Свети лампа за акумулатор на 1,9 TDI 1Z
- kazanlu4eto
- Автомобил:
- Двигател:
Свети лампа за акумулатор на 1,9 TDI 1Z
Карах си и изведнъж светна лампата за акумулатора.Най-странното е че не гасне каквото и да правя и свети по-слабо от другите(масло и т.н)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Свети лампа за акумулатор на 1,9 TDI 1Z
Това значи, че не ти зарежда динамото.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kazanlu4eto написа:Карах си и изведнъж светна лампата за акумулатора.Най-странното е че не гасне каквото и да правя и свети по-слабо от другите(масло и т.н)
Здравей колега, на старата ми кола го имах този проблен, светеше съвсем слабо и то най-вече като има навързани повечко консуматори. До мен излезна дебелия кабел от алтернатора до акомулатора, беше прегорял. Провери си го първо него дали е читав и след това (или преди това) с мултицета и мериш на колко зарежда.
- boar
- Автомобил: Golf III
- Двигател: ADZ 1995
kazanlu4eto написа:Карах си и изведнъж светна лампата за акумулатора.Най-странното е че не гасне каквото и да правя и свети по-слабо от другите(масло и т.н)
Четките на алтернатора са ти заминали !!! Преди два дни същия проблем ,смених ги няма грешка !!
- freezone
- Автомобил:
- Двигател:
Еее веднага почнахте с четките!Някоя клема е клеясала и за това,т.е не ти дава хубава маса.Износените четки на генератора се усещат при включени фарове и други консуматори,почнат ли леко да ти се губи светлина по купето (в смисъл да свети по слабо)тогава вече е проблем на генератора и по специално Диодов блок!
- boar
- Автомобил: Golf III
- Двигател: ADZ 1995
freezone написа:Еее веднага почнахте с четките!Някоя клема е клеясала и за това,т.е не ти дава хубава маса.Износените четки на генератора се усещат при включени фарове и други консуматори,почнат ли леко да ти се губи светлина по купето (в смисъл да свети по слабо)тогава вече е проблем на генератора и по специално Диодов блок!
Ехеее се разбирачи ,колега като си толкова сигурен и КОМПЕТЕНТЕН, ходи помогни на колегата ,не дей да гадаеш и ти

- mirogti1983
- Автомобил:
- Двигател:
премери колко заражда и после му мисли .
ако е под 12.90 при включени фарове го сваляй и го даваи на ремонт . за 20-30 лв. ще ти го оправят че и гаранция имаш
ако е под 12.90 при включени фарове го сваляй и го даваи на ремонт . за 20-30 лв. ще ти го оправят че и гаранция имаш

- freezone
- Автомобил:
- Двигател:
Еми компетентен съм защото съм сменявал диодов блок и знам как стоят нещата.На 20 години съм с близо 2 години трудов стаж като електромонтъор.Диодовия блок се състои от 8 диода - 4 анодни и 4 катодни (права и обратна връзка).Когато някои изгори или по малко ще ти зарежда или повече.От там идват горна и долна граница.
Ако проблема е в четките ги свали и зачисти.
Всичко може да си оправиш сам стига да си кадърен,да четеш и да имаш желание НАИ ВЕЧЕ!
Ако проблема е в четките ги свали и зачисти.
Всичко може да си оправиш сам стига да си кадърен,да четеш и да имаш желание НАИ ВЕЧЕ!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз да попитам, при мене ми зарежда повечко от нормалното, към 14,7-14,8 и ми свири лагерче на генераторът на ниските обороти. Дали трябва да му обърна сериозно внимание.. особено за по високото зареждане?
- freezone
- Автомобил:
- Двигател:
andrey_hr написа:Аз да попитам, при мене ми зарежда повечко от нормалното, към 14,7-14,8 и ми свири лагерче на генераторът на ниските обороти. Дали трябва да му обърна сериозно внимание.. особено за по високото зареждане?
Определено трябва да му се обърне внимание прочети малко по горе в поста ми каква е причината.Един нов блок е 20-30 лева,а относно лагера-свали генератора разглоби го и го смени и тои не е кои знае колко пари
Върни се в “Дизелови агрегати”