проблем голф 4

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Re: проблем голф 4

Мнениеот ifidik » Нед 09 яну 2011 23:37

колегата със сигурност има проблем с управлението на турбината.Когато турбината не работи и на студен двигател, шумът е като на бус транзит.тракането е точно, като много аванс.вероятните причини са клапана н75,актуатора или геометрията да блокира в крайно положение.

thegreat1
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: ATD

Мнениеот thegreat1 » Пон 10 яну 2011 20:48

ifidik написа:колегата със сигурност има проблем с управлението на турбината.Когато турбината не работи и на студен двигател, шумът е като на бус транзит.тракането е точно, като много аванс.вероятните причини са клапана н75,актуатора или геометрията да блокира в крайно положение.

Мерси за отговора това какво означава че геометрията е за чистене ли?и колко струва едно почистване на геометрия.Чакай да споделя моето мнение като купих колата турбото беше като щурец много ме кефеше как свирука но после ми се беше разпаднал катализатора и дрънкаше аз не и обърнах внимание и си я карах така доста време и след време нещо турбото не ми се чуваше както преди.възможно ли е да е от него да се е задръстило точно от това нещо че не махнах катализатора по навреме?

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Пон 10 яну 2011 20:52

Да запушен катализатор може да се отразява на геометрията!
Но работата на турбината зависи от много неща - гориво,управление,стил на каране и т.н. :012:

Върни се в “Дизелови агрегати”