Рекордно ниско ниво на загиналите по пътищата - причина ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Re: Рекордно ниско ниво на загиналите по пътищата - причина ?

Мнениеот Fen » Чет 06 яну 2011 11:48

velinsl написа:Според мен е рекордните цени на горивата.

И според мен това е основната причината. От известно време забелязвам, че пътувайки по магистралата с 130 км/ч понякога се чувствам все едно, че карам с 230 км/ч. Всеки седи в дясно и кара с 90-100. От време на време се вижда някой бързак, но то в повечето случаи е или служебна, или возило струващо над 100К, или някой който просто за момент е решил да тества макс. скорост или да издуха малко колата. Колкото повече се вдигат цените на горивата, толкова повече всеки ще си прави сметката как и колко да кара.

Също така ми прави впечатления, че като че ли полицаите повече си вършат работата от преди и ги е страх да взимат под масата. Определено смятам, че трябва наистина да се повишат и глобите доста, както е на запад. Един път ударят ли те по джоба стабилно, после много сериозно ще се замислиш дали си струва да се правиш на Шумахер.

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Чет 06 яну 2011 12:50

Евала!
Дано това да стане тенденция!
Силно се надявам булшинството да са осъзнали, че ако в града тръгнеш 5 мин. по-рано и караш с 50 е същото ако тръгнеш 5 мин по-късно и караш със 100.И най-вече ти е по-спокойно.Освен това икономисваш от гориво.Писнало ми е от разни пишман Шумахери!Ето ви един линк от http://www.tuning.bg , който не знам до колко ще е полезен, но си трува да се пробва: http://www.tuning.bg/pista

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Чет 06 яну 2011 13:29

Който го влече цифроманията - тук може да гледате всеки ден колко ПТП-та са станали, колко са загинали, колко са ранени, както и общо от началото на годината.

Потребителски аватар
SSS666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SSS666 » Чет 06 яну 2011 14:32

трябва да се знае обаче , че колкото повече се вдигат глобите толкова повече ще се засилва и корупцията , като знаеш че ще плащаш 500 лв. глоба няма да чакаш полицая да си иска а сам ще бягаш след него да му дадеш 100- 150 лв.

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Чет 06 яну 2011 14:41

SSS666 написа:трябва да се знае обаче , че колкото повече се вдигат глобите толкова повече ще се засилва и корупцията , като знаеш че ще плащаш 500 лв. глоба няма да чакаш полицая да си иска а сам ще бягаш след него да му дадеш 100- 150 лв.

Затова трябва да се елиминира изцяло човешкия фактор, както е в повечето страни. Пътувах с кола от Бг до Норвегия, минах през Сърбия, Унгария, Австрия, Германия, Дания и Норвегия, на връщане през Франция, за около 6 000 км. видях 2 пъти пътна полиция- в Сърбия (което си е като в нас) и магистрален катаджия с пистолет в Австрия. Не е като при нас зад всеки храст и завой гладен полицай. Казвам полицай, защото и редовите след работа заработват на пътя.

Потребителски аватар
SSS666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SSS666 » Чет 06 яну 2011 14:58

и все повече ще заработват , ще имат стимол - големите глоби

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 06 яну 2011 16:34

velinsl написа:Според мен е рекордните цени на горивата.
:да:
в момента ако четат агентите ще се наговорят още да ги вдигнат :lol:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 06 яну 2011 16:45

SSS666 написа:трябва да се знае обаче , че колкото повече се вдигат глобите толкова повече ще се засилва и корупцията , като знаеш че ще плащаш 500 лв. глоба няма да чакаш полицая да си иска а сам ще бягаш след него да му дадеш 100- 150 лв.

Те и тия 100-150лв на ръка са достатъчни за болшинството водачи следващия път да се замислят дават ли им се още толкова и имаш ли изобщо такива джобни че да се стрелкат по завоите :Mr Green Fun Едно са 20лв за почерпка като си с 20км отгоре,друго 100 ако си с 60 :!:

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Чет 06 яну 2011 17:16

Каква е причината според мен няма значение,важното е да намалява всяка година броят на загиналите по пътищата :!:

Потребителски аватар
respeckt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот respeckt » Пон 17 яну 2011 11:18

Тази тема можем да я говорим много дълго време.
Причините според мен са доста ....и неестесвтено високите цени на горивата,стига бе се едно сме много богати та ни слагат такива страшни цифри за литър,но и кой ни пита,ако искаш да караш сипваш-болите джоба,но сипваме.
Глобите също са от значение,но за тях съм напълно съгласен,трябва да се научим как се шофира автомобил,а не да се правим на много велики и да мислим,че на нас нищо няма да ни се случи.Винаги съм се чудил на тези хора,които казват така.
Нека тази тенденция за намаляване на катастрофите продължи и нека разберем,че живота е много по скъп,от това дали ще стигнем от т.А до т.Б за 1 час по-бързо или 1 час по-късно.
Мислете като карате своята кола.
:обичам ви и умната :да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”