Колега lucky7o и аз имам проблем с 3-ника самоче на Г3! Смених оригиналния, защото сълзеше, сега и стария сълзи, точно между снадките на термостата, където се събира 3-ника! Ходих при майстора който го слага, "Според мен нямаш теч" Немогло да се върне или да се оправя тройника, според него не губя антифриз! А когато пипна под тройника има малка капка! Взех го от Ауто+ (Пълни шезофреници) Сега пак ще го сменям но незнам тука в моя район дали има читави!
Мисълта ми е, да не правиш грешка да взимаш пак ментак! По-добре си вземи от моргата! Вярно риск е, но поне знаеш че е качествено производство! Сложи му малко от черният силикон и забравяш!
тройник на охладителната система - решение на проблема ?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- golfajiata golf 2
- Автомобил:
- Двигател:
Re: тройник на охладителната система - решение на проблема ?
Колега аз правих тази процедура лятото течеше ми като стисна маркуча и сълзеше надолу по блока,тъй като смених двигатела ми бяха останали тия работи на стария и не ми се даваха пари за нови свалих си старите този като твоя големия и този малкия от към скоростите.Огледах ги бяха здрави измих ги хубаво със сапун купих им по един нов О пръстен старите бяха станали квадратни и си отидох на село...една страшна жега зех гедорето червен силикон леген и една изпотена биричка
свалих първо предния и като го погледнах той от кръгъл станал яйцевиден взех малко водна шкурка много финна и позатърках челото на блока след това сложих новия О пръстен на тройника и понамазах малко със силиконче,на време се усетих
датчика ми седеше за стрелката отгоре и имах чувството кога го улее вода кога не и стрелката вътре само а на преде а на заде и го сложих на гнездото кадето е от долу.Поставих тройника и стегнах умерено двете болтчета излезе съвсем малко силикон отвънка и го избърсах а и от вътре бръкнах да пообера ако има малко (чувал съм че не е добре да има из системата вътре силикон)и по същия начин и съседното пластмасово съединение налях пробно вода за 100км. нямаше течове след което източих и налях антифриз и това е аз мисля че няма нужда от уши допълнителни уплътнения и чудесий маиката му е спокойствие и да се направи като хората и няма проблем!Успех от мен и дано да го направиш успешно да не те ядосва повече!!! 

- live_for_passat
- Автомобил: VW Bora 1.9 TDI PD 131hp
- Двигател: ASZ 2002
аз сменях веднъж тройник с такъв от квартално магазинче и изкара 1 месец, взех си за 27лв от А+ и от 1 година няма ядове...
- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
lucky7o написа:HeadshooteR написа:Цялата работа на тези тройници е , че се пука пластмасата и ако се загледаш хубаво или поогънеш стария ще видиш , че има някаде пукнато .
Така , че каквито и гарнитурки да му слагаш се тая . Бягай за нов качествен , но си вземи и стария със себе си да не те объркат пак.
Старият си беше напълно здрав като го свалих и тъй,като новия не беше същия смених само "о" пръстена и сложих стария,но положението беше меко казано зле и реших да го натегна още и се спука корпуса.Като цяло на стария уплътнението беше доста сплескано и почти изравнено с корпуса и за това не уплътняваше. След малко отивам до "магазина" да сменя този , който взех с такъв какъвто ми трябва,но ще помисля и над друг вариант с този пръстен не мисля, че ще уплътня за дълго.За да се получи и да не сълзи трябва и блока да е идеално равен както и тройника.Новият още като го наложих на блока не "прилепваше" добре.
Благодаря за отговорите все пак
Почти съм сигурен, че е нацепен..и аз така си мислех,гледам го няма му нищо, сменях о-пръстени, мазах със силикон, друг силикон, и накрая го хванах и като се загледах хубаво, той по целия си корпус има едни цепнатини, особенно около о-пръстена...
Ходи си купи, аз карам втора година вече, със топран, не помня колко пари е...ама такъв имаше тогава...като протече, пак ще го сменя, това е
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ами ,честно казано вчера го смених с някакъв "topran" за 10 лв , пък колкото изкара,за сега не тече,а за по натам ще мисля някакъв алтернативен вариянт 

- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
golfadjiqta golf 2 много правилно ви го е написал , а именно - като купувате тройници ---> взимате едно шмиргел камъче , триете главата/блока докато не стане равно , триете и НОВАТА част , защото и при нея има минимална кривка поради заводските допуски за грапавост и кривина , и си решавате проблемите ... 2 години карам с тройник от Ауто + , 25 лева беше , поне 4 пъти го свалях , и резбите му прецаках , и нови му навих , и пак никакви проблеми . Щом са сложили О-пръстен , значи няма нужда нито от клингерит , нито от силикон . 

- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Колеги,аман от тройници...Возията-возия,визията му визия,ама...
Буквално през ден съм в канала.Онзи ден сменях до болка познатият ни "тройник на антифриза".
Като чета,че е слабо място,а и колко боклуци има на пазара,реших да отида в ХААС-60 Пловдив.За информация на колегите,когато им се обади тая "инджаклама"-там струва 32 лв.Всичко точно.Викам си така и така ще точа антифриз,ми поне да го сменя...Купих и антифриз,смених тройника,налях "чорбата"(Г12) и си свиркам
Колата преди това беше в сервиз за смяна на масло,филтри,ремъци.
Днес обаче забелязвам,теч при което ми се изправя косата...Веднага вдигам капака,а антифриза е паднал с около 1 пръст в разширителното казанче.Веднага забелязах теча,капеше от долната пластмасова свръзка към водния радиатор...
Явно на тая пластмаса и е свършил живота,та ще видим утре в ХААС-60 колко ще ме "закарфичат"...
Поне успях да го забележа мигновенно,че да спася антифриза

Буквално през ден съм в канала.Онзи ден сменях до болка познатият ни "тройник на антифриза".
Като чета,че е слабо място,а и колко боклуци има на пазара,реших да отида в ХААС-60 Пловдив.За информация на колегите,когато им се обади тая "инджаклама"-там струва 32 лв.Всичко точно.Викам си така и така ще точа антифриз,ми поне да го сменя...Купих и антифриз,смених тройника,налях "чорбата"(Г12) и си свиркам

Днес обаче забелязвам,теч при което ми се изправя косата...Веднага вдигам капака,а антифриза е паднал с около 1 пръст в разширителното казанче.Веднага забелязах теча,капеше от долната пластмасова свръзка към водния радиатор...
Явно на тая пластмаса и е свършил живота,та ще видим утре в ХААС-60 колко ще ме "закарфичат"...
Поне успях да го забележа мигновенно,че да спася антифриза

-
- Автомобил:
- Двигател:
здравеите колеги и ас минах по този път сас смяна на троинка преди 4 години като си зех колата голф 3 АЕК едно приятелче ми го купи от Варна за 30 тина лева и нямам ядове сложихме го и заспа никакво салзене и спокоино слет пробата с вода в охладителната система нямаше теч.Источих водата и си налях концентрат АRAL и никакви ядове вече 4 години миналата зима при минус 22 градуса завъртам клучето и бръм 

- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
stefanbbc написа:здравеите колеги и ас минах по този път сас смяна на троинка преди 4 години като си зех колата голф 3 АЕК едно приятелче ми го купи от Варна за 30 тина лева и нямам ядове сложихме го и заспа никакво салзене и спокоино слет пробата с вода в охладителната система нямаше теч.Источих водата и си налях концентрат АRAL и никакви ядове вече 4 години миналата зима при минус 22 градуса завъртам клучето и бръм
Да разбираме ли че караш с концентрат антифриз?
-
- Автомобил:
- Двигател:
взимайте си качествени тройници на цени около 25 лева.Сложете си шайби на болтовете който ги стягат или дефтунги и ще карата дълго време без проблеми и течове
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги този тройник на мойто старото ми 1,4 моно го смених за 1 година 4 пати така че сами си преценете защо за лейна се продават по магазините и ем се ги закопувах от ауто+ и след това един приател ми сподели че от моргата може да си зема от някво си ауди има ги желязни но от какво ауди непомня ще ви излажа пасват абсолутно същите са и стана и нямах проблем така че распитайте някой по моргите...