двигател 1,8 бензин или 1,9тд дизел
- deko70
- Автомобил:
- Двигател:
двигател 1,8 бензин или 1,9тд дизел
колеги моля за компетентното ви мнение.Предлагат ми два двигателя от голф единият бензинов 90к.с. а дргия е дизелов но не знам колко коня е 1,9тд но не могат и те да ми кажат,не знам и каде да гледам за букви и номер на двигателя.Буса ми е с дизелова ск.кутия с букви DX с 5 скорости.Та с две думи кой да взема за да увелича поне малко мощноста и скороста на моя Т3 да не забравя че цената на дизеловия двигател е два пъти по висока от бензиновия, а и друго дали скоростите и съединителя трябва да се преправят.Благодаря предварително.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: двигател 1,8 бензин или 1,9тд дизел
1.9 ТД щом няма интеркулер значи е с код AAZ. Мощността му е 75 к.с. Карал съм няколко автомобила с тоя мотор и мога да го съпоставя като вървеж горе-долу до моето ABU (но на бензин, разбира се). Не е най-якия мотор в гамата, даже напротив - някои колеги са имали приключения свързани с него и прословутата му шпонка на кол.вал, за справка огледай дизел-раздела на форума. За бус турбо-дизелът е според мен по-подходящият избор от гледна точка на повечето килограми и по-добрата динамика предимно в ниските обороти. Говорим сравнено с мотор с почти същата мощност на бензин.
Опа, сега видях, че бензинът е два пъти по-ефтин като цена, ами на кантар е работата и нещата са доста относителни.
Нека колегите, които са правили такива рокади по техните бусчета да кажат какво и как се преправя.
Опа, сега видях, че бензинът е два пъти по-ефтин като цена, ами на кантар е работата и нещата са доста относителни.
Нека колегите, които са правили такива рокади по техните бусчета да кажат какво и как се преправя.

- soaring
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля, че 1,6TD също е подходяща алтернатива - 70 к.с. Моят бус е с такъв (фабрично) и съм много доволен! Разхода му е малък около 8 градско и малко по-малко извънградско. Вярно, че не може да вдигне повече от 110-115 км/ч, но мисля, че за бус е приемливо. И аз съм мислил да сменям двигателя с нещо по-мощно, но поне да е TDI и 110 коня, иначе не си заслужава. Мисля, че PACH обстойно е описал одисеите с различните двигатели, които е слагал на така наречената от него "синята стрела".Виж в неговите теми.
Успех!

Успех!
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
А какъв е бензиновия 90к.с.? Колегата PACH последно е сложил на синята стрела AGG мотор със 110 коня. Една газификация също има смисъл, и може да е по-добър вариант от ТДИ мотор. Там ремонтите жилят яко. Докато бензиновия си е класика в жанра и турбо не му трябва за да върви.
- deko70
- Автомобил:
- Двигател:
KingoftheROAD написа:А какъв е бензиновия 90к.с.? Колегата PACH последно е сложил на синята стрела AGG мотор със 110 коня. Една газификация също има смисъл, и може да е по-добър вариант от ТДИ мотор. Там ремонтите жилят яко. Докато бензиновия си е класика в жанра и турбо не му трябва за да върви.
в момента съм с ДФ мотор и съм газифициран

-
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен ,ама нека и други колеги да се изкажат ако несам прав,но бензиновия двигател трябва да е пълна инжекция заради разположението му. В буса двигатела седи доста по наклонен и мисля ,че ако е карбураторен или моноинжекция няма да стане лесно.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
deko70 написа: в момента съм с ДФ мотор и съм газифициранот доста време но мотора е прекалено слаб а пък издуха гарнитура така че гледам хем да увелича мощността около 100к.с. хем и да е на сносна цена
Още по-добре, тогава газовата уредба си я имаш. И щом бензиновия движок ти ляга наполовината на дизела, какво има да се чудиш? Дизела ако е в добро състояние иди дойди, но ако се скапе нещо по него ремонтите са по-скъпи, особено на ТДИ-тата, за комън рейл да не говорим...
Колкото до моноинжекцията или карбуратор всичко си стаа без проблем оргиналдъ, има го и едното и другото монтирано в завода на такива бусове...
- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
Охххх, не четете брееее
Погледнете темите назад, сменил съм няколко двигателя и за пореден път казвам, ако ви се кара бензин то двигателя който най-добре пасва е 2.0 GTI 8V 115 к.с.
Двигателя се слага под наклон от 50* и за това е хубаво да е пълна инжекция.Слагат и 1.8 моно, но се преработва смукателния колектор, за да се изправи моното, там предимството е по-лесното газифициране.
За дизел, препоръчвам 1Z 1.9 TDI 90 кс. може и 110 кс. ако не ви притеснява турбо с променлива геометрия, но там ще е филм с изпускателния колектор, наместването на интеркулера и още много неща.Който иска да си изясни как върви GTI & TDI да заповяда до Бургас и да ми тества бусовете, направете си изводи от първа ръка и после решете какво искате.Отделно поставянето на бензиновия мотор като цена е много по-евтино и по-малко трудоемко от дизела.Преценете и финансовата страна на смяната.
GTI проекта: viewtopic.php?f=8&t=140576
TDI проекта: viewtopic.php?f=66&t=178639
Не съм фен на 1.9 ТД, макар че се сменя лесно.Прекалено муден и шумен за вкуса ми.Повече ми хареса 1.6 ТД.

Погледнете темите назад, сменил съм няколко двигателя и за пореден път казвам, ако ви се кара бензин то двигателя който най-добре пасва е 2.0 GTI 8V 115 к.с.
Двигателя се слага под наклон от 50* и за това е хубаво да е пълна инжекция.Слагат и 1.8 моно, но се преработва смукателния колектор, за да се изправи моното, там предимството е по-лесното газифициране.
За дизел, препоръчвам 1Z 1.9 TDI 90 кс. може и 110 кс. ако не ви притеснява турбо с променлива геометрия, но там ще е филм с изпускателния колектор, наместването на интеркулера и още много неща.Който иска да си изясни как върви GTI & TDI да заповяда до Бургас и да ми тества бусовете, направете си изводи от първа ръка и после решете какво искате.Отделно поставянето на бензиновия мотор като цена е много по-евтино и по-малко трудоемко от дизела.Преценете и финансовата страна на смяната.
GTI проекта: viewtopic.php?f=8&t=140576
TDI проекта: viewtopic.php?f=66&t=178639
Не съм фен на 1.9 ТД, макар че се сменя лесно.Прекалено муден и шумен за вкуса ми.Повече ми хареса 1.6 ТД.
- soaring
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм за 1,6 TD 

- chato
- R.I.P
- Автомобил: VW bus T3
- Двигател: 1.6D CS 1981
И аз съм за 1.6TD,ама имам само D
.

- soaring
- Автомобил:
- Двигател:
Меткай един от Golf 2 и си готов 

- chato
- R.I.P
- Автомобил: VW bus T3
- Двигател: 1.6D CS 1981
soaring написа:Меткай един от Golf 2 и си готов
Ще трябва да пробвам да турбилирам моя си матор,че е новичък

- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Защо не потърсиш някой оригинален за T3: DJ серия 2100 кубика 110 коня инжекция воден боксер, щом гониш мощност? Не бих сменил боксера с редови мотор
Карал съм дизел Т3 ка, няма ли го боксера да боботи отзад все едно не съм в тази кола. Това и е чара. Първата и втората серия бусове са били само с боксери. Дизел само за товарен Ваген, баничарка.
Боксера е много по-добър мотор според мен. Вярно, по-трудно се намира читав и е по-скъп. Ремонта им е безобразно скъп и сложен, но ако се намери читав двигател и се пази e доста корав. Бус с двигател от Голф, Поло или Лада наклонен до несвойствени за него градуси е ужас за мен.
Но ти си знаеш.
Ще ме извините, но по-хубаво от боксер, 1500-2000 оборота, 5-та предавка, бус Ваген, салон приятели и широк равен път няма

Карал съм дизел Т3 ка, няма ли го боксера да боботи отзад все едно не съм в тази кола. Това и е чара. Първата и втората серия бусове са били само с боксери. Дизел само за товарен Ваген, баничарка.
Боксера е много по-добър мотор според мен. Вярно, по-трудно се намира читав и е по-скъп. Ремонта им е безобразно скъп и сложен, но ако се намери читав двигател и се пази e доста корав. Бус с двигател от Голф, Поло или Лада наклонен до несвойствени за него градуси е ужас за мен.
Но ти си знаеш.
Ще ме извините, но по-хубаво от боксер, 1500-2000 оборота, 5-та предавка, бус Ваген, салон приятели и широк равен път няма

- deko70
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря за мненията но нака не забравяме и тези малки хартиики така наречените-/пари/ които все по трудно се заделят и се влагат в проекти като този на Ванката или на някой друг колега които 90% си вършат работата сами а и имат база кадето работят, а такъв като мен който живее в блок и дето плаща на майстори за почти за всичко просто ми идва да се
.Почти съм изключил дизеловия двигател заради високата цена от 650лв. остава бензин 1,8 90к.с. или друг бенз. двигател с по голяма мощност но да е на добра цена така че ако някои има нещо на предвид нека да ми пише

- deko70
- Автомобил:
- Двигател:
Mihailov78 написа:Защо не потърсиш някой оригинален за T3: DJ серия 2100 кубика 110 коня инжекция воден боксер, щом гониш мощност? Не бих сменил боксера с редови мотор![]()
Но ти си знаеш.
напълно съм сагласен с теб но каде е този мотор и съответната ск.кутия защото с този мотор за да е всичко ок трябва и кутията