Маслен охладител пасат б3 ?

Техническа и сервизна информация за Passat
altanivan
Автомобил:
Двигател:

Маслен охладител пасат б3 ?

Мнениеот altanivan » Пон 10 яну 2011 21:35

Колеги имам един въпрос .. Понеже гледам на някой пасатори при масления филтър не всички има охладител!Та мисълта ми е ,че моя ми превъртя резбата за датчика и съм решил да го сменям и се замислих дали може да се сложи конзола и директно за нея филтъра без охладител!
Как са разликите с и без охладител .. мотора ми е 1.8пб
И конзола нова ли да търся или 2ра ръка от някъде .. има ли готови гарнитури по принципно за нея ?

Така ли се движи маслото

Изображение

Последна промяна от altanivan на Чет 13 яну 2011 18:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Re: Маслен охладител пасат б3 ?

Мнениеот Namesata » Пон 10 яну 2011 21:41

по добре не го махаи една маслена конзола с охладител е 20лв.На теб ти върши работа и само горната част да смениш,защото конзолата се разглобява.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 10 яну 2011 21:49

Има гарнитури за тях във А+ разликата е във тръбичката на която се навива филтъра :idea: Ако е къса ( варианта без охладител ) се развива и се слага дълга и обратното :012: Конзолата е една и съща на всички бензинови мотори без VR6 на дизелите е със повече дупки заради маслената магистрала на турбото но пак става и за бензинов мотор :012:

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Пон 10 яну 2011 22:00

Namesata написа:по добре не го махаи една маслена конзола с охладител е 20лв.На теб ти върши работа и само горната част да смениш,защото конзолата се разглобява.

Не съм забелязал да се разглабя конзолата .. ако е така най-добре ще е :screwy

Изображение

Превъртя ми датчика ,че нали съм мн як :Mr Green Fun и го стегнах малко повече !Слагах му тефлонова лента ,но не можа да издържи :mrgreen: Сега го карам с такова кълчище (ако така му се вика ,дет се слага при тръбите за водата) и за сега нямам проблеми .. не тече ,но ми се иска да си го направя като хората

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 10 яну 2011 22:15

Това е една цяла конзола разглабя се до там че се махат датчиците и тръбичката на която се навива филтъра или охладителя :012:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 11 яну 2011 9:07

untitled.JPG

Разликата в конзолите е само в тръбичката,с номер 16 на тази снимка.Иначе конзолата за със и без охладител е една и съща.
След смяната задължително си смени О-пръстена с номер 19,понеже редовно от него се излива маслото на земята.Струва между 3 и 8лв според магазина.
:beer

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Вто 11 яну 2011 10:21

Да доложа за О-пръстените - има ги в Порше и не си струва да се купуват от други магазини. :да:

Цените са по-скоро символични и ми се струва безсмислено да се рискува "разлив". mhihi

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Вто 11 яну 2011 18:05

На скоро го сменях О-пръстена от Юнитрейд 6лв струва :beer Но сега първо трябва да си намеря нова конзола ..

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Вто 11 яну 2011 18:20

5 лева старата ми конзола ,не ми трябва понеже съм с единичкова:) само ще си смениш тръбичката с дългата както ти каза знайнай

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Сря 12 яну 2011 17:09

escrime написа:Да доложа за О-пръстените - има ги в Порше и не си струва да се купуват от други магазини. :да:

Цените са по-скоро символични и ми се струва безсмислено да се рискува "разлив". mhihi

------------------------------
а аз да светна: "О"-пръстена е със същия размер като този на филтъра. :idea:

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Сря 12 яну 2011 18:26

Май намерих решение ,без да сменям цялaта конзола :Mr Green Fun Днес взех конзола от колегата stenly ,за което съм много благодарен, че дори ми я донесе :beer Та се загледах на тази новата ,че има два отвора с еднаква резба .. както и при моята на колата има два отвора!Ще отвия датчика от гората му дупка и ще го преместя на долната дупка (надявам се не е проблем къде е) която е с здрава резба!Горната дупка, която се няма да се ползва ще взема едно болче с едра резба и дифтунка, и ще го навия там. ем ще си направи само нова резба и няма да протече ...
Имам един въпрос ?Как се върти маслото ... през двата датчика и надолу към филтъра та после излиза чисто към двигателя ,или обратно ?Питам за да знам ако върти както в първия случай да съм спокоен,че тези конци (калчище) което съм навил на датчика и да е паднало малко то да е отишло към филтъра ..

Потребителски аватар
Dimitar_Aleksiev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dimitar_Aleksiev » Сря 12 яну 2011 20:10

Колега, посоката на маслото е от картера, през маслената помпа, охладителя, филтъра и в двигателя.

а на колегата "а аз да светна: "О"-пръстена е със същия размер като този на филтъра" ще кажа че може да е със съшият размер, но да там. на филтъра "О" пръстена е с правоъгълно сечение и е доста по-широк от "О" пръстена на охладителя, който е с кръгло сечение и има две "ушички".

Така че колега - съвет от мен - вземи си оригинален пръстен, както казаха колегите в по-горните мнения струва мужду 3 и 8 лева. Аз го правих това упражнение преди нова година, уплътнението го взех за 5 лв. Това което протече, явно предишният собственик е карал на идеята че е същото като на филтъра, защото беше плоско, беще се скъсало и станало твърдо като камък и се чупеше.

Успех :beer

Последна промяна от Dimitar_Aleksiev на Сря 12 яну 2011 20:39, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 12 яну 2011 20:18

Малко късно я видях темата.Ето на същата основа сложен маслен охладител от опел mhihi
viewtopic.php?f=11&t=221979&start=0
Опс забравих че и моя мотор също е ПБ mhihi

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Сря 12 яну 2011 21:54

Не разбрах вътре в самата конзола как върти маслото,иначе ми е ясно от къде идва и за къде отива...

Изображение

Ако разбирате нещо по това,правилно ли съм показал посоките на преминаване на маслото ?

Върни се в “Passat”