Колко данък платихте за колата си? Калкулатор онлайн

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Re: Колко данък платихте за колата си? Калкулатор онлайн

Мнениеот Kuncavia » Вто 11 яну 2011 10:36

Ебати тъпото... Аз нямам катализатор, но се води че имам mhihi Може ли по същия начин, по талон да го смъкна под 100 коня и как? Голяма глупост е тоя данък...

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 11 яну 2011 10:55

Kuncavia написа:Може ли по същия начин, по талон да го смъкна под 100 коня и как? Голяма глупост е тоя данък...

Няма как да стане, колата е регистрирана вече. mhihi
Всички данъци са глупост, защото ни бъркат в джоба, но на тях се крепи държавата. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Вто 11 яну 2011 13:08

Да бе, като гледам колко се крепи.... Глупост е данъка защото на 1 лада и е 3 лв сигурно а отделя сума ти вредни емисии. А на нова кола е голям данъка, защото е скъпа колата. Вместо да дигнат данъците на щайгите, да стимулират един вид хората да вземат нещо по-безвредно те обратното. Както и да е, ще чакам писмо... сам няма да отида mhihi

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 11 яну 2011 13:12

Kuncavia написа:Вместо да дигнат данъците на щайгите, да стимулират един вид хората да вземат нещо по-безвредно те обратното. mhihi

Няма как да ги стимулират, когато са им празни джобовете. mhihi

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 11 яну 2011 16:29

Kuncavia написа:
GTspecial написа:Aктуален е към този момент...че другите адреси нещо лъжат със сумата..Пробвах с 3 коли и
изкара точна сума..
http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html

Поредния глупав калкулатор. Излиза ми 167 лв с и без катализатор... :screwy

Щото си над 100 коня.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 11 яну 2011 17:14

Калкулаторът си работи коректно. Прави ми впечатление, че и в някои малки градове като Смолян данъкът е висок, а не само в големите градове.
И уж казвате, че кефът цена нямал, а сега ревете, че данъкът е висок за по-мощните коли. mhihi

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 11 яну 2011 17:33

Ljubon написа:Калкулаторът си работи коректно. Прави ми впечатление, че и в някои малки градове като Смолян данъкът е висок, а не само в големите градове.
И уж казвате, че кефът цена нямал, а сега ревете, че данъкът е висок за по-мощните коли. mhihi

Данъкът горе доло навсякъде е еднакъв, като изключим разликата до 5 до 10 лева!
Във дорума всички сме философи, че кеф цена няма, ма и без пари колата не върви!
Моят данък за гнилото голфче е 18 лева и 88 стотинки!
Нека да ме изпреварват и да ми се смеят че карам 1,4! Нека си карат сувалките със здраве до 5 години са ги избили от данъка mhihi

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Вто 11 яну 2011 18:43

IceHeart написа:
Ljubon написа:Калкулаторът си работи коректно. Прави ми впечатление, че и в някои малки градове като Смолян данъкът е висок, а не само в големите градове.

Данъкът горе доло навсякъде е еднакъв, като изключим разликата до 5 до 10 лева!
Във дорума всички сме философи, че кеф цена няма, ма и без пари колата не върви!
Моят данък за гнилото голфче е 18 лева и 88 стотинки!
Нека да ме изпреварват и да ми се смеят че карам 1,4! Нека си карат сувалките със здраве до 5 години са ги избили от данъка mhihi

Ами ще си ги караме и само да спомена, че разликата в данъка се покрива от разхода на гориво :lol: 1.4 освен, че не върви и харчи, а и като види баир :предавам се

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 11 яну 2011 19:02

Burner_inc написа:Ами ще си ги караме и само да спомена, че разликата в данъка се покрива от разхода на гориво :lol: 1.4 освен, че не върви и харчи, а и като види баир :предавам се

Не е точно така, защото чипосан 90 коньов 1.9TDI върви като 120+ коньов, а данъкът му е трийсетина лева. Но който иска да е състезател, да не мисли за данъка изобщо. :да:

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Вто 11 яну 2011 20:58

Стига глупости, за 110 коня за какви състезания говорим. 110-150 коня според мен са нормални за 1 кола (в зависимост колко голяма или сиреч - 150 коня за G4 са много, но за BMW 7 не са...)

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 11 яну 2011 21:08

Kuncavia написа:Стига глупости...)

Говоря, че можеш да имаш напълно достатъчна мощ за нормално придвижване, а и да минеш по тънката лайсна с данъка. Твоят 110 коня е по-малко вървежен от чипосан 90 коня, а те цакат с високия данък. Виж, ако и ти си чипосан, това е друга бира.:beer

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Вто 11 яну 2011 21:12

Не е 5-10 разликата от малък или голям град си. По калкулатора ми изкатва над 30лв от града, в който живея до града, в който ми е адресната регистрация. По груби данни може би в единия град са с 10 пъти повече жителите. Освен това когато смятам в конски сили ми дава една цена, а когато смятам в киловати друга.

Rosenrot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Rosenrot » Вто 11 яну 2011 22:50

Значи, според мен, давността за плащане на данък е две години. Поне така ми беше казала на мен една приятелка, кяото работи в общината.
Което значи, че след като съм регистрирал колата в КАТ октомври 2008-ма година, би трябвало да ми се начислява данък чак от октомври 201- година. Така или иначе още не съм регистрирал колата в Общината, но ми е важно, ако някой знае точно колко е давността, защото нямам намерение да им плащам глоби и данък с 2 години назад. Иначе имам доброто желеание да си регистрирам колата и да и плащам данъка...вече :)

Потребителски аватар
Nio4ak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nio4ak » Вто 11 яну 2011 23:00

Rosenrot написа:Значи, според мен, давността за плащане на данък е две години. Поне така ми беше казала на мен една приятелка, кяото работи в общината.
Което значи, че след като съм регистрирал колата в КАТ октомври 2008-ма година, би трябвало да ми се начислява данък чак от октомври 201- година. Така или иначе още не съм регистрирал колата в Общината, но ми е важно, ако някой знае точно колко е давността, защото нямам намерение да им плащам глоби и данък с 2 години назад. Иначе имам доброто желеание да си регистрирам колата и да и плащам данъка...вече :)

давност мисля че няма колега
но на старата ми кола ( която взех от вуйчо ми ) платих данак за 2 години но не съм се замислял дали изобщо не е плащал защото той я взе 2002ра а аз ходих да плащам 2008ма така че може и да си прав

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Сря 12 яну 2011 0:53

Rosenrot написа:Значи, според мен, давността за плащане на данък е две години. Поне така ми беше казала на мен една приятелка, кяото работи в общината.

Съмнява ме данък да има давност, ако беше така Ал Капоне нямаше да го приберат mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”