цитат от Нетинфо:
Общинарите не приеха бул. "Витоша" да стане пешеходна зона за постоянно
Движението на автомобили остава забранено до септември, след това кметът представя цялостна схема за транспорта в района
13.07.2006
Булевард "Витоша" остава пешеходна зона в участъка от ул. "Алабан" до бул. "Патриарх Евтимий" до 30 септември, реши Столичният общински съвет. Дотогава кметът на София Бойко Борисов трябва да изготви и представи цялостна схема за транспортното обслужване в района.
Общинарите не приеха предложението на зам.-кмета Велизар Стоилов за превръщане на отсечката по "Витошка" в зона без автомобили за постоянно.
Стоилов подчерта, че повечето софиянци одобряват пешеходната зона. "Витоша" е била пешеходна улица, а при реконструкцията на бул. "Христо Ботев" е отворена за автомобили експериментално, подчерта зам.-кметът.
От Асоциацията на търговците и живущите по бул. "Витоша" настояха булевардът да се отвори за коли, докато се изработи подробен проект за транспортното движение там и той да мине през обществено обсъждане.
Според тях булевардът не е пешеходна зона, защото през него преминавали по 300 автомобила със специален режим на движение на ден, както и "паяци", които застрашавали пешеходците.
Освен това обходните улиците, по които се е преместил трафикът, били много натоварени.
-------------
Е тъкмо хората свикнаха с пешеходната Витошка и са пак праснаха колите там.
Е не остана нито едно място за пешеходците.
Сега да видим какво ще направи Бат Бойко.

Витошка пак с коли
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
DragoGT написа:напротив точно тея си ходят и паркират
нали са собственици....
имах предвид клиентелата
а пък нали пише че за живущи инаематели от 23 часа до 07 е разрешено...мен ми е кеф да се спусна пеша от ндк до съда по витошка, като няма коли, готини кафененца /нямам време за кафе/, готини изтребителчета 15-16 год. и такива работи
- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
Muncho написа:Че нали това беше целта - да пренасочат трафика към моловете. Обаче сега като гледам очевидно за моловете са лобирали техните собственици... сигурно вече са подписали дългогодишни договори за отдаване на магазините под наем и вече не им пука за Витошка.
ти пък аз като съм ходил по витошка "на пазар" никога не ходя с кола
то няма къде да спреш там...
моловете са екстра от към удобство (паркинг и големи булеварди до тях)
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
DragoGT написа:Muncho написа:Че нали това беше целта - да пренасочат трафика към моловете. Обаче сега като гледам очевидно за моловете са лобирали техните собственици... сигурно вече са подписали дългогодишни договори за отдаване на магазините под наем и вече не им пука за Витошка.
ти пък аз като съм ходил по витошка "на пазар" никога не ходя с кола
то няма къде да спреш там...
моловете са екстра от към удобство (паркинг и големи булеварди до тях)
Ти си малка риба

Но виж кака Цеца дето спира мерджана по средата на Витошка върху трамвайните линии

Дето се вика - ходенето е за простосмъртни...
Същата въпросна таргет група не си е купила автомобил за Н-стотин евро за да върви пеша

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”