Помощ за избор на нов климатик 18-ка

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Re: Помощ за избор на нов климатик 18-ка

Мнениеот barezifranko » Сря 05 яну 2011 17:57

Гледах Дайкин FXT50G\RX50G от Атаро клима за 1480лв.,пиша го в Гугъл и всички сайтове са на български,нито в сайта на Дайкин,нито в някой друг англоезичен сайт не успях да намеря инфо и мнения за модела,защо така??? :screwy

Защото бъркаш модела. Модела е FTX50G\RX50G

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Сря 05 яну 2011 18:07

Svetlioman

Мерси колега но търся на английски :beer

barezifranko написа:
Гледах Дайкин FXT50G\RX50G от Атаро клима за 1480лв.,пиша го в Гугъл и всички сайтове са на български,нито в сайта на Дайкин,нито в някой друг англоезичен сайт не успях да намеря инфо и мнения за модела,защо така??? :screwy

Защото бъркаш модела. Модела е FTX50G\RX50G

Мерси колега,сега видях в http://www.ataro.bg/bg/images/files/DAI ... ALOGUE.pdf че пише FTX50G/RX50G но отново на английски никакво инфо и мнения по форуми :!:
Явно не е масов модел и в Западна Европа и САЩ не се предлага,казаха,че е произведен в Чехия.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 05 яну 2011 18:38

godfadar написа:Явно не е масов модел и в Западна Европа и САЩ не се предлага,казаха,че е произведен в Чехия.

Нормално....в Европа само ние се топлим с климактериуми...цял Ню-Йорк и почти цяла Европа са на парно.... :012:

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Сря 05 яну 2011 21:01

Утре мислим да взимаме Daikin FTX50G/RX50G понеже друг не намерих на тази цена\качество\мощност\консумация :beer

Все пак ако имате нещо в предвид като марка и модел може да споделите,само побързайте,че вече измръзнах mhihi - сложил съм някво дебело космонавтско яке,качулка,бутонките,шалчето,ръкавелите,шапката :drinking:

ПП как успя да се прецака майна,тъкмо тия дни щях да взимам ТВ :banghead:

Последна промяна от stoi4o.d на Сря 05 яну 2011 21:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
barezifranko

Мнениеот barezifranko » Сря 05 яну 2011 21:18

Моя е съвет е не бързай толкова. Огледай и други модели, марки и т.н Все пак не всеки ден се купува климатик.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Сря 05 яну 2011 22:25

Ами колега студено е :Mr Green Fun а и то аз гледам само цена\мощност\консумация друго не гледам.Този модел ми го препоръчаха Атаро клима и Кием Клима,търся нещо от сорта на

Мощност, kW отопление min./nom/max 1.7/5.8/7.7 Консумация,kW отопление min./nom/max. 0.4/1.6/2.53

но Fujitsu,Sanyo,Hitachi са доста над 1400лв. за тези параметри,а Daikin уж са класна марка.
Все пак ако предложите нещо ще погледна :beer

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 06 яну 2011 12:46

Не е УЖ а мнооооого класна.Вземай го без да се замисляш.Айде че ще те намерят усмихнат някоя сутрин.

Ех като вземах моите да бяха на такива цени..... :banghead: :banghead:
Може и да намери по добър модел на Дайкин откъм консумация но и цената ще му е по добра.
този
http://brosbg.com/DAIKIN-FTXS50G--RXS50G-product-1903
или :shock :shock
http://brosbg.com/DAIKIN-FTXR50E--RXR50E-product-1898 купуваш го и в близките 5 години телевизор няма да гледаш :mrgreen:

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Чет 06 яну 2011 17:08

Днес взехме Daikin FTX50G/RX50G ,утре го слагат :beer

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 06 яну 2011 19:11

godfadar написа:Днес взехме Daikin FTX50G/RX50G ,утре го слагат :beer

Ха така - тъкмо ще остане малко греяно винце да почерпиш за новата придобивка иначе докато се сгрееш ще го изпиеш.
Гледай да го монтират като хората.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Чет 06 яну 2011 20:49

mely написа:Ха така - тъкмо ще остане малко греяно винце да почерпиш за новата придобивка иначе докато се сгрееш ще го изпиеш.
Гледай да го монтират като хората.

Колега,винцето още вчера замина :Mr Green Fun греем се с виски и водка,за последната чух,че и от радиация предпазвала :да: то в тоя студ не знаеш какво дебне в тъмното :drunk
Монтажа няма да е труден,на мястото на стария ще е,освен това двете тела са едно срещу друго и пътят на трабата ще е много малък,все пак ще ги следя :lupe

ПП останоло е едно шише винце,идвай да мелим :Mr Green Fun

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 06 яну 2011 20:56

Колегиииииииииииии , да зядели всеки от глътката да изпратим на момчето по бутилка винце че стази водка горкия.... http://forum.setcombg.com/index.php?topic=41935.0 ПРОЧЕТИ го и горе долу ще ти стане ясно.
Най важно -вакумиран на тръбите....закачат един двигател /помпа/ на външното тяло посредством мъркучи и манометър и то почва да работи.Общо взето колкото повече толкова по добре.То издърпва въздуха и влагата от тръбите и ги ВАКУМИРА.Това става почти преди самото пускане на климатика.
2.Да се пробва отвеждането на конденза- при монтиран климатик на питата на вътрешното тяло се сипва шише с вода и се гледа дали безпроблемно изтича навън
3.Ако имаш тръбен път който ще се вижда от вътре по стената -да ти сложат кабел канал..често се правят на луди.
4.Да подредят и бандажират тръбния път отвън .
5.Гаранцията на Дайкин е 3 години без никаква поддръжка.Всякакви други приказки за ежегодна профилактика са смекане на пари....внимавай като подписваш гар.карта и протокола за монтаж.
6.МАХНИ тръбичката/ако я сложат /под външното тяло за да нямаш проблеми с оттичането на конденза зимата от което следва обледеняване.В самана книжка пише ,че под 0 градуса се маха.

темата viewtopic.php?f=67&t=29582&hilit=%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B5+%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BA&start=195

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Чет 06 яну 2011 21:13

Еваларка колега :beer
Гаранцията е 3г.,ще гледам и за другото,тръбата и на сегашния я няма понеже замръзваше и я ковнах с балтийката :Mr Green Fun

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Чет 06 яну 2011 23:33

Един приятел тия дни си купи 18-ка Дайкин. Според инфото, което беше намерил Дайкин е най-доброто за климатиците, нещо, което знам и аз. 18 и в тя прави баня. Ефтиният избор е Мидея, която обаче не топли толкова. Аз съм вкъщи с Мидея и съм доволен.

Друго инфо, което даде - да не се купува климатик Самсунг. Били най-смотаните.

... като пусах отговора видях, че си си купил Дайкин. Правилен избор :да:

Потребителски аватар
barezifranko

Мнениеот barezifranko » Чет 06 яну 2011 23:38

mania написа:Един приятел тия дни си купи 18-ка Дайкин. Според инфото, което беше намерил Дайкин е най-доброто за климатиците, нещо, което знам и аз. 18 и в тя прави баня. Ефтиният избор е Мидея, която обаче не топли толкова. Аз съм вкъщи с Мидея и съм доволен.

Самсунг са едни от най-смотаните климатици. Може би затова и никъде не съм виждал монтиран. Иначе Мидея в клас най-евтини са най-доброто.

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Пет 07 яну 2011 9:15

barezifranko написа:
mania написа:Един приятел тия дни си купи 18-ка Дайкин. Според инфото, което беше намерил Дайкин е най-доброто за климатиците, нещо, което знам и аз. 18 и в тя прави баня. Ефтиният избор е Мидея, която обаче не топли толкова. Аз съм вкъщи с Мидея и съм доволен.

Самсунг са едни от най-смотаните климатици. Може би затова и никъде не съм виждал монтиран. Иначе Мидея в клас най-евтини са най-доброто.

То имаше монтирани ...ама ги свалиха вече,защото работят като вентилатори. :lol: :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”