Продукти за бръснене, че не се издържа вече

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: Продукти за бръснене, че не се издържа вече

Мнениеот milmar » Пет 07 яну 2011 9:11

IceHeart написа:.... все трябва да я бръсна когато е малка, ако я изчакам 2-ва дни става лудница! ...

И аз съм така , след бръснене все едно че излизам от битка .
Решение при мен би било всекидневно бръснене , пробвал съм действа , но не го практикувам , не ме познават хората обръснат :Mr Green Fun .
Ползвам пяна , не съм забелязал разлика в марките , самобръсначка със сменяемо ножче , от дядо ми :) . Не се намират добри ножчета :( . Този тип самобръсначка най-малко дразни кожата , поне при мен , не се задръства . Гледай да следваш посоката на брадата , а не срещу нея .

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 07 яну 2011 11:10

milmar написа:Гледай да следваш посоката на брадата , а не срещу нея .

Това, естествено, е много верно, но ако не ударя контра и все едно не съм се бръснал :(

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пет 07 яну 2011 11:14

Аз като сложа пяната за бръснене и изчаквам около 10 мин да омекне хубаво брадата и тогава се обработвам. Не намирам никаква разлика между Жилет Блу 2+ и Жилет Мак 3 пауър.

Пробвай с повечко изчакване като сложиш пяната. Иииии, ножчетаата да са острички...

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 07 яну 2011 11:40

crank666 написа:.единствената самобръскачка, която не задира, не се задръства и издържа най-много е бик с едно ножче без овлажняваша лента ! има го в жълт и в черен вариант.

aз се родих с тая самобръсначка!
Иначе.. пробвай балсама на Avon. Аз бях много доволен.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пет 07 яну 2011 13:08

Благодаря много за отговорите, колеги! Прочетох доста интересни идеи. Сега напърво време ще пробвам едно от еднодневките на БИК, имам един кашон останали от старите отпреди 20 години. И аз ги помня като най-острите, но много ме режеха. Това, което аз ползвам и съм доволен до момента са гелът и афтършейв-балсамът на Нивеа. Също онзи ден си купих хидратантен крем за след бръснене на Жилет. Останах много приятно изненадан от него. В комбинация с автършейвът Нивеа се получава почти никакво щиапне + омекотяване. Тези дни ще се оборудвам и с кремче за след бръснене, както и бръсначка Жилет с батерия, ако не остана доволен от старите бикчета.

Между другото съм горе-долу доволен и от един модел със сменяеми на Уилкинсън, но си ги купих от Чехия в началото на годината, а тук по чудо няма такъв модел. Има само по-скъпия с батерия и бръснач за бакембарди (който между другото е конкурнтът на джилета с батерия, но ще си го избера в магазина). Мисля, че ножовете на различните модели са абсолютно еднакви, само дръжката е различна.

Та като набарам и нещо свясно за предбръснене ще пиша.

Ако на някой му дойде още някоя идея да сподели ;)

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Пет 07 яну 2011 13:23

Колега горещо ти препоръчвам да си вземеш машинка за подстригване....ако не си милиционер или шапкар.....с машинката че се родиш,няма да ти трябва нито самобръсначка,нито пяна,нито афтършейф....
Аз дет се вика съм от тия кадето предпочитат "италианския стил:небрежно елегантен" mhihi обичам да съм леко набол.
Ако и ти не държиш да си гладко избръснат машинката е за теб,а пък и може женати да те подстригва с нея-да ти обира вратъ и т.н.
Само не взимай от тея по 20-30лв.(ДОМО,САНГ,...)защото въре всичко е пласмаса...Моята е 70лв.Rowenta

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пет 07 яну 2011 13:38

kristianatanasov написа:Колега горещо ти препоръчвам да си вземеш машинка за подстригване....ако не си милиционер или шапкар.....с машинката че се родиш,няма да ти трябва нито самобръсначка,нито пяна,нито афтършейф....
Аз дет се вика съм от тия кадето предпочитат "италианския стил:небрежно елегантен" mhihi обичам да съм леко набол.
Ако и ти не държиш да си гладко избръснат машинката е за теб,а пък и може женати да те подстригва с нея-да ти обира вратъ и т.н.
Само не взимай от тея по 20-30лв.(ДОМО,САНГ,...)защото въре всичко е пласмаса...Моята е 70лв.Rowenta

И този вариант го обмислих, даже и машинка имам (от 20 лв :Mr Green Fun взех я заради тримера), обаче аз точно гладкото искам. Пък и жената все мрънка, че я боцкам... Общо взето гоня варианта за гладкото. Благорадя все пак ;)

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Пет 07 яну 2011 21:06

Пусни си брада :wink:
иначе +1 са Bic-чето с едно ножче :bowdown

Последна промяна от Miki на Пет 07 яну 2011 21:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Пет 07 яну 2011 21:08

kristianatanasov написа:Колега горещо ти препоръчвам да си вземеш машинка за подстригване....ако не си милиционер или шапкар.....с машинката че се родиш,няма да ти трябва нито самобръсначка,нито пяна,нито афтършейф....

+1 :да:
За да ти е гот на тебе.

Но си вземи и самобръсначка, все пак, и я ползвай когато жената се размрънка много, или ще я целуваш дълго. :012:

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Съб 08 яну 2011 0:59

Palmolive пяна (Зелена,ментол),и Жилет сензор ексел с нвойно ножче!И никакъв балсам,или крем после!Едно време си слагах Nivea някакъв течен афтаршейф балсам,бял на цвят...ама да ти кажа че с тази пяна и с нови ножчета нямаш никакъв проблем.При мен ножчетата издържат месец при бръснене на 3 дена,при теб незнам как ще дойде!От 10-ти клас си я ползвам тази пяна(вече 10 години),сега малко със зор я намирам да ти кажа.Но това е нещото което никога небих сменил!

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Съб 08 яну 2011 19:53

Открих решението за проблема с кръвта. Масло за бръснене. Не се намира в България, а и да се намери някъде ще е много скъпо. Обаче намерих рецепти как се прави - рициново масло и зехтин са основните съставки, може и ароматно масло, ако на някой не му харесва ароматът на маслините ;) Още не съм улучил точната пропорция, май трябва да е повече от 50% зехтин, но днес си направих и се избръснах... Е няма такъв ефект :mrgreen: почти никакво рязане, гладко бръснене и като цяло много по-приятно. Избръснах се сутринта и още съм гладък, което си е постижение при моята брада. Също не получих никакви алергични реагции или пъпки.

Аз моя проблем си го реших, който иска може да пробва, ще остане доволен. Като улуча пропорция ще пиша.

Viso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Viso » Съб 08 яну 2011 20:59

Защо не пробваш да отидеш на дерматолог - може да ти помогне.
На мен ми изписаха продукти за бръснене и след бръснене от някаква серия с термални води, която се продава в аптеките - мисля че се казва "АVENE".

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Съб 08 яну 2011 21:48

Няма по-добър балсам от този на "Графит". За съжаление не се намира от доста години. За да става гладко бръсненето има специални шампоани за измиване на брадата преди бръснене. Те си овлажняват косъма и кожата става гладка, та ножчето се плъзга много леко. Препоръчвам на Орифлейм "Active Face Wash- Deep Cleansing". Аз лично не ползвам готова пяна, а крем Каро Класик. Добър ефект има и с обикновен бръснарски сапун. За самобръсначки, последно открих Жилет Фюжън с 5 ножчета и вибрации. :bowdown

Потребителски аватар
Snejoky
R.I.P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snejoky » Съб 08 яну 2011 23:21

За да е по-лесно бръсненето, много е важно по-дълго да се сапунисва брадата. Нанасяш пяната и дълго масажираш брадата. Много важно е самата самобръсначка да се изплаква само със студена вода, защото от топлата ножчето се отвръща и много бързо се изтъпява.

п.п. Може да звучи смешно, но опитвал ли си да се бръснеш с крем за бръснене и четка. Познавам доста хора, които държат на старите традиции, точно заради това. След обилно сапунисване с крем за бръснене и дъъълго търкане с четката брадато много омеква. Както казва един колега: "Много е важна подготовката /това се отнася и за много други неща/. За лесно и бързо бръснене, трябва дълго търкане!"
Доста често се хвърляме на нови неща и технологии, но се оказва, че старите изпитани неща са си много по-добри.

Потребителски аватар
MiLaNoTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MiLaNoTo » Нед 09 яну 2011 0:14

group® написа:За след бръснене само Нивеа крем.
Този синия, класическия, с който сигурно и баба ви се е мазала.
Уникално нещо. Веднага успокоява. Пробвал съм какво ли не.

Много трудно попива, после имаш като лек слой върху кожата, не те ли дразни това?
Иначе успокоява да, ама пробвай да си измиеш лицето след час :)

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”