Диагностика на Passat B 5.5 с цел купуване.

Техническа и сервизна информация за Passat
HokayT
Автомобил:
Двигател:

Диагностика на Passat B 5.5 с цел купуване.

Мнениеот HokayT » Чет 06 яну 2011 14:08

Здравейте колеги!
Решил съм се да купувам Passat B 5.5 около 2002-2003, но преди да плащам ми се ще да мине през цялостна диагностика. Набелязал съм вече няколко добри екземпляра и реших да попитам къде е най-удачно да закарам 2 от тях на пълна диагностика (повечето джамбази са корави и не се навиват на прегледи)? Четох по форума за клубните сервизи, Порше-Изток и Юнион Трейд, но все пак да питам къде като уговоря час ще ми свършат добра работа и ще ми кажат какво не е наред?

Благодаря предварително!

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Re: Диагностика на Passat B 5.5 с цел купуване.

Мнениеот Dpop » Чет 06 яну 2011 17:25

Здравей колега.
Направо се свържи на ЛС или на посочените телефони с колегите от радел клубни сервизи и се уговори. Който може да поеме ангажимент за този модел пасат(т.е. има и програма за разговор с компютъра) в определения ден и час ще ти свърши работа. Аз имам впечатления от всички, така че действай спокойно. Тъкмо, ако ти допадне човека и мястото и закупиш автомобила ще си има личен лекар :wink: .
Другите два сервиза ще ти свършат вероятно същата работа, но срещу повече пари.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 06 яну 2011 17:27

Dpop написа:Другите два сервиза ще ти свършат вероятно същата работа, но срещу повече пари.

Доста повече пари!И понякога послъгват!
Даже по-добре виж някой който разбира и го води с теб!Ще му заплатиш услугата и готово!Все пак не купуваш кола за 2000лв!

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Чет 06 яну 2011 23:05

k_garchev написа:
Dpop написа:Другите два сервиза ще ти свършат вероятно същата работа, но срещу повече пари.

Доста повече пари!И понякога послъгват!
Даже по-добре виж някой който разбира и го води с теб!Ще му заплатиш услугата и готово!Все пак не купуваш кола за 2000лв!

Виж виж,не като мен :D аз дори не я и карах,па камо ли и диагностики на място да правим,сам самичък си бях :mrgreen: Чаааак днеска профилактично я закачих на комп,че имам време сега,а и ме човъркаше :roll: Само 5 месеца по-късно от покупката,заеби :screwy !Чист късмет имах,всичко е точно засега,но осъзнах след прочетеното тук :deal какви са нещата,трябва да се оглежда по всякакъв начин,парата не е малко!

HokayT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HokayT » Пет 07 яну 2011 11:19

Това се опитвам и аз да избегна - да дам една торба пари за варел.
Благодаря на колегите k_garchev и Dpop, ще потърся някой от клубните сервизи да дойде с мен при оглед, и после да правим диагностика.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пет 07 яну 2011 15:40

HokayT написа:Това се опитвам и аз да избегна - да дам една торба пари за варел.
Благодаря на колегите k_garchev и Dpop, ще потърся някой от клубните сервизи да дойде с мен при оглед, и после да правим диагностика.

Хубаво е тая диагностика да се направи в движение, а не на място. Автокъщите нямат рег. номера и не знам как ще я караш тази кола. Внимавай с огледа.

HokayT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HokayT » Пет 07 яну 2011 16:35

Повечето коли все някак са докарани с номера (временни на име), все пак ако искат да си продават стоката, поне един тест драйв може да предложат. Ако може тест драйв, значи може и до сервиза да я закараме :wink:

Поне така разсъждавам аз де, пък и други приятели така си купиха - първо с преглед.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пет 07 яну 2011 19:43

HokayT написа:Повечето коли все някак са докарани с номера (временни на име), все пак ако искат да си продават стоката, поне един тест драйв може да предложат. Ако може тест драйв, значи може и до сервиза да я закараме :wink:

Поне така разсъждавам аз де, пък и други приятели така си купиха - първо с преглед.

Самия продавач,ако веднага се съгласи автомобила да бъде прегледан в сервиз,може и да не го гледате!Но почне ли да увърта бягайте...

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Пет 07 яну 2011 20:25

Абе ако човек е запознат с нещата донякъде и си е тарикат.....тарикат с тариката (джамбаза) по може да се разбере :D Чудно ми е само дали те са запознати с всички кусури по колите,все пак не са 4-5,а доста повече!Според мен не,но не купувам всеки ден коли да знам точно как е :roll: На Горубляне май е трудно с тест драйв-а,но както се уговориш-това е :D

И в тоя ред на мисли : http://www.vbox7.com/play:72f428da
:mrgreen: Скоро го засякох някъде,но тук ли беше не помня,ако се повтаря SORRY :lol:

Последна промяна от RadoShopa на Пет 07 яну 2011 20:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 07 яну 2011 20:55

пове4ето свестни коли са форумни,за разлика от автокъщите :idea:

Върни се в “Passat”