Странно виене
-
geleto_89
- Автомобил:
- Двигател:
Странно виене
Здравейте колеги, имам проблем с някакво виене на Ибизата. Значи мотора е АЕР, от около месец започна да вие все едно от някоя ролка, свалих пистовия ремък,запалих и пак виеше и решихме че проблема е в нещо дето се върти при ангренажа. Смених водната помпа,но нямаше никакъв ефект, майстора смени обтяжната ролка, но пак нищо. Остана единствено маслената помпа да ме съмнява,но нея я смених преди 6к и не ми се вярва да е заминала. Прави ми впечатление,че вие като загрее колата а не постоянно и нямам идея вече какво да правя. Надявам се да ми помогнете с някакви съвети, защото вече незнм 
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Странно виене
При мене виеше от бензиновата помпа - предава вибрации на купето.
-
geleto_89
- Автомобил:
- Двигател:
аха, но при мен се чува отпред откъм ремъците. Мисля че трябва да е от друго или може пак да е от нея?
-
gecvin
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега!
И аз имах същия проблем при двигател АЕР. Но проблема се оказа в скоростната кутия.
Типичен проблем за VW, лоста за смяна на скоростите влиза в долната част на скоростната кутия, там има една семеринга която уплътнява да не изтича маслото, обаче след 300000км и 12г.!! спира да уплътнява и "кап кап" маслото изтича съответно лагерите на първичния вал с 1 и задна скорост който е най-високо в кутията се повреждат, и започва да вие.
Особено на загрят двигател и празен ход. Пробвай да натиснеш съединител на място като не си на скорост, ако виенето намалее или изчезне това е проблема. Има два варианта ремонт на скоростна кутия в сервиз, или ако виенето не е силно смяна на семеринга и вместо 75W90 масло по гъстото 80W90.
Късмет да е нещо друго и дребно!
И аз имах същия проблем при двигател АЕР. Но проблема се оказа в скоростната кутия.
Типичен проблем за VW, лоста за смяна на скоростите влиза в долната част на скоростната кутия, там има една семеринга която уплътнява да не изтича маслото, обаче след 300000км и 12г.!! спира да уплътнява и "кап кап" маслото изтича съответно лагерите на първичния вал с 1 и задна скорост който е най-високо в кутията се повреждат, и започва да вие.
Особено на загрят двигател и празен ход. Пробвай да натиснеш съединител на място като не си на скорост, ако виенето намалее или изчезне това е проблема. Има два варианта ремонт на скоростна кутия в сервиз, или ако виенето не е силно смяна на семеринга и вместо 75W90 масло по гъстото 80W90.
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
gecvin написа:Здравей колега!
Само да поправя,че на първичния вал не са само първа и задна а Части от всички скоростни групи!
-
geleto_89
- Автомобил:
- Двигател:
колеги, оказа се че е от маслената помпа. Днес смених маслото и филтъра и вече не вие изобщо. Нямам идея как така, но е факт. Благодаря на всички колеги за мненията и само безавариини. 
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
geleto_89 написа:колеги, оказа се че е от маслената помпа. Днес смених маслото и филтъра и вече не вие изобщо. Нямам идея как така, но е факт. Благодаря на всички колеги за мненията и само безавариини. :)
Колега, искам само да те питам!? Виене или стържене!? Шот и аз имам подобен проблем! Нещо като къркорене, когато загрее колата!? Дали и при мен не е маслената помпа, шот маслото си се качва, когато изкарам капачката си духа стабилно!? И моя шум е някъде от към ремъка на двигателя, става въпрос за Г3!
При теб светеше ли лапмата на маслото!?
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ремъка ако се остави много стегнат също вие доста злобно.Колкото повече загрява колата,толкова повече вие. Имайте го в предвид при търсенето на шумовете.

-
geshuin
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги здравейте прочетох за проблемите и решенията.Ще се радвам и на мен да помогнете.Проблема е следния има пак виене някакво пак от към ангренажа обаче,при мене като купих полото 6N2 1.4 MPI AUD 60hP преди една година виенето беше като потеглям леко или като я карам на първа и втора на много ниски обороти.Щом вдигне оборотите проблем няма.По едно време спря да вие въобще викам яя оправило се .Еедин майстор ми каза бил лагер на съединител ама въобще не е това.И сега тука преди месец като почнах да пускам климатика почва да вие като е пуснат на место вие постоянно като потегля и вдигна обороти няма проблем.Сега ми прави впечатление че и като гася колата понякога извива.Страхувам се някоя ролка да не вземе да блокира.Карам го с масло 5W40 не пипа и грам скоро ходих на преглед погледнаха ми маслото на скоростната кутия има си.Дайте съвет какво може да е ? 
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ролка е според мене. Ама не се страхувай, че изведнаж ще се скапе. Първо ще почне постоянно да вие.
-
geshuin
- Автомобил:
- Двигател:
И аз мисля че е ролка ама коя дали пък не е тая на водната помпа защото като купих колата ми я прегледаха водната помпа и ми казаха да не я сменявам възможно ли е като се натовари двигателя да почва да вие,защото пък съм си сменил ролка с ангренаж като си я взех.
-
geshuin
- Автомобил:
- Двигател:
проблема е решен колеги маркуч от тройника за картерните газове КОЙТО КУПИХ ОТ
И.З.М.Е.К.Я.Р.И.Т.Е UNITRADE-X
като купих колата нали споменах че го имах тоя проблем и после изчезна е да щото смених тоя маркуч ама знае ли човек от каде ще е е от там е а за UNITRADE-X НЕ ХОДЕТЕ МОЛЯ ВИ ТАМ дуржах се доста възпитано там щото главния приемчик на сервиза е добур шприятел на баща ми.Първо като бях видял въпросния маркуч скусан и го турсих при тях уж ОРИГИНАЛЕН да бе да измислиха ми кви ли не работи че ми било сменявано еди кво си и маркуча който ми дават бил тоя а аз им обеснявам че не влиза те не.и най накрая изровиха некав маркуч измислен който дори не е маслоусточив а с оплетка и е за налягане а там кадето е моя е вакум демек той се свива и го навряха в еко клапана така че трябва да го режа ако реша да го свалям а от другата страна на тройника за картерните газове с разкъсване на оплетката и нагряване и кво стана СКЪСА СЕ. Е тва е резултат от ОТОРИЗИРАНИТЕ СЕРВИЗИ В БЪЛГАРИЯ.
И.З.М.Е.К.Я.Р.И.Т.Е UNITRADE-X
като купих колата нали споменах че го имах тоя проблем и после изчезна е да щото смених тоя маркуч ама знае ли човек от каде ще е е от там е а за UNITRADE-X НЕ ХОДЕТЕ МОЛЯ ВИ ТАМ дуржах се доста възпитано там щото главния приемчик на сервиза е добур шприятел на баща ми.Първо като бях видял въпросния маркуч скусан и го турсих при тях уж ОРИГИНАЛЕН да бе да измислиха ми кви ли не работи че ми било сменявано еди кво си и маркуча който ми дават бил тоя а аз им обеснявам че не влиза те не.и най накрая изровиха некав маркуч измислен който дори не е маслоусточив а с оплетка и е за налягане а там кадето е моя е вакум демек той се свива и го навряха в еко клапана така че трябва да го режа ако реша да го свалям а от другата страна на тройника за картерните газове с разкъсване на оплетката и нагряване и кво стана СКЪСА СЕ. Е тва е резултат от ОТОРИЗИРАНИТЕ СЕРВИЗИ В БЪЛГАРИЯ.Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”