Passat B6 няколко въпроси и мнения

Техническа и сервизна информация за Passat
Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Re: Няколко въпроси и мнения за един Passat B6

Мнениеот Aimbotfan » Пон 01 ное 2010 0:31

Колеги с риск да ме биете,че пак вдигам темата, ще задам няколко въпроса.

Преди няколко дни се случи поредната простотия с колата.
Един колега на бащата искаше да чуе как работи Пасат-а, защото щял да купува Голф 5 със същият мотор като конски сили пак помпа-дюза. Речено сторено, дойде, и колата спряна пред блока. Баща ми странно защо като отключих колата с дистанционното(да се разбира ключа на колата),отвори багажника, а валеше като из ведро така да се каже. Влизам аз паля колата, онзи чува каквото чува, и оп изненадка, при затворен багажник, ми свети индикацията на таблото, че е отворен. Викам на бащата, абе багажника отворен ли е, той не. Качихме се у нас, и след час слизам долу с багаж, да пътувам за Габрово, иииии пак изненадка, натискам бутона за централното, колата се отключва, обаче не мога да отворя багажника. Слагам багажа на задната седалка, и се мъча да го отворя. По това време мой съсед забелязва какво се опитвам да направя и се опитва да ми помогне. Натискам копчетата като луд, но багажника така и не се отваря, дори с копчето от дистанционното, да не говорим за това на шофьорската врата.
След половинминутно чудене, на комшията му хрумна леко да натисне капака отгоре, и О! чудо, багажника се отвори. То хубаво, ама после не можеше да се затвори, нещо му пречеше, чуваше се звук все едно се удрят две метални части, или може би ключалката нещо се беше прецакала и беше останала в заключено положение. С малко повече сила го затворихме и тръгнах на път. На следващият ден с един колега от универститета се помъчихме да разберем какво е станало, но уви ударихме още по-голям карък. Махнахме пластмасовата кора, която се намира над долната част на ключалката, да не нещо горният механизъм да опира в нея. Затворихме капака, и повече не можахме да го отворим, дори и с натиск отгоре или леко почукване. Сега остана да се опитам да отворя багажника като сваля задните седалки, но проблема за мен е загадка. Също така искам да споделя, че при натискане на копчето на дистанционното, не се чува характерният звук за ключалката на багажника, която по мое мнение е електрическа. Дори и да натисна само копчето за отваряне на багажника.
Възможно ли е нещо да е прекъснато, или нещо по самата електроника да е изгоряло в момента в който е попаднала вода?

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Пон 01 ное 2010 13:38

от вътре има една ръ4ка там където е триъгълника която се дърпа и с нея можеш да отвориш багажника, а защо е станало така нямам представа :(

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aimbotfan » Пон 01 ное 2010 19:36

С тази ръчка не става да се отвори. Може би защото колата е блъскана отзад, знам ли и аз. Отворихме багажника с отвертка, но след няколко затваряния/отваряния пак не иска да се отвори.
Днес сменяхме маслото с един познат, и запалих малко да поработи за да може по-лесно да източим старото иииии ми светна на таблото, че ми е изгоряла едната крушка. Видяхме, че е тази на късите. Сменихме маслото, сменихме и крушката. Оказа се обаче, не зная дали има връзка, но и зумера (звуковата индикация като отворя шофьорската врата за включени светлини) също не работи, а до вчера дори до днес преди да изгори крушката работеше.
Мен ме съмнява, да не онзи ден в дъжда да е наваляло над шофьорската врата и оттам да идват всичките тези проблеми. Факт доказващ тази теза е, че зумера по принцип работи само когато се отвори именно шофьорската врата.
Не знам, ама аз честно покрай тази кола направо не знам какво да мисля вече.

Иначе след като сменихме маслото двигателя започна да работи по-тихо и един вид с по-малко вибрации. Явно си е имало значение какво масло се слага, сега по пример на всичките колеги съм с Castrol Edge 5W30 и има коренна разлика.

Потребителски аватар
maimo

Мнениеот maimo » Пон 01 ное 2010 20:04

ако клу4а е на мястото си не свири този зумер,

Georgiev_ms
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Georgiev_ms » Пон 01 ное 2010 21:17

Абе човек,изчетох ти цялата тема и оставам с впечатление че искаш да си оправяш всичко сам .Иди на качествен сервиз, до ръчката за отваряне на предния капак има куплунг където ти включват един комютър и се виждат много неща а и другите по-добре да ти ги оправят хора коиото разбират от тези неща.Все пак това не е на дядо жигулката.

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aimbotfan » Пон 01 ное 2010 23:06

Georgiev_ms написа:Абе човек,изчетох ти цялата тема и оставам с впечатление че искаш да си оправяш всичко сам .Иди на качествен сервиз, до ръчката за отваряне на предния капак има куплунг където ти включват един комютър и се виждат много неща а и другите по-добре да ти ги оправят хора коиото разбират от тези неща.Все пак това не е на дядо жигулката.

Разбира се, че не искам сам да си оправя нещата, но и не искам за най-малкото нещо да търча до сервиз. Все пак едно е да кажеш какво искаш да ти сменят, а друго да се мъчат да намерят къде е повредата и да сменят дори и здрави части в търсене на проблема. Аз точно поради тази причина имам по-голямо доверие на някой частен майстор отколкото на оторизиран сервиз.
Отделно, че по тия сервизи само дерат кожи, и не искам моята да е поредната.
А и все си мисля, че като не знам нещо е редно да питам как е, и да знам каква кола карам.

То е ясно и, че след някой друг ден колата отива на диагностика, да си каже там всичките болежки, че ми писна и на мен всеки ден да се чупи, и да не съм сигурен като я карам дали няма да ме остави на пътя.

Потребителски аватар
bobich
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB

Мнениеот bobich » Вто 02 ное 2010 23:35

Aimbotfan написа:С тази ръчка не става да се отвори. Може би защото колата е блъскана отзад, знам ли и аз. Отворихме багажника с отвертка, но след няколко затваряния/отваряния пак не иска да се отвори.
Днес сменяхме маслото с един познат, и запалих малко да поработи за да може по-лесно да източим старото иииии ми светна на таблото, че ми е изгоряла едната крушка. Видяхме, че е тази на късите. Сменихме маслото, сменихме и крушката. Оказа се обаче, не зная дали има връзка, но и зумера (звуковата индикация като отворя шофьорската врата за включени светлини) също не работи, а до вчера дори до днес преди да изгори крушката работеше.
Мен ме съмнява, да не онзи ден в дъжда да е наваляло над шофьорската врата и оттам да идват всичките тези проблеми. Факт доказващ тази теза е, че зумера по принцип работи само когато се отвори именно шофьорската врата.
Не знам, ама аз честно покрай тази кола направо не знам какво да мисля вече.

Иначе след като сменихме маслото двигателя започна да работи по-тихо и един вид с по-малко вибрации. Явно си е имало значение какво масло се слага, сега по пример на всичките колеги съм с Castrol Edge 5W30 и има коренна разлика.

Колега радвам се , че си останал доволен от маслото, но като ти чета темата, се чудя ...... дали ходиш редовно на църква.....(това в кръга на шегата) ....... ако някой иска масло ...... ето малко инфо .. http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=86004&st=40

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aimbotfan » Сря 03 ное 2010 0:14

Обмислям варианта да ходя всяка неделя. :bishop

Днес колата ходи при "майстор" ;)
Проблема с индикацията въздушната възглавница се оказа слаба връзка на куплунга под седалката.
Багажника се оказа, че се е прецакало нещо вътре в ключалката и сега трябва доста силно да го хлопвам при затваряне за да може после да се отвори. А и факта, че преди колата е удряна съшо оказва неблагоприятно влияние върху нормалното му функциониране. Дори може да се отиде на вариант за друга ключалка.

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aimbotfan » Чет 13 яну 2011 1:02

Колеги ново "20" с колата. Решихме преди зимният сезон да сменим с бащата горивен филтър и познайте, стар въобще нямаше ;) Добре, че сме карали колата само с нафта от ОМВ и Ромпетрол, че иначе да сме си закупили още един двигател сигурно. Слава Богу, че досега не се е проявил какъвто и да е проблем в този аспект.

Имам едно конкретно питане. Попаднаха ми едни алуминиеви джанти 16-ки, обаче малко ме съмняват да са оригинални за B6. Слагам снимка, ако някой колега познае какви са, ще съм много благодарен. Ако може да каже какво им е името, и дали наистина ги слагат заводски на точно на B6.
Предварително благодаря, и се извинявам, че пак вдигам темата.
Изображение

Потребителски аватар
maimo

Мнениеот maimo » Чет 13 яну 2011 13:57

това не са джанти от б6 100%

ZanderBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ZanderBG » Чет 13 яну 2011 14:13

колега, свиквай с изненадите - при тия пасати / от 2000г насам/ си е така - постоянно нещо ново изниква, обикновено по ел. системата...

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Мнениеот Ivo_ » Пет 14 яну 2011 19:55

maimo написа:това не са джанти от б6 100%

Джантите мисля, че са от Ауди А4 Б7. Приличат много на моите зимни, а те са от Ауди.

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aimbotfan » Съб 15 яну 2011 15:30

Мен ми беше интересно дали са оригинални, дори и да не са за WV,но поне да са фабрични от VAG групата. Братовчед ми ги пазари 5 броя само джантите за 400 лева, и просто исках да проверя. А някой да знае къде мога да проверя какво точно им е името на тия джанти?

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Мнениеот Ivo_ » Нед 16 яну 2011 15:20

Заблудил съм се! Сега погледнах едни снимки на моите и костатирах, че джантите са различни. Имат съвсем лека прилика.
http://www.vwclub.bg/forum/download/file.php?id=56068&mode=view

palicha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот palicha » Пон 17 яну 2011 19:00

незнам как разбра че тази кола няма горивен филтър - даже на снимките се вижда че си е там!!!!!!

Върни се в “Passat”