Здравейте колеги;)Имам следният проблем голфа ми като вдигне градусите над 60 и започва да гасне:( докато е студен работи страхотно,немърда но загрее ли малко започва да гасне.
Тези дни ще я закарам на компютър да я закачат,но искам да питам някой имал ли е такъв проблем.
Дайте съвет от какво може да е.
Проблем с голф 4 1.6
-
- Автомобил:
- Двигател:
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Re: Проблем с голф 4 1.6
1.Дросел клапа
2.Температурен датчик
2.Температурен датчик
- van405975
- Автомобил:
- Двигател:
dizainera83 написа:Здравейте колеги;)Имам следният проблем голфа ми като вдигне градусите над 60 и започва да гасне:( докато е студен работи страхотно,немърда но загрее ли малко започва да гасне.
Тези дни ще я закарам на компютър да я закачат,но искам да питам някой имал ли е такъв проблем.
Дайте съвет от какво може да е.
Колега аз имах същия проблем оказа се датчик на коляновия вал.
-
- Автомобил:
- Двигател:
и на мен ми казаха че май ще е дроселовата клапа:( скъпа ли е,някой знае ли
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Да доста скъпичка но виж диагностиката какво ще покаже,че тогава да я мислим.
- van405975
- Автомобил:
- Двигател:
dizainera83 написа:и на мен ми казаха че май ще е дроселовата клапа:( скъпа ли е,някой знае ли
Колега направи един Ваг Ком преди да търсиш клапа.Кога гасне колата по време на движение или на празен ход? Ако е от нея не мислиш ли,че и при студен мотор колата ще ти гасне? За цената оригиналната е над 1000лв. иначе на Бош е около 750 лв.При мене колата гаснеше при загрял двигател и като спра на светофар при натиснат съединител иначе студена си беше пушка.Ако съм прав на диагностиката ще ти е записана грешка за датчика Еngine Speed Sensor.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
на сименс е 540лв. Но аз си го обеснявам така:при студен мотор компа държи клапата малко по-отворена, при загрял вече я позатваря и като дадеш на свободна клапата затваря и колата изгасва.Освен едно почистване на клапата като за начало.Не е изключено и датчик на коляновия вал да е.На комшията алфата така правеше точно от такъв датчик.
Не видях да си писал след това веднага ли пали или е задавена и трябва да се чака?
Но да знаеш че тук може само да гадаем, истината е ваг ком и то с вързан лаптоп в движение, не на място.Ако майстора се навие де.
Не видях да си писал след това веднага ли пали или е задавена и трябва да се чака?
Но да знаеш че тук може само да гадаем, истината е ваг ком и то с вързан лаптоп в движение, не на място.Ако майстора се навие де.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”