Ел.стъкла, ПРОБЛЕМ - РЕШЕН

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
crazzy
Автомобил: VW Passat B7 Ecofuel
Двигател:

Ел.стъкла, ПРОБЛЕМ - РЕШЕН

Мнениеот crazzy » Пет 14 юли 2006 19:42

Отдавана се чуваше пукане и щракане при подаване на контакт от бутона за стъклото, независимо дали надолу или нагори. Днес следобед се случи неизбежното, свалих стъклото наполовина и след това не можа да се вдигне. Последва разглобяване и изваждане на целият механизъм със рейките, жилата, ролките и мотора с механизма към него. При тест - закачване на мотора към клемите за контакт и подаве на импулс се чува само пукане в кутията с клеми, а не се предава въртеливо движение на пластмасовата зъбчатка, която върти голямата ролка с двете жила навити около нея.
Помощ!!!
Може ли и има ли само резервни части за този механизъм, или пък майстор който може и знае да реши проблема ми? :D

Последна промяна от crazzy на Съб 15 юли 2006 14:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 14 юли 2006 19:44

има http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=23279 ама е в софия... :?

Потребителски аватар
crazzy
Двигател:

Мнениеот crazzy » Съб 15 юли 2006 14:42

Проблема с ел.стъклата се разреши, оказа се след сваляне на мотора, и при подаване на контакт ел.мотора не тръгва въобще. Проблема се оказа елементарен, зацапан ротор и колектор на електромотора. След като ги почистих с водна шкурка вече няма никакъв проблем и мотора се върти отново, дори по-лесно от преди. Дали това не е проблема на всички ел.стъкла??? В механизма нямаше счупени ролки или нещо друго. Трудното идва по-късно със събирането и изпъването на жилата към осноната ролка в мотора. Очаквайте скоро решението на проблема документирано със снимки...

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Съб 15 юли 2006 20:07

Това за каква кола че и аз имам проблеми , та ако е за Г3 да пробвам и аз? :oops:

Потребителски аватар
crazzy
Двигател:

Мнениеот crazzy » Съб 15 юли 2006 21:24

Точно за Голф 3 става въпрос, пробвай но е хубаво при сваляне на ел.мотора да свалиш и подмениш четките, тъй като при мен освен зацапан ротор и колектор и четките са били залепнали и поради това ротора е искрял и се губи силата на мотора, т.е. върти нормално без натоварване, а когато закачиш ролките с въжетата се чува само пукане от релето а няма движение.

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Съб 15 юли 2006 21:50

И при мен е така, но все пак понякога проработва и перфектно ... дано само с такъв профилактичен ремонт да мина! Мерси!! :oops:

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Нед 16 юли 2006 16:57

Не мисли, че като не се обади в събота да ги оправим си се скатал от почерпката :twisted:
За наказание - плевенска с_бирка на твои разноски :drunk

Радвам се че си оправил проблема така лесно.

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Пон 17 юли 2006 15:29

При мен също не е сериозно мисля, разкачих всичко и като ги зачистих четките моторчетата тръгнаха перфектно, но и двете ми жила са разчекнати, закъсани и са за смяна :evil:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”