проточен бойлер
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
проточен бойлер
Решил съм да взема проточен бойлер, който ще се ползва за миене на чинии. Не ми е останало време да обикалям по магазините така че дайте някакви предложения и цена ако може.
Последна промяна от Pichaga на Пет 07 яну 2011 0:56, променено общо 1 път.
Причина: проточен, не поточен
Причина: проточен, не поточен
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Re: проточен бойлер
Ако го ползваш за къпане или да снабдяваш целия апартамент с топла вода ти трябва мощен дзвер.Оттам и идва и сериозна инсталация в някои случаи дори и трифазна ...виж тези http://www.technocenterbg.com/index.php ... ers_id=120. Предполагам ,че нямаш затова давам нататък Имат 2 режима на работа -за къпане и за чинии
За монофазен пак си трябва сериозна инсталация.Апартамента /ако си в такъв/се захранва максимо от 10 м2 кабел.От таблото до бойлера трябва да си смениш кабела вероятно защото предполагам е 4 м2 а мощносто но проточните - качествени монофазни бойлери започва от 6 кВ/които няма да са ти достатъчни за къпане/.
Виж тези CLAGE пише ,че са немски.
Ако е за съдове --- малко по различно стоят нещата
Правило за сечението на захранващите проводници /макар и доста неточно/ е квадрат на киловат.
Опа пак не чета- сега видях че е за чинии.Поразгледай за този 6 кВ CLAGE изглеждат ми надеждни
http://www.technopolis.bg/b2c/app/displ ... 9/.do?rf=y 5 странници само проточни
За монофазен пак си трябва сериозна инсталация.Апартамента /ако си в такъв/се захранва максимо от 10 м2 кабел.От таблото до бойлера трябва да си смениш кабела вероятно защото предполагам е 4 м2 а мощносто но проточните - качествени монофазни бойлери започва от 6 кВ/които няма да са ти достатъчни за къпане/.
Виж тези CLAGE пише ,че са немски.
Ако е за съдове --- малко по различно стоят нещата
Правило за сечението на захранващите проводници /макар и доста неточно/ е квадрат на киловат.
Опа пак не чета- сега видях че е за чинии.Поразгледай за този 6 кВ CLAGE изглеждат ми надеждни
http://www.technopolis.bg/b2c/app/displ ... 9/.do?rf=y 5 странници само проточни
- barezifranko
Благодаря колега за информацията. Трябва ми проточен само за кухнята. Никакви къпанета и тем подобни. Иначе електро инсталацията е сменена изцяло наскоро(все пак баща ми е електротехник) и издържа на всякакви натоварвания.
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз знам че проточния в горния апартамент е на отделен бушон, така че дори и да е сменена инсталацията виж дали е подготвена за това зверче, преди да пазаруваш...
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Имам такъв на Дипломат 6кв никаква работа не върши
за да потече гореща вода трябва да го оставиш да църцори едва-едва 

- kroi
- Автомобил: Golf III
- Двигател: 1.6 1997g.
Стибел елтрон е марката която ти трябва за да си сигорен в резултата.Но са скъпи.GLAGE не е добър избор имам го,и докато му намеря подходящи цетки за да вдигне налягането обиколих цяла София.И е 9 киловата захранката която му трябва и 6мм2.
- mickoff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз досега съм ползвал 2 такива бойлера - типа за мивка - Siemens и някакъв български. Само лапат ток като дзверове, а водата ако не църцори е хладка. Хем бяха вякъде по около 6кW.
Помисли за друг вариант според мен
Помисли за друг вариант според мен

- mely
- Двигател:
Аз съм ползвал трифазен Сименс......е няма такъв дзвер.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Малко не е по темата но вече 5-6 години ползвам проточен бойлер на Теси-in line,демек захранва цялата система и е под налягане.Вярно че и аз смених няколко слушалки на душа докато намеря най ситната но върши работа.7 кВ е и в комплекта има дифузьор за мивката с три степени,абе доволно но жените в къщата не го харесват много много заради икономичната струя

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не бих гледал марката, а мощноста - за да има що годе прилична струя са нужни поне 12 киловата, а те изискват минимум 6 квадрата кабели или трифазен ток, най-добре потърси някой познат с монтиран такъв бойлер и виж колко вода стопля и си направи сметката каква мощност ти трябва.
Ако баща ти не е предвидил такъв бойлер едва ли е сложил толкова дебели кабели и затова вероятно ще се наложи да прекара специални кабели за него.
Ако баща ти не е предвидил такъв бойлер едва ли е сложил толкова дебели кабели и затова вероятно ще се наложи да прекара специални кабели за него.
- barezifranko
Прекарване на други кабели не е проблем. Искам просто бойлер дето ще ми върши работа. Не искам за да мия чинии и водата да е топла да тече под формата на струя, все едно съм на ракиен казан 

- mely
- Двигател:
6 м2 на 12 кВ ...ще вземат да греят кабелите.А за силна струя наистина си иска мощност 18кВ ..нагоре.
- mickoff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Прекарването на кабелите в жилището може и да не е проблем, но си направи сметка с каква мощност разполагаш - да не се окаже, че не стига.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Аз съм с такъв:http://www.balmax.org/product.php?sr=1&r=26&r1=53&p=178,като си правех инсталацията си пуснах отделен прояводник 4 квадрата мостов с отделен предпазител само за него иначе нестава,колкото до това дали съм доволен,вече почти 3г.нямам ядове,зимата като е по студено водата е мало под вряла демек си държиш ръцате но поне на мен ми е топло,за лятото обаче е вряла водата.
Говорим за кухня за миене на ръце и съдове,не за къпане :idea:

Говорим за кухня за миене на ръце и съдове,не за къпане :idea:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”