голф4 ахф като загрее нещо трака
- bora_06
- Автомобил:
- Двигател:
голф4 ахф като загрее нещо трака
Здравейте колеги,искам да се консултирам с вас.Та проблема е следния,като позагрее моя голф 4 ахф 110 коня без чип,като отиде на 80-90 градуса и двигателя работи на малки обороти се чува едно специфично тракане все едно слушате шевна машина почти такъв звук изкарва но това е само при топъл двигател като е студен това тракане го няма ако някой се е сблъсквал с този проблем нека сподели мерси предварително.
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
Re: голф4 ахф като загрее нещо трака
Повдигачи???

- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
Като изключиш климатроника, трака ли? ако не има вероятност че компресора за климатроника ти е за смяна.
- bora_06
- Автомобил:
- Двигател:
ами трака си и на изключен климатроник.не е от компресора
провери в оптегача на ремъка на мен ми се е разбил леко има едно тракане, като го натисна и спира
- bora_06
- Автомобил:
- Двигател:
ще проверя колега но странното е че трака само при топъл двигател,но ще видя и за този оптегач.
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Най-вероятно са повдигачите сички 4-ки имат проблем там
преди има няма година и аз сменях повдигачи. Докато е студена не трака защото паслото е по-гъсто и като загрее и маслото става по-рядко и т.н. Има и други теми прочети ги ако искаж.

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
какво е маслото ? на какви километри е ? има калпави масла които като загреят стават на водичка виж го на топъл двигател дали не тече като вода
- bora_06
- Автомобил:
- Двигател:
ами маслото е гастрол 10w40,смених го преди 3000 км.а колата по километраж е на 150000 но сигурно е привъртан,а маслото колега не е чак толкоз рядко като загрее.
- Sashko_Trg
Зависи от колко време я караш може предишния собственик да я е карал с калпаво масло ... Или ако си я взел от къща едвали и преди е карана с калпаво масло ... И ако ти си я карал само с хубаво значи просто са заминали повдигачите.
- bora_06
- Автомобил:
- Двигател:
ами аз наскоро взимах колата от автокъща тъкмо е бяха вкарали колата.внос е от австрия и съм е карал тука около 3 хиляди километра.въпроса ми е ако не ги сменя въпросните повдигачи ако е от тях разбира се,дали е опасно за двигателя.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
първото нещо ,което трябва да направиш е да измериш налягането на маслото.Ако е ниско тракат повдигачите ...не е задължително самите те да са проблемните и да са за смяна .На мен ми се струва ,че е точно ниско налягане на масло но трябва да се чуе за да се разбере ...Замери го !!!
- Sashko_Trg
Хубаво е да направиш и това което ти казва колегата. А относно карането може да се кара така, но с времето коляновия вал започва да се износва тея колена се шлайфът, шлайгът и след време ще трябва да сменяш повдигачи + вал и може би гарнитурка 
Мойте като се бяха прецакали и карал около има няма месец така и на вала му нямаше нищо. Ама не е желателно да се кара така.

Мойте като се бяха прецакали и карал около има няма месец така и на вала му нямаше нищо. Ама не е желателно да се кара така.

- mitov_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
При мен беше същото... Паля си колата и докато е студена не трака... загрее ли и почваше да трака... ПОвдигачи+ ново масалце и всичко е 6 

Върни се в “Дизелови агрегати”