Монтаж на климатик на JETTA 1,6 TD?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Монтаж на климатик на JETTA 1,6 TD?
Както съм казал в заглавието колата е JETTA 1,6 TD, произведена е 86 година. Интересува ме възможно ли е да се монтира климатик, има ли място, каква е процедурата горе доло? Ако да то колко би ми струвало и евентуално в Пловдив или около Пловдив къде може да се направи(ако няма в Пловдив, къде изобщо се правят тези монтажи.)?
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Монтаж на климатик на JETTA 1,6 TD?
Колега ти определно искаш да влезеш в голямо приключение. Най-трудно според мен ще ти е със стойката за двигателя, която държи компресора - трябва да си намериш такава, че да пасне на твоя двигател. Друго приключение ще е с кутията за парното - тия с климатик са по-различни. И тук аз се сещам за два варианта - да търсиш кутия от джета или голф 2 с климатик (по-трудно може би) или да си сложиш кутия с табло и всичките джаджи от голф 3-ка.
Няма нищо невъзможно, въпроса е дали си заслужава, но това ти си го решаваш.
Успех в начинанието!
Успех в начинанието!
- liokooo
- Автомобил:
- Двигател:
колега панайра не е чак такъв аз аз се занимавам с климатици даже сега си купих оригинален климатик от джета и ще го слагам на моята двойка най важното е вътрешната кутия с изпарителя и радиаторчето за парното и от таблото се сменят само джоба под жабката и жабката вклучително защото при тези с климатиците жабката е по малка най добре си намери оригинален климатик но повече от 200 лева не давай и за компресора гледаи да се върти хубаво и маслото вътре да е бистро ако е мътно сиво черно компресора си е заминал
-
- Автомобил:
- Двигател:
instantaccess написа:Колега ти определно искаш да влезеш в голямо приключение. Най-трудно според мен ще ти е със стойката за двигателя, която държи компресора - трябва да си намериш такава, че да пасне на твоя двигател. Друго приключение ще е с кутията за парното - тия с климатик са по-различни. И тук аз се сещам за два варианта - да търсиш кутия от джета или голф 2 с климатик (по-трудно може би) или да си сложиш кутия с табло и всичките джаджи от голф 3-ка.
Успех в начинанието!
Приключение ще е да, но миналото лято беше просто ад, а не е като да не патувам често, само дето на този етап(близките 2-3 години) не мога да си позволя друга кола. Някаква цена на табло горе доло колко ще излезне, или трябва да се пазаря? Също има ли кой в Пловдив или около Пловдив да го огледа двигателя и да каже стойката така ще седи иначе ще седи, маркучите от тука ще минават.
-
- Автомобил:
- Двигател:
liokooo написа:колега панайра не е чак такъв аз аз се занимавам с климатици даже сега си купих оригинален климатик от джета и ще го слагам на моята двойка най важното е вътрешната кутия с изпарителя и радиаторчето за парното и от таблото се сменят само джоба под жабката и жабката вклучително защото при тези с климатиците жабката е по малка най добре си намери оригинален климатик но повече от 200 лева не давай и за компресора гледаи да се върти хубаво и маслото вътре да е бистро ако е мътно сиво черно компресора си е заминал
Предполагам че всички тези чаркове дето ще ми трябват да подменя, мога да ги намеря в някаква друга джета с климатик. Най-добре ли е да се използва оригинален климатик за модела или и всякакъв става(в случай че не намеря втора ръка)?
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Не ме разбирай погрешно, миналата година си сложих на старата астра климатик и не съжалявам за нито една похарчена стотинка, но при мен излезе доста скъпо. Всичко си го правих сам с помощта на един колега за жиците. Иначе е много по-добре да си купи климатика комплект, аз го събирах отдено и ми излезе много пари.
Успех в начинанието, най-добре да намериш климатика от джета или голф 2 и директно да го монтираш.
Успех в начинанието, най-добре да намериш климатика от джета или голф 2 и директно да го монтираш.
Върни се в “Дизелови агрегати”