Климатик за в къщи

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
ivo_asenov
Автомобил:
Двигател:

Re: Климатик за в къщи

Мнениеот ivo_asenov » Вто 11 яну 2011 11:52

Продавам климатик 18ка НЕО сплит система ползван 2 седмици за 600лв.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 11 яну 2011 11:58

Точно в такъв мъглив район съм - близо до летище София. Климатика в нас духа топло 1 час и размразява 5 минути. Точно там се дъни евтиния климатик - че дори при доста по-леки условия времето за греене и размразяване става почти 50-50 и не успява да стопли.

Arshicage
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Arshicage » Вто 11 яну 2011 17:00

Аз съм за по-скъпия климатик като вариант. Досега всеки гледа каква работа върши мидеата и дайкина. Ами крайния резултат в режим на охлаждане да приемем е една и съща. Защо никой неспоменава комфорта - безшумност на вътрешно и външно тяло, липсата на каквито и да е вибрации, видовете настройки и датчици които следят дали има човек в стаята и къде е и насочват струята, и т.н.
Аз съм с Дайкин модел FTXS25G, който се води като мощност 10-ka.На месец тока на климатика за отопление на 30м2(апартамент ново строителство с изолация) 30 дена в месеца, 24 часа в денонощието и поддържането на 22-25 градуса, е 50лв. Това неможе да се постигне с една мидея например. Мисълта ми е че човек ако може да тегли заемче и да си вземе хубав климатик се избива според мен от сметките за ток и печели комфорта. До автора на темата съвета ми е ако има възможност да избере по-доброто макар и по-скъпо.
:beer

P.S. Има много предимста, които несъм написал.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 11 яну 2011 21:29

Прав си, FTXS25G е грубо около 10BTU, но по-хубавото при Дайкин и Митсубиши, е че моделите отговарят точно на площта на помещението, което ще топли/изтудява или твоя е за 25кв при стандартна височина на таван 2,5м.

Arshicage
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Arshicage » Вто 11 яну 2011 21:49

radi_nrj написа:Прав си, FTXS25G е грубо около 10BTU, но по-хубавото при Дайкин и Митсубиши, е че моделите отговарят точно на площта на помещението, което ще топли/изтудява или твоя е за 25кв при стандартна височина на таван 2,5м.

Аз го изчислих при мен на кубатура. Можеш спокойно да приспаднеш някой друк кубик от мебели. Най-добре е да се вземе климатик,който да работи на някаква граница за да се спечели максимално от инверторния ефект. Например ако имаш помещение 20м2 и си сложиш климатик за 35м2 няма да постигнеш оптимален резултат и да некажа, че се получава набутвация. Ако е по-мощен климатика от нормалното дори и инверторен ще настъпи момент, в който ще се изключи напълно. Ако е изчислен климатика за площа то той ще работи на минимална мощност постоянно(за модела Дайкин който посочих по-горе е 300W) и ще поддържа температурата. Също се избягват пусковите моменти на компресорите. Минималната мощност на един инверторен климатик е много важна и трябва да се взима под внимание при избор на такъв.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Сря 12 яну 2011 10:53

Е това е български форум.....тц..тц...тц
Колегата задал въпроса с точни параметри,а аз досега видях само 1-2 отговора които да се вписват със въпроса...всичко друго изпъква със кой какъв климатик имал за по 1500лева+
Колега mafiota_a4 принципа на работа на двата вида климатици е разичен:
Инвертора работи чрез промяна на оборотите откадето и по малката консумация-като достигне зададената температура климатика намалява оборотите и така подържа температурат.
Обикновенния климатик е на принципа на перката за охлаждане в колата-като достигне зададената температура се изключва,и така подържа температурата-чрез включване и изключване без да променя оборотите(съответно и консумацията на ток)
Затова няй добрия вариянт за теб е максимално по мощен климатик във твоя ценови клас..така времето на затопляне се съкращава...и подържането на температурата е по бързо и с по малка консумация...
По принцип 18-ка ще ти свърши работа но ако е по голям още по добре...
Но виж този модел мисля че отговаря на това което търсиш а е и 21-ца!!!
http://www.pazaruvaj.com/klimatici-c317 ... escription
Консумира ток колкото една духалка....но със изключването/включването ще свали консумацията доста под тази на постоянно работеща духалка,а и КПД-то на такъв климатик е в пъти повече от една духалка.....
За Мидея един техник ми каза така:Не дадели проблеми първите 6месеца значи е читав и може да изкара години наред...

п.п.-Иначе за протокола:АЗ съм с 2броя Фуджи дц инвертор mhihi
czd написа:Колко участника в интернет форум са необходими за да сменят една крушка?
Отговор: 1,193

1 сменя крушката и пише във форума, че крушката е сменена.
12 споделят подобни техни дейности по замяна на крушки, които са извършили някога.
9 предупреждават, че смяната на крушки може да бъде опасна.
27 намират граматически грешки в предишните съобщения
53 започват да спорят за тези граматически грешки
156 пишат до администраторите на форума за недопустимото обсъждане на замяната на крушки във форума
41 човека поправят граматични и стилистични грешки в темите на тези, които преди това са намирали граматични и стилистични грешки
109 се опитват да пренесат обсъждането във форумите на друг сайт.
203 се опитват да им обяснят, че не трябва да е в този сайт, а в друг сайт
111 пишат, че всички ние използваме крушки и е напълно допустимо да се пише за тяхната замяна в този форум.
306 спорят, къде е по-добре да се купуват крушки и какви методи за тяхната замяна са по-ефективни, кои крушки се сменят лесно и кои - не.
27 изпращат линкове на сайтове, където могат да се видят различни модели крушки.
14 съобщават, че тези линкове не работят и изпращат правилните линкове.
3 пишат, че са намерили на тези сайтове материали, касаещи форума и правещи обсъждането допустимо.
33 сортират всички предишни мнения, събират ги в един голям текст и накрая добавят своето мнение.
12 заявявят, че напускат този просташки и некадърен форум завинаги, защото не могат да понасят нито форума, нито хората, които пишат в него.
4 предлагат да се напишат FAQ по въпроса с крушките и тяхната подмяна.
25 предлагат да се направи отделен форум по този въпрос.
47 заявяват, че нов форум не е необходим. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Arshicage
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Arshicage » Сря 12 яну 2011 13:09

kristianatanasov написа:Е това е български форум.....тц..тц...тц
Колегата задал въпроса с точни параметри,а аз досега видях само 1-2 отговора които да се вписват със въпроса...всичко друго изпъква със кой какъв климатик имал за по 1500лева+ .......

п.п.-Иначе за протокола:АЗ съм с 2броя Фуджи дц инвертор mhihi
[/quote]

Е колега ти въобще не се изтъкна :applause:

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Сря 12 яну 2011 13:59

Arshicage написа:Е колега ти въобще не се изтъкна :applause:

Еее ти пък,няма да се цепиме от колектива, че нали знаеш приказката... mhihi

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Сря 12 яну 2011 14:58

Чекай и аз да си кажа mhihi бачкам на бетонов възел по точно на два възела,на единия в кабинката климатика е Осака а на другия Мидеа.Първия на около 5-6 години а втория на 3-4.Двата са 9ки.Работните им условия са кошмар за производителите на климатици-постоянно има вибрации,доста високо ниво на прах(филтрите на вътрешното тяло не се виждат дупки),напрежението постоянно играе заради мощните консуматори в цялата фабрика(толкова играе че при монтирането на единия възел тая защита я махнаха от таблото че постоянно изключвала).Въпреки всекидневния тормоз още си работят и то нон стоп зимата а ламаринена барака със 80% прозорци зор се топли.За работата им на -10 например не мога да кажа щото не бачкаме тогава (но климатика си е включен).
Като цяло всичко зависи от топлинните загуби на помещението и чак тогава да се мисли за подходящ климатик,а темп под -15 са рядкост и не продължават дълго.Пък всеки трябва да си има една духалка за резерв даже и само ако трябва да замести климатика поради ремонт.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”