Зелена нафта
-
- Автомобил:
- Двигател:
Зелена нафта
Здравейте, днес заредих на една колонка, на която нафтата е зелена (досега не съм чул за такъв цвят на нафтата, пък и в google, неможах да намеря). По думите на хората там, нафтата е внос от Гърция и е с добавки на лики и моли. Та чудя се някой има ли инфо за такова нещо или това си е поредната измама?
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Зелена нафта
За добавката със сигурност са те излъгали.А за цвета не знам,до колкото знам гръцката нафта е червеникава.
-
- Автомобил:
- Двигател:
По кое съдим, че са ме излъгали за добавката? Питам не да се заяждам, а просто за да знам.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
rosen79 написа:За добавката със сигурност са те излъгали.А за цвета не знам,до колкото знам гръцката нафта е червеникава.
Червеникавата гръцка не беше ли за селскостопански машини, без акциз?
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
radko1981 написа:По кое съдим, че са ме излъгали за добавката? Питам не да се заяждам, а просто за да знам.
Просто бензиностанциите,които слагат добавки са две,Шел и ОМВ.И двете бензиностанции си слагат техни си добавки.(ако изобщо слагат)Всички останали с изключение на ромпетрол зареждат от едно и също място наречено Лукойл.
Ljubon написа:rosen79 написа:За добавката със сигурност са те излъгали.А за цвета не знам,до колкото знам гръцката нафта е червеникава.
Ням представа така съм чул,че е червеникава.
- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
не се учудвай колега,аз съм зареждал нафта с цвят на мастило 

- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
Зареждал съм синкава, зеленикава, червеникава и жълтеникава.
Какви ли не бъркочи правят по бензиностанциите.
Колата обаче върви с всичко и не се оплаква
Какви ли не бъркочи правят по бензиностанциите.
Колата обаче върви с всичко и не се оплаква

- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Виждал съм зелена нафта на автомибили които зареждат от ведомствена бензиностанция(даже съм слагал такава и не съм имал проблеми).Най вероятно използват някаква добавка която освен останалите й качества променя и цвета на нафтата.Ако нафтата е бистра мисля,че няма нищо притеснително.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ljubon написа:rosen79 написа:За добавката със сигурност са те излъгали.А за цвета не знам,до колкото знам гръцката нафта е червеникава.

- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Най-чиста и красива излгежда тая, като лимонада която е, но не винаги излиза най-качествена.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,тук си малко в грешка. Еко кинитрон си карат само гръдски горива и съм сигурен в това ,защото един приятел кара цистерна на еко и той е моята "Туба Оил"
А доколкото за динела на еко и обикновенната нафта и по скъпата и тази за селскостопанските машини е била от една "канелка" като алкохола при нас:D самоче на червената или по гръдски "кокона" нафта и сагат само оцветител и някаква химия за да може да се познава наличието на такава нафта в автообил с помоща на някаква хартия,защото гърчолягите са стиснати и не им се дава по 1,55 евро за нафта и слагали от тази с малко отработено масло за да не се познава че е червене и от тогава освем бояте са започнали да слагат и някаква химия, а на скъпия дизел на еко са слагали добавка да кастрол самоче не знае дали е сигурен дали е ТДА ,но все пак ми донесе едно шише от 500 мл бонус
.
Още една бензиностанция която слага добавка на лики моли има в Ст.град зад УНСС- срещу 7-мо раьонно. там съм виждал и лично как се слага добавката като зареждат дизела . зареждат го от Лук Оил или така ми казаха,защото попитах каква им е нафтата и ми казаха така.Дано съм бил полезен на някой с нещо

Още една бензиностанция която слага добавка на лики моли има в Ст.град зад УНСС- срещу 7-мо раьонно. там съм виждал и лично как се слага добавката като зареждат дизела . зареждат го от Лук Оил или така ми казаха,защото попитах каква им е нафтата и ми казаха така.Дано съм бил полезен на някой с нещо

- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
"Гръдски" горива? Не думай. Едно време първия V-power diesel от Гърция беше зеленикав и много го хвалеха. После почнаха от Лукойл. Повечето вериги слагат техни си добавки.
Да с тоя V-Power наистина колата вървеше чуствително повече и ми даваше по - малък разход. Постоянно зареждах от нея. После изведнъж колата се спъна и почна да върви като с нормална нафта, разхода и той се повиши. Съответно от тогава не съм и стъпвал в Шел. По - късно разбрах, че V-Power-a е станал Лукойл нафта със Shell добавка.. Явно съм хванал точно този период .. преди/след ...
Здравейте колеги,
И аз да се включа. Зимната нафта има леко зеленикав отенък. Нормално е.
И аз да се включа. Зимната нафта има леко зеленикав отенък. Нормално е.
Върни се в “Дизелови агрегати”