Колеги, днес при опит да си налея вода за чистачките установих, че ми се е счупило лостчето за отваряне на предния капак! имам предвид това, което се намира между решетката отпред и се издърпва, за да се отвори вече отключеният капак отвътре! Имам молба, ако някой колега е наясно как да го освободя вече отключения капак, за да се отвори да ми каже или поне молба за снимка на отворен капак, за да се ориентирам къде точно да бъркам и да се пробвам да го свободя! Колата е Пасат Б5!
мерси предварително!
Б5 счупено лостче за отваряне на предния капак
- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Счупено лостче за отваряне на предния капак на Б5
Колега при мен се беше разхлабила таси конструкция, не е измислена добре, палчето е пластмасово и е хванато с един метален шплент. Бая се мъчих тогава но го отворих - цаката е да бракнеш с ръка и да натиснеш вътре металния палец за да освободи капака. Не е много лесно но с малко играчка става. Лошото е че това нещо не знам как се оправя, най-добре е да свалиш цялото механизъмче от някоя морга.
Успех
Успех

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По спомен струва 2.50 ли,4.50 ли евро във "Фолксваген"...иначе-намираш някой с тънки пръсти да бръкне между капака и решетката и да бутне куката настрани.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Ето тема от вчера:
viewtopic.php?f=2&t=242167
За да отвориш капака, го повдигни леко, но не докрай и с отвертка с дълго стебло натисни силно метапната кука надясно /твое дясно, не на колата/. Малко е играчка, но ще успееш, щом аз успях!
Ползвай фенерче за ориентация. Трябва да смениш само пластмасовата дръжка, а откъде - виж в линка.
Успех!
viewtopic.php?f=2&t=242167
За да отвориш капака, го повдигни леко, но не докрай и с отвертка с дълго стебло натисни силно метапната кука надясно /твое дясно, не на колата/. Малко е играчка, но ще успееш, щом аз успях!

Успех!

- basata-user
- Автомобил: pasat b5
- Двигател: 1.8T AEB
- Контакти:
знае ли някой откъде да си купя такова лостче че днес при смяна на ремъци и ролки го счупих 

- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
много ми неше интересно навремето като видя някой мерцедес 124-ка с тел отпред :)
- Vesislav_E
- Автомобил:
- Двигател:
Вече от 1 година съм без това пластмасово палче.В началото ми беше кофти ама вече свикнах,просто подикаш леко капака и с другата ръка бъркаш и отваряш капака.Няма нищо сложно. 

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Няма и 10лв струва това точно в Порше или друго някое представителство на VW.