данък мпс при продажба

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
bigdady
Автомобил:
Двигател:

данък мпс при продажба

Мнениеот bigdady » Пон 10 яну 2011 21:08

Здравейте имам един въпрос относно данъка на колата тъй като ще я продавам.При прехвърлянето може ли да се представи платежно от банка в което да е написано примерно данък МПС 2010 и няква част от сумата 20лв примерно, и тея пари да са преведени на съответната данъчна служба.А по-нататък да си оправям даъка

brabus29
Автомобил:
Двигател:

Re: данък мпс при продажба

Мнениеот brabus29 » Пон 10 яну 2011 21:13

колега здравеи,продадох моята кола преди 4 месеца никои не ми иска такава бележка нотариуса имам предвид,задълженията ти си остават ти продаваш колата :beer

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 10 яну 2011 21:19

Значи колега, когато взимах моята кола, 2009-та година! Ходихме с предишният собственик да прехвърлим колата! Та той не знаеше та се връщаше да взима жена му, шот колата е взимана след сватбата, димек и тя трябва да се разпише когато се прехвърля! Определя се цената, при нотариуса за какви пари му я продаваш (По документи) най-малката сумя мисля че е 1000 лева! (Исках за по малко пари че колата е стара, ма не пожелаха)
После се почна с данъка, искаха бележка! За платен данък и след като си платих там и градска такса, и такса за прехвърлянето 100 лева и чак тогава станах собственик! Отне ми 2 часа! Със мотането!
После ще искат платен данък на бъдещият собственик в общината когато отиде да я регистрира, ако не отиде има глоби от 20 до 200 лева!

п.п И да не забравиш когато прехвърлиш колата на негово име, иди в общината да я отпишеш от твое име! Че данъците при теб ще идват ако бъдещият собственик не я регистрира в данъчното! :да: Късмет!

bigdady
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bigdady » Пон 10 яну 2011 21:37

може ама тва вече си зависи от нотариуса а този метод които съм написал някои да знае дали става защото ми го споменаха

Потребителски аватар
avgeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот avgeorgiev » Пон 10 яну 2011 22:33

Аз лично съм го правил с колата на жена ми миналата година лятото и става.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 10 яну 2011 22:47

bigdady написа:може ама тва вече си зависи от нотариуса а този метод които съм написал някои да знае дали става защото ми го споменаха

Зависи от кефа на нотариуса, но като цяло е масова практика. За последната кола въобще не ми искаха данък :да:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 11 яну 2011 0:09

Има писано по въпроса. Ако нотариусът си гледа работата, трябва да ти иска бележка за платен данък от данъчното или на гърба на банковото платежно нареждане да има печат от данъчното, че сумата е усвоена, т.е., че си внесъл толкова, колкото трябва. Иначе всеки може да си внася така по 20 лева за 500 коня кола.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”