неработи добре на бензин и уникален разход на бензин

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
karabakalov
Автомобил:
Двигател:

неработи добре на бензин и уникален разход на бензин

Мнениеот karabakalov » Нед 09 яну 2011 18:25

здравеите колеги

та значи колата ми е пасат б3 1.8 ми 90 коня рп мотор 1989г края, модел GL комби
пртеди около месец на бензиностанция ЕКО в търговище ми сипаха нафта 5литра ,налях 15л бензин отгоре направих една голяма патардия и си тъгнах но проблемат доиде на сутринта колата запали с голчм зор и вартене на бензин и взе да работи като трактор

веднага смених свещи прегледах кабели,дистрибуторна капачка,палец,ресетнах и компа ефекта беше малак продалжих да карам и да наливам бензин с мисълта че ще избутам нафтата но нещата нестанаха така колата се влоши продалжи да работи като трактор и взе да гори около 30литра за 20клометра :shock направо ужас , на газ нещата са добре

даваите акъли колеги
ламда сондата мие с три кабела съмнявам се в нея казахами че цената и е около 150 лева
датчиците от троиника ги провери един маистор и каза чеса наред
при проверка на свещите теса постояно черни,правил съм и центровка перфектна е гарантирам
и в маслото има бензин
при запалване и каране на бензин колата мирише много на бензин,сутрин има савсем лек пушак от аспуха
незнам какво да правя

благодаря на всички които се отзовът

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: неработи добре на бензин и уникален разход на бензин

Мнениеот pas1.8mi » Нед 09 яну 2011 18:48

Отвори моното и погледни за течове!Откачи Ламбда сондата за проба,може да се е опушила яко и сега да ти дави с бензин!Измери и температурния датчик на засмуквания въздух(в моното е)!

Потребителски аватар
offside
Автомобил: Passat B5 1997
Двигател: 1.8 20v ADR

Мнениеот offside » Нед 09 яну 2011 23:55

Според мен всичко идва от нафтата! Цапа свещите -> съответно работи като трактор -> съответно пълни маслото с бензин през съответния цилиндър и така на татък. Може и на ламбдата да е дало отражение.(Имах шкода фаворит , карах я на газ и заради това ми беше изпаднал от един бус 30л бенз с около 5-7л нафта и си я сипах да си паля сутрин- познай!- точно такива бяха симптомите и гореше като ламя, но колата беше карбуратор и накрая като изгорих всичко постепенно се оправи)Това мисля аз- моля да бъда поправен ако греша :). Най-добре притичай към някой който разбира повечко да я погледне. Успех и дано няма поражения :да:
Поздрави!

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пон 10 яну 2011 6:33

Към моноинжекцията отиват 2 маркуча със стрелки, изваждаш този който е с стрелка -> (вход) и го слагаш да се източи бензино-нафтата като дадеш на контакт .....

nerka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nerka » Пон 10 яну 2011 19:16

Здр.колега сажалявам за слу4илото се но има много идиоти по земята за жалост.За проблема,и аз имам пасатор със саштия мотор и имах сходен проблем с разхода гореше ми като Зил,и след смяната на мембраната в моното разхода се оправи.В Евро7 струваше 12лв,пробвай и с добавка за инжекциони системи варши страхотна работа по бензиностанциите струва 10лв на Лики Моли.Успех в на4инанията...

Потребителски аватар
karabakalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karabakalov » Пон 10 яну 2011 19:29

колеги благодаря за съветите в момента съм командировка и претполагам че събота и неделя ще се пребера

изинявам се за бавния отговор, ще направя всичко което ми казахте и ще пиша

благодаря на всички които се отзоваха ,ако на някои му идва нещо друго на ум нека казва

:beer :beer :beer :beer :beer :beer :beer :beer :beer :beer :beer

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Пон 10 яну 2011 21:15

Източвай всичко както са писали колеги и смени бензиновия филтър. Това с разреждането ми звучи като вица за кацата с меда и лайното.

Върни се в “Passat”