Говорим си за оръжие!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Говорим си за оръжие!
Това с накрайника ми се вижда много по-добро от преработки, разпръсквачи и др. Даже може да кажеш, че някой ти го е подхвърлил (завинтил) без да се усетиш 

- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дали на накрайника за ракети,на газеника,ако му се завре едно гумено топче няма да има същият ефект като на стоп муфата?Относно патроните с метално топче,имаше статия в вестник телеграф как охранител пенсионер с такива патрони е надупчил трима циганина.Броя е от 31-ви декември.Алтернативата му е била или да ги обстреля или да го пребият и да откраднат някакви метални врати.Циганите са живи с много съчми в тях
.Крайно време е да се легализират стоп и травматологичните патрони в България.

- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
Имам газов EKOL.Като цяло съм доволен от него не засича а на мен ми трябва за гърмене в повечето случаи на ракети.

Преди година си бях купувал една въздушна пушка(ней евтината в магазина)просто обичам да си целя връбчета

Преди година си бях купувал една въздушна пушка(ней евтината в магазина)просто обичам да си целя връбчета

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dinkonikolaev написа:просто обичам да си целя връбчета

amikus написа:Дали на накрайника за ракети,на газеника,ако му се завре едно гумено топче няма да има същият ефект като на стоп муфата?
И аз съм си го мислел това, но нямам топчета за проба и малко ме съмнява, че тези които продават ще станат, като си взема ще пробвам, но има и друг проблем- муфата за ракетите има два отвора, през които излизат част от газовете и те ще трябва да се запушат здраво. Което обезсмисля цялата работа, по-добре направо да си купя муфа за топчета.
Много ясно, че са предвидили топчетата да са по-големи от диаметъра на муфата за ракети - как иначе ще продават новите муфи
Отделно това с дупките за газове.

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Търсите си белята с тия муфи:
Чл. 4. (Изм. - ДВ, бр. 99 от 2002 г.) Огнестрелни оръжия по смисъла на този закон са технически уреди, които чрез използване енергия на взривни вещества могат да изхвърлят твърди предмети, имащи дулен пробег, които получават целенасочено движение и причиняват механично поразяване на целта.
Колега fear,покрай тоя текст има да храниш тестовия циганин,докато не ожени внуците-ефектът се получава негативен
Чл. 4. (Изм. - ДВ, бр. 99 от 2002 г.) Огнестрелни оръжия по смисъла на този закон са технически уреди, които чрез използване енергия на взривни вещества могат да изхвърлят твърди предмети, имащи дулен пробег, които получават целенасочено движение и причиняват механично поразяване на целта.
Колега fear,покрай тоя текст има да храниш тестовия циганин,докато не ожени внуците-ефектът се получава негативен

Вероятното наказание е нанасяне на телесна повреда, а не "застрелване" с огнестрелно оръжие. Ако само го заболи няма провинение. Ако има последици може и с голи ръце да си ги нанесъл, тъй че не виждам защо свързваш описанието от закона с циганина. Освен това обърни внимание на "имащи дулен пробег" - в случая топчето няма "дулен пробег", а само го изритват от стойката.
- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
fear написа:amikus написа:Дали на накрайника за ракети,на газеника,ако му се завре едно гумено топче няма да има същият ефект като на стоп муфата?
И аз съм си го мислел това, но нямам топчета за проба и малко ме съмнява, че тези които продават ще станат, като си взема ще пробвам, но има и друг проблем- муфата за ракетите има два отвора, през които излизат част от газовете и те ще трябва да се запушат здраво. Което обезсмисля цялата работа, по-добре направо да си купя муфа за топчета.
Ако запушиш отворите на ракетника напъхаш гумено топче,ще пръснеш затворния механизъм,вероятноста от тРавма е голяма.ПРОБВАНО.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пише си дулен пробег,без уточнение колко,а топчето е натъпкано в муфата,следователно най-вероятно ще загубиш неизвестно количество време и пари в съда за дивотии...къде е смисъла при положение, че една обикновена прашка има многократно по-добър ефект
Отделно не бих рискувал да запушвам цев на оръжие от ЦАМ сплав с каквото и да било... Но,дето се вика живеем в свободна страна и всеки има право да си причинява сам неприятности по какъвто си иска начин 

Последна промяна от icoico на Вто 11 яну 2011 13:00, променено общо 2 пъти.
- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
Поглеждайте чат пат в дулото на пистолета, когато не е зареден и няма патрон в цевта и е без пълнител, дали случайно на разспръсквача не е останала някоя тапичка от халостен или газов патрон 

- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
След две години явно има някакво раздвижване
- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:

- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Поредният мод на калашников.Конструктора не изглежда много на себе си.Вижте чехите какво са направили че даже е прието на въоръжение.Става на снайпер,карабина,щурмова карабина,картечница.Модулна конструкция ето това за мене е оръжие на бъдещето.http://www.youtube.com/watch?v=G3PI3vl5ZWQ
Е все пак си взех въпросната муфа и я пробвах, не върху циганин
, поне се убедих, че пищова остава цял след стрелбата. А относно закона - американците имат една поговорка 'по-добре 12 да те съдят, отколкото 6 да те носят'
За мен тези топчета са много по-ефективна защита от газовите патрони

Върни се в “ОФФ-Топик - други”