въпрос към по-знаещите относно застраховка
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Re: въпрос към по-знаещите относно застраховка
Колеги весело посрещане на новата година !
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
И на теб късмет, дано успееш и пиши как се развиват нещата. 

- donMaranzano
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AQY
Да Весело посрещане на Новата Година и всички мизерии да останат в старата година.И колега Доктор в България няма осъден, няма влезнал в затвора, включително и такив хванати с подкуп със СРС-та. Весоло посрещане.
- 6669
Здравейте и за много години!
Днес бях при застрахователите и ми насрочиха оглед за другата седмица. Ще продължавам да ви държа в течение какво се случва с моя случай
Днес бях при застрахователите и ми насрочиха оглед за другата седмица. Ще продължавам да ви държа в течение какво се случва с моя случай

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
6669 написа:Здравейте и за много години!
Щом са ти насрочили преглед значи ще ти изплатят щетата стискам палци да стане по-скоро

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
znainainai написа:6669 написа:Здравейте и за много години!
Щом са ти насрочили преглед значи ще ти изплатят щетата стискам палци да стане по-скоро
Няма гаранция

- 6669
santo_trafficante написа:znainainai написа:6669 написа:Здравейте и за много години!
Няма гаранцияЩе му извършат оглед няма проблем
После е важно отдел "ликвидация на щети" какво ще каже.
Именно, случаят е с по-тежки щети и ще се разглежда или в Пловдив или в София. А за оглед в Асеновград, пловдивчани идват само в сряда.
- vwpd
- Автомобил:
- Двигател:
и аз като си закупих колата ми направиха застраховка веднага без да имам каквито и да е рег табели и от там на самоход си е предвижих до Кат Пловдив само че безавариино. Мн сажалявам за случката Митаче дано се оправиш по скоро и ти платят щети те ! И скоро да те вижда ме из асгр с новата ти придобивка Успех !
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
И аз доколкото си спомням когато купувах моята за да я регистрираш в КАТ искат да покажеш че си направил застраховка ГО.
- 6669
barezifranko написа:И аз доколкото си спомням когато купувах моята за да я регистрираш в КАТ искат да покажеш че си направил застраховка ГО.
Застраховка съм направил на същия ден, но с нищо не помага защото влиза в сила от 00 часа на следващия ден

- 6669
Някой може ли да ми даде таблица по която застрахователите изчисляват тотал щета за даден автомобил ?
п.п днес мина първи оглед, тепърва започвам да разглобявам за втори
п.п днес мина първи оглед, тепърва започвам да разглобявам за втори
- 6669
Така да раздвижа темата.
Мина и втори оглед, колата е обявена за тотал. Вече е бракувана, тези дни очаквам превод.
И резултата е
Когато не си виновен, НЕ СИ УПОТРЕБИЛ АЛКОХОЛ и имаш валидна шофьорска книжка - щетата се изплаща въпреки че нямаш номера и валидна гражданска отговорност. Съответно си носиш последствията за което
Без гражданска акт - 400 лева
Без номера - от 1 до 6 месеца лишаване от право на управление на МПС и от 50 до 200 лева парична глоба
Мина и втори оглед, колата е обявена за тотал. Вече е бракувана, тези дни очаквам превод.
И резултата е
Когато не си виновен, НЕ СИ УПОТРЕБИЛ АЛКОХОЛ и имаш валидна шофьорска книжка - щетата се изплаща въпреки че нямаш номера и валидна гражданска отговорност. Съответно си носиш последствията за което
Без гражданска акт - 400 лева
Без номера - от 1 до 6 месеца лишаване от право на управление на МПС и от 50 до 200 лева парична глоба

пиши като вземеш парите , дай повече инфо къде е застраховката на виновния.
По принцип има две теории, реално това, че нямаш ГТП, рег. табели, гражданска и каско си е лично твой проблем , но само в случаите, в които си виновен, след като нямаш вина това не би следвало да са спънки и причини за отказ. Имаш ли книжка,не си ли употребил алкохол, значи ти реално си откъм компетентност и своевременни реакции си направил всичко.
Виж ако ти си виновен може да се каже че е защото нямаш гтп-нередовен автомобили, не си имал спирачки и т.н., ако сгазиш човек обезщетението се дължи от теб на близките, както и покриване на всички щети и т.н. но ти не си виновен.
Номерата...ми и там не мисля , че трябва да те засегне за отказ, с номера или без ти пак не си виновен, можеше да си паркирал дори, това че си се движил не променя нещата, ти нарушаваш закона по пътищата и реално си санкциониран, виж ако не бяхте викнали кат гориш от всякъде. Защото се подлага на съмнение достоверсността на това кой е винове и кой не е . Но след като КАТ казват, че не си виновен , всички документи не са на дневен ред, вече по гражданска дали ще ти платят реано обезщетение е сигурно че няма , но поне ще ти помогнат тия пари , няма да са и 100, 200лв де, щом е тотал поне едни 2000-2500 трябва да вземеш.
п.с. подкрепям това, че трябва да се откаже обезщетение, за безразсъдство няма да говоря, всеки прави грешки и предполагам сам си го осъзнал повече от всички дето те укоряват без да им се е случвало.
п.с.1. защо не го качи на една пътна помощ голфа и да ти е мирна главата ?
По принцип има две теории, реално това, че нямаш ГТП, рег. табели, гражданска и каско си е лично твой проблем , но само в случаите, в които си виновен, след като нямаш вина това не би следвало да са спънки и причини за отказ. Имаш ли книжка,не си ли употребил алкохол, значи ти реално си откъм компетентност и своевременни реакции си направил всичко.
Виж ако ти си виновен може да се каже че е защото нямаш гтп-нередовен автомобили, не си имал спирачки и т.н., ако сгазиш човек обезщетението се дължи от теб на близките, както и покриване на всички щети и т.н. но ти не си виновен.
Номерата...ми и там не мисля , че трябва да те засегне за отказ, с номера или без ти пак не си виновен, можеше да си паркирал дори, това че си се движил не променя нещата, ти нарушаваш закона по пътищата и реално си санкциониран, виж ако не бяхте викнали кат гориш от всякъде. Защото се подлага на съмнение достоверсността на това кой е винове и кой не е . Но след като КАТ казват, че не си виновен , всички документи не са на дневен ред, вече по гражданска дали ще ти платят реано обезщетение е сигурно че няма , но поне ще ти помогнат тия пари , няма да са и 100, 200лв де, щом е тотал поне едни 2000-2500 трябва да вземеш.
п.с. подкрепям това, че трябва да се откаже обезщетение, за безразсъдство няма да говоря, всеки прави грешки и предполагам сам си го осъзнал повече от всички дето те укоряват без да им се е случвало.
п.с.1. защо не го качи на една пътна помощ голфа и да ти е мирна главата ?
- 6669
защото живея на под км от там където се намираше голфа, а КАТ не работеше на 30 декември за да го регистрирам.
Застраховката на виновния е в ДЗИ, и парите който ще ми дадат не са 2000-2500 ами доста повече. Но все пак ще пиша на 100 % като ги взема, че и от ДЗИ малко ми направиха игра и искаха да ме измамят.
Застраховката на виновния е в ДЗИ, и парите който ще ми дадат не са 2000-2500 ами доста повече. Но все пак ще пиша на 100 % като ги взема, че и от ДЗИ малко ми направиха игра и искаха да ме измамят.
- 6669
Днес ми преведоха сумата
Голф 4 99 година 4 врати
без допълнения като екстри и двигатели - 4692 лева след като автомобила е бракуван
4066 лева без да е бракуван автомобила
цените са актуални към декември 2010 - януари 2011
Голф 4 99 година 4 врати
без допълнения като екстри и двигатели - 4692 лева след като автомобила е бракуван
4066 лева без да е бракуван автомобила
цените са актуални към декември 2010 - януари 2011

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”