Капе вода в купето

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bobo_golfa
Автомобил:
Двигател:

Re: Капе вода в купето

Мнениеот bobo_golfa » Сря 08 дек 2010 12:11

Golfur написа:и аз имам такав проблем само че примен се пълни и жапката

и от къде влиза тая вода колега в жабката от стъклото ли

Golfur
Автомобил: golf 3 1994
Двигател: 2E

Мнениеот Golfur » Сря 08 дек 2010 20:37

не знам от един месец е така как завали дъжт в жапката е мазало и на доле по стелката

rrd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rrd » Пон 10 яну 2011 16:44

При мен тече на мястото на шофьора.Направо е егати локвата.Мисля че е от шибидаха(почистих от боклуци под кората на чиатачките).Обаче и при мен не работи електрониката на шибидаха,а когато го въртя с шестограма се мести само нагоре надолу, а не трябва ли да се прибира под покрива?Какво трябва да направя за да мога да стигна за да почистя каналите на шибидаха?
Благодаря!

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пон 10 яну 2011 23:57

Въртене му е майката. Ако, както ти си написал, проблемът е в електрониката, с достатъчно въртене ще се отвори целият шибедах назад. Ако не, значи е счупен някой от водачите (сигурно левият :Mr Green Fun ) и тогава трябва едновременно да въртиш шестограма и да буташ стъклото с ръка. След това, аналогично, като прочистош каналите, въртиш и дърпаш стъклото с другата ръка, докато се прибере.

Каналите могат да се почистят и от обратната страна, или поне предните могат. За задните не съм пробвал, щото те са някъде под калника.

rrd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rrd » Вто 11 яну 2011 10:22

Май някой майстор се е проявявал при ремонт на шибидаха.От едната страна като го въртя "хлътва" повече.Голямо въртене падна, но стига до едно положение и край, ако напъна още ще се счупи.Плюс това оюе двама човека бутат с ръце и нищо не става, като чели някъде опира и край не иска да мръдне.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Вто 11 яну 2011 11:39

Голф 3 ли е колата?
Ако няма как да се отвори шибедаха с въртене, тогава може да се махне стъклото. Пак става. Влизаш в колата, дърпаш назад капака под шибедаха, взимаш една отвертка торкс (еврейска звезда), само че не помня колко голяма беше, и гледаш отстрани - от всяка страна има по един винт, с който стъклото се хваща. След като развиеш двата винта буташ стъклото нагоре и някой отгоре го поема. Ако няма кой да помага, можеш и сам да го дръпнеш отгоре, но вниматално (да не го изпуснеш на покрива, щото се хваща неудобно). Като махнеш стъклото вече може да видиш отворите ;)

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Вто 11 яну 2011 11:46

При мене с Голф 2ка имах същият проблем но при шофьорската страна.Не можех да го реша и много се изнервях докато един ден не реших да си сменям челното стъкло....Близо до колонката има по една дупка за отичане на водата.Понеже водата там се задържа по-дълго време леко е започнало да излиза ръжда и е запушило дупката.Така всичката вода в купето.След почистване,шкурене,боядисване на това място проблема изчезна и с ново стъкло също :D

Ето снимки:

Изображение
Изображение

rrd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rrd » Чет 13 яну 2011 22:24

Да Golf 3 е колата.Виждам че има разлика във водачите.Единия е друг модел или не знам може да има нещо счупено.На мен ми се видяха че са с по два винта на страна.Колата смърди яко вече ми писна.

Потребителски аватар
MapTo``
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MapTo`` » Пет 13 май 2011 15:28

Здравейте колеги нека и аз да споделя моят опит с водата в купето,та така става въпрос за голф2 3-врати нямам шибидах,проблема ми е следния мокри отпред в краката на шофиора под бушоните и същата работа и от другата страна на пасажера под вентилатора за парното,изчетох доста теми по този въпрос относно кои неща да се проверят и откаде може да идва проблема ,каналите ми за оттичане по предната кора до чистачките са изчистени нямат боклуци кал и т.н. ,жилото ми зап рения капак има тапа и е облепена със силикон ,същото и със кабела за антената,сложих нови наилони във корите на вратите и отпуших всички дупки за оттичане на вратите отдоло които са ,уплатнението ми на предното стъкло е здраво няма скъсано нито зеее някаде ,аиде ако някои може да ми обясни от каде идва пустата вода след всичко сторено до тук ще съм му много благодарен,завалили по силен дъжд под вентилаторчето за парното мокета е мокър и неми и два на ум от каде ?

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пет 13 май 2011 21:05

MapTo`` написа:Здравейте колеги нека и аз да споделя моят опит с водата в купето,та така става въпрос за голф2 3-врати нямам шибидах,проблема ми е следния мокри отпред в краката на шофиора под бушоните и същата работа и от другата страна на пасажера под вентилатора за парното,изчетох доста теми по този въпрос относно кои неща да се проверят и откаде може да идва проблема ,каналите ми за оттичане по предната кора до чистачките са изчистени нямат боклуци кал и т.н. ,жилото ми зап рения капак има тапа и е облепена със силикон ,същото и със кабела за антената,сложих нови наилони във корите на вратите и отпуших всички дупки за оттичане на вратите отдоло които са ,уплатнението ми на предното стъкло е здраво няма скъсано нито зеее някаде ,аиде ако някои може да ми обясни от каде идва пустата вода след всичко сторено до тук ще съм му много благодарен,завалили по силен дъжд под вентилаторчето за парното мокета е мокър и неми и два на ум от каде ?

Виж снимките колега.откакто свалих прозореца,изрязахме тази гнила работа и изчистихме вътре каналите вода няма :)

hp7909
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hp7909 » Съб 14 май 2011 2:09

на 3-ките джамовете са лепени :да:

Потребителски аватар
MapTo``
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MapTo`` » Съб 14 май 2011 3:11

mupk0 това изгнилото го изрязахте а след това заваря ли ламарина там а и изгнилото пречи ли ?то не е ли под уплатнението до там вода неби трябвало да влиза ,и кои канали сте изчистили тези кито са под кората на чистачките ли?

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Съб 14 май 2011 21:40

Това което го виждаш като изгнило се изряза.направи се нов ръб от тенекия и се завари.Виж на снимките как има едни дупки в улея.Изчистих ги добре.нмазахме всичко с ръждопреобразовател,после с шагренче и боя малко отгоре,за да не си личи.от тогава проблеми няма.Водата която се просмуква в уплътнението излиза от там.И аз се чудех как така,но си се отича редовно вода от там :) капеше ми в купето от същото място като от тебе.

За сверка като завали пипни между таблото и прозореца(нали има близо сант разстояние) дали е мокра ламарината.Ако да ...там ти е проблема.

Потребителски аватар
MapTo``
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MapTo`` » Съб 14 май 2011 23:52

на първо време като завали ще проверя това място дали е мокро даже може и на автомивка да го пробвам ако от там няма капка значи е от другаде проблема :roll:

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 15 май 2011 1:17

Лично при мене протичаше след час/два валеж.Така от малко не се мокреше или доста рядко.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”