Откраднат телефон

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
boar
Автомобил: Golf III
Двигател: ADZ 1995

Re: Откраднат телефон

Мнениеот boar » Чет 13 яну 2011 1:43

oSViRePql написа:
boar написа:Колега проследяват телефон само при ТЕЖКИ престъпления (убийства ,рекети и т.н ),за дребни такива изобщо не се занимават + това трябва и разрешение от прокуратурата,подай си жалба ,но ефекта е нулев !!!

Колега не бързай със заключенията, защото изобщо не седят така нещата! Намират много телефони, така че има смисъл ;) Щом 2003-та намериха Nokia 3310 :Mr Green Fun

Колега 2003 е било преди 8 години ,сега закона е друг ,лично аз сам питал за такова нещо полицай ,които е навътре в нещата и отговорът му беше точно такъв какъвто го представих на колегата !!! Колегата искаше мнения ,всеки отговаря както знае,аз така знам така му казвам .... Дано намерят телефона на колегата

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Чет 13 яну 2011 4:04

Айде и аз да кажа нещо,преди 4-5 месеца купихме на жената нокия н97 за 750лв,в последствие телефона беше откраднат,подадохме жалба в полицията но отговорът беше,че не се занимават с откраднати телефони освен ако не е имало тежък побой,смърт,влизане с взлом и тн...(отделен е въпроса ако се помъчат да продадат телефона в заложна къща или магазин за ГСМ-и,от там се прави справка в полицията и телефона излиза краден)...имало си застраховки за кражба на телефони предоставяни от операторите,ако нямаш такава застаховка си пиеш една студена вода и си купуваш нов телефон,поредното доказателство че в българия закони за хората от средния и ниския клас няма,ама ако беше некой депутатски телефон сигурно и жандармерията щяха да вдигнат :screwy

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 13 яну 2011 7:26

телефони се намират!
Стига сте писали щуротии!
Отивай в полицията и си носи всички документи на телефона!

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Чет 13 яну 2011 8:29

Всяка година има поне 1-3 дела в съда в Царево за откраднати телефони. Вярно е, че съдийката в Царево е благосклонна и им дава условна присъда, но това е петно в досието. Но на други места не е така. Например на Лазар Колев, обвиняваният за Росица и Христина Белнейски е изтърпявал година и половина ефективна присъда за кражба на мобилен телефон.

За да се открие откраднат GSM не е необходима активацията на определена функция, а е достатъчно да знаеш така наречения IMEI номер на телефона, изписан е на етикета под батерията, в гаранционната карта и на кутията. При нужда трябва да предоставиш този IMEI на полицията.

Ако откраднат телефон не се включи в Бг, няма начин как да бъде открит. Скъпите телефони заминават зад граница, там се използват.
Ако телефона отиде за дребни стотинки за резервни части, няма да бъде открит.Това сега е най-честият начин за продажба на откраднат телефон.

И спрете да обвинявате полицията. Тя си гледа работата. Повярвайте ми. :012:

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Чет 13 яну 2011 9:01

Айде и аз да напиша една "глупост"......

Този случай е от преди няколко месеца, не 2003 година.

На моя колежка и откраднаха телефона: Sony Ericsson Vivaz. Телефона е купен от Мтел. Подаде жалба в полицията. Ходи и до Мтел от там и казаха, че вече не ги издирват.
Телефони издирват само при прокурорско нареждане или с връзки в Мтел. :!:

Всеки сам да си прави изводите......

halil1988
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот halil1988 » Чет 13 яну 2011 9:33

Преди 4 месеца и на мен ми откраднаха телефона. Отивам аз до полицията да подавам жалба. На входа един полицай ма спира и ми вика "момче за какво си тука" и аз му обяснявам за какво става въпрос и той ми вика отиди пий една студена вода че вече не ги търсили освен при тежки престъпления или при съдебен иск.
Естествено че аз се ядосах и го питам "уж България се води с най - много полицаи на човек пък един телефон не търсите и как става тази работа" и отговора му беше "такива са законите"
Така че както е казал колегата по горе за средния и ниския клас хора закони няма.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Чет 13 яну 2011 9:44

Абе вие луди ли сте какьв е тоя 'ниськ и среден клас хора' :lol: !
Хората не са коли,за да са по класове..има хора с вьзможности и хора без,бедни.богати...ама класове хора :screwy
Дано се намери телефона на колегата

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Чет 13 яну 2011 9:49

Глупости на таркалета...Телефони се издирват :idea: Пусни си жалба в Районното, там ще напишеш обяснение,следовател ще прати до мобилните оператори и от там чакаш. Успеваемостта е доста голям процент...Просто ги намират.
п.п. Аз моя преди три години като ми го гепиха, пуснах жалба и още преди да отида на втора среща с следовател, за да пусне до мобилните и ООООО чудо... в найлоново пликче на входната врата закачен :shock :shock :shock телефона беше в лошо състояние и без карта :screwy

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Чет 13 яну 2011 10:04

POLO PAVLETI написа:Глупости на таркалета...Телефони се издирват :idea: Пусни си жалба в Районното, там ще напишеш обяснение,следовател ще прати до мобилните оператори и от там чакаш. Успеваемостта е доста голям процент...Просто ги намират.
п.п. Аз моя преди три години като ми го гепиха, пуснах жалба и още преди да отида на втора среща с следовател, за да пусне до мобилните и ООООО чудо... в найлоново пликче на входната врата закачен :shock :shock :shock телефона беше в лошо състояние и без карта :screwy

За 3 години много промяни стават......
Съгласен съм че преди ги намираха ама сега вече не искат да се занимават да ги намират.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Чет 13 яну 2011 10:12

на другия край на България
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=60&t=199347

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Чет 13 яну 2011 10:15

Ако не го искаш телефона не пускай жалба - няма да се намери 100 процента. Ако искаш да се намери пускай жалба и се надявай. Каквото зависи то теб го свърши, а другото вече е шанс.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Чет 13 яну 2011 11:44

По принцип до преди 2-3години полицията се занимаваше с издирване на GSM-и,един приятел така си купи апарат от заложна къща и след няколко дни ми позваниха втях цивилни полицаи и взеха телефона,ходи писа обясниения-от каде го имам и т.н.,...по трудно се намираха тези със предплатените карти,но сега вече нали и те се регистрират поимено и би трябвало и тях да ги откриват..Друг е въпроса че GSM-ите навлезнаха доста масово и вече не представляват толкова ценни вещи че да се използва полицейски ресурс за издирването им,а неможе да се издирват само скъпите телефони защото това е вид дискриминация!!!
Аз съм се застраховал по мой начин-от години ползвам телефони със Симбиан със възможност за инсталиране на софтуер..
Има една програмка Guardian- http://www.guardian-mobile.com/
Когато е в телефона програмата се отваря само с код,ако се смени сим картата иконата на програмата изчезва от менюто на телефона,но тя продулжава да функционира и изпраща на преварително зададен номер СМС със номера на новата сим карта и неиния ID номер.....
http://www.guardian-mobile.com/screenshots.aspx
надявам се че със тези данни вече ще ми обърнат внимание в полицията ,или ми остава да го тормозя крадеца по телефона :)

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Чет 13 яну 2011 12:55

LILO&STICH написа:телефони се намират!

и там се ходи,пусна се жалба,разбрахме кой го е гепил,ходиха и до тях но нищо не могат да му направят,прокурорската заповед се издава в случей на престъпление и в много други редки случей,ако телефона бъде заложен или продаден ще се намери,иначе жалбата си седи на някой на бюрото и го боли к*ра за твоя телефон

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 13 яну 2011 12:58

PuShE_ написа:

и там се ходи,пусна се жалба,разбрахме кой го е гепил,ходиха и до тях но нищо не могат да му направят,прокурорската заповед се издава в случей на престъпление и в много други редки случей,ако телефона бъде заложен или продаден ще се намери,иначе жалбата си седи на някой на бюрото и го боли к*ра за твоя телефон

ами гледай сега,ако теб те боли пишката,ще си ги тормозиш да ти го намерят.Като не те сърби,няма коя да ти обърне внимание и да ти обере сгурията mhihi

п.п.
ти колко телефона си губил/намирал?
недей да подвеждаш хората :wink:

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Чет 13 яну 2011 13:03

PuShE_ написа:

Хаахахах. Друг път. Аз имам приятел с дело , за закупуване на гепен телефон, той се явява трето лице ама го посочват него :banana

Върни се в “ОФФ-Топик - други”