:Имам следния проблем: Колата е голф3; 1.6-моно; 1993год.; газ/бензин. Светеше и пиштеше лампата за маслото, масло има, премерихме дали качва маслената помпа, но с нея няма проблем и я карах така доста време. Оня ден на 31, като запалих колата на бензин и тя почна да ручи и да се тресе като трактор и хварляше масло от ауспуха. Имах чуството че работи на 3 цилиндара. След малко повече форциране изведнъж се оправи. но сега като я запаля хварля чернилка отзад и незнам от какво е. Преди да я водя на майстор да ми вземе парите,моля ако имате някакви идей от какво е, пишете.
Не се ли зачуди от къде е попаднало маслото в ауспуха преди да почнеш да я форсиш!:a boi de
А пушенето ти е от остатаците масло по трабите на ауспуха (предполагам), маслото???? сегмент,клапан,гумички....
По скоро е това!Моята не беше карана с месеци когато я купувах и се разпуши но не чак толкова и бързо влезе в час.Пък ти както казваш ,че хвърля масло!
- policevidin
Gencho87 написа:Сондата ще я намириш пред катализатора.
И буксата й е закрепена на дясното (пасажерското) бомбе на предният амортисьор търси букса с 4 кабеля отивяща надолу към катализатора.
- Mookie87
- Автомобил:
- Двигател:
от един месец я карам почти само на бензин и свещите смених, вече незнам какжо да правя. Колата в момента не е при мен а е при брат ми, но при парва вазможност ще пробжам тоя номер с ламбда сондата.
- mario91
- Автомобил:
- Двигател:
сменяй гумички на клапаните, няма ти се размине ще отваряш, ако ти гори масло, сегментите и тях тря смениш нема де да мърдаш 
- Mookie87
- Автомобил:
- Двигател:
а някои може ли да ми каже колко горе долу ще струва?
?
?
- mario91
- Автомобил:
- Двигател:
ако ходиш при майстор няма да е мн ефтино , ако си го правиш ти ще минеш по тънкана, но ако не разбираш по добре не пипаи. но при майстор 150 лева труд някъде...
- Mookie87
- Автомобил:
- Двигател:
а само сегменти и гумички?
- Mookie87
- Автомобил:
- Двигател:
еми ще ги сменя като имам пари и дано е от тях, благодаря на всички които писаха по темата.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”