Газова за Пасат Б3 2.0 115к

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Re: Газова за Пасат Б3 2.0 115к

Мнениеот The_Machine » Съб 08 яну 2011 23:31

pedalchobaba написа:В тази връзка искам да попитам знаещите как става връзването на електрическата част на ГИ за този двигател. Откъде ЕCU-то на газовата взима информация кога, кой инжектор да отвори или и те се връзват на full group и си впръскват газ на всички цилиндри едновременно.

4-те кабела към компа на късо и към единия край на прекъснатия за бензиновите инжектори и 4-те кабела към бензиновите инжектори на късо и към другия край на прекъснатия кабел... :)

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Нед 09 яну 2011 11:12

Ясно. Значи ГИ full group. Впръскване на порции газ във всички цилиндри едновременно, без значение в кой такт са.
Какъв е смисъла от газов инжекцион тогава? Кое оправдава монтирането му пред обикновена газова?

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Нед 09 яну 2011 12:51

pedalchobaba написа: Кое оправдава монтирането му пред обикновена газова?

Кратък път на газта до горивната камера. Избягват се дългите маркучи(с мъртъв обем газ), които предизвикват гърмежите във въздуховод и филтърна кутия.
Аз лично газова нямам и няма да имам никога.

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Нед 09 яну 2011 13:23

Хъм, "мъртъв обем газ" не се ли получава и при впръскването му върху затворен всмукателен клапан, на цилиндри, които са в тактове сгъстяване, горене и изпускане?
Интересно ми е дали разхода е по-различен, отколкото буталото като си дръпне гориво, според настройката на изпарителя.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Нед 09 яну 2011 13:36

pedalchobaba написа: при впръскването му върху затворен всмукателен клапан, на цилиндри, които са в тактове сгъстяване, горене и изпускане?
Интересно ми е дали разхода е по-различен, отколкото буталото като си дръпне гориво.

На първия въпрос отговор нямам: газ/бензин стоят предкамерно, докато клапаните са затворени. Изпаряват ли се, втечняват ли се не знам. Да речем, че следващата порция гориво набутва вътре и чакащата.
За разхода: твърди се че времената за впръскване на ГИ се взимат от времената на впръскване на бенз. дюзи през коефициент.
После се ползват калибрирани газови дюзи и колата харчи еднакво газ/бензин и върви както на бензин mhihi .
Колега защо си го зачекнал тоя Digifant? Това е разчетворен моноинжекцион и точка. Майната му как работи и защо :beer

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Нед 09 яну 2011 13:45

Просто питам бе човек. Всички казват, че трябвало да се слага ГИ на такъв мотор, а аз не съм убеден, поради характера на пълненето. И според мен храненето му по нищо не се различава от моно инжекцията. Като, че ли МИ дори е по-удачна.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Нед 09 яну 2011 22:14

Мъртвия обем при ГИ е нищожен - там е разликата ;)

Някои ГИ имат функция да групират впръскването - дори входния сигнал да е от фул груп, то да пръска на 2Х2 - например Фобос е така

Върни се в “Автогазови уредби”